Yahoo Web Search

 1. Reggae - Wikipedia

  sq.wikipedia.org/wiki/Reggae

  Reggae është një zhanër muzikor së pari i zhvilluar në Xhamajka në fund te viteve 1960. Ndonjëherë përdoret në kuptimin e gjerë për të përfshirë shumicën e llojeve të muzikës Xhamajkane , termi reggae më saktësisht përfaqëson një stil të veçantë të muzikës që filloi duke pasuar nga zhvillimet e ska dhe rokstedi.

 2. Reggae fusion - Wikipedia

  en.wikipedia.org/wiki/Reggae_fusion

  The first reggae fusion-influenced riddim was produced in 2005 by Cordell "Skatta" Burrell, which featured deejays on a techno-based instrumental. Reggae fusion is now a regular staple on Jamaican radio stations, especially Zip 103 FM, in the form of singles, mixes and remixes.

 3. People also ask

  What is reggae fusion?

  What country is known for reggae music?

  What is the history of reggae music?

  How did Rastafarian music influence reggae?

 4. List of reggae fusion artists - Wikipedia

  en.wikipedia.org/wiki/List_of_reggae_fusion_artists

  This is a list of reggae fusion artists. This includes artists who have either been very important to the genre, or have had a considerable amount of exposure (such as in the case of one that has been on a major label). Bands are listed by the first letter in their name (not including the words "a", "an", or "the"), and individuals are listed ...

 5. Jazz fusion - Wikipedia

  sq.wikipedia.org/wiki/Jazz_fusion

  Jazz fusion, fusion, apo jazz-rock është zhanër i përzier muzikor i cili u zhvillua nga miksimi i ritmeve të muzikës funk dhe R&B me amplifikimin dhe efektet e muzikës rock, takte muzikore komplekse si dhe kompozime të zgjeruara dhe (shumicën e kohës) instrumentale me qasje të jazz-it - duke përfshirë improvizime të gjata grupore dhe përdorim të teknikave të avansuara në ...

 6. Bob Marley - Wikipedia

  sq.wikipedia.org/wiki/Bob_Marley

  Bob Marley lindi më 6 shkurt 1945 në Nine Mile, Saint Ann Parish, Xhamajkë ; vdiq më 11 maj 1981 në Miami, Florida, ShBA.Ka qenë një reggae këngëtar xhamajkan.. Bob Marley lindi në fshatin Nine Mile në Shën Ann Parish.

 7. Fisioni bërthamor - Wikipedia

  sq.wikipedia.org/wiki/Fisioni_bërthamor

  Fisioni bërthamor është procesi i ndarjes së bërthamës së rëndë të atomit në dy bërthama të lehta, gjatë bombardimit me neutrone.. Ky është një proces fizik gjatë të cilit kapet neutroni nga uranit, proces gjatë të cilit lirohet një sasi e madhe e energjisë bërthamore (210 ).

 8. Wikipedia:Wikipedianët - Wikipedia

  sq.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Wikipedianët

  Wikipedianët në shqip janë ata persona të cilët shkruajnë dhe redaktojnë artikuj në Wikipedia në gjuhën shqipe. Edhe pse ndoshta mund të mendohet se më mirë është të quhen këta persona si enciklopedistë sepse në të vërtetë Wikipedia është një enciklopedi por në të vërtetë ky term është më se i përshtatshëm ...

 9. Teuta Selimi - Wikipedia

  sq.m.wikipedia.org/wiki/Teuta_Selimi

  Teuta Selimi u lind në Prishtinë 28 Gusht 1976 Ajo cilsohet si artistja femra më e çmuar e të gjitha kohërave nga te githa trevat shqiptare mbetet një nga artistet më të shitur muzikore shqiptare popullore.lëshoi shtatë albume në studio dhe dy albume me muzike live popullore. Karriera e saj muzikore u shënua nga përzierja e ...

 10. Reggae - Wikipedia

  en.wikipedia.org/wiki/Reggae

  Reggae (/ ˈ r ɛ ɡ eɪ /) is a music genre that originated in Jamaica in the late 1960s. The term also denotes the modern popular music of Jamaica and its diaspora. A 1968 single by Toots and the Maytals, "Do the Reggay" was the first popular song to use the word "reggae", effectively naming the genre and introducing it to a global audience.

 11. People also search for
 1. Ads
  related to: reggae fusion wikipedia shqip te nje