Yahoo Web Search

 1. Románia – Wikipédia

  hu.wikipedia.org › wiki › Románia

  Románia (románul: România; IPA: romɨˈni.a) kelet-közép-európai állam. Északkeletről Ukrajna és Moldova határolja, nyugatról Magyarország és Szerbia, délről Bulgária, míg keleten a Fekete-tengerrel határos. 238 391 négyzetkilométeres területével és kb. 19,5 millió fős lélekszámával az Európai Unió nyolcadik legnagyobb területű és hatodik legnépesebb országa.

 2. Romániai magyarok – Wikipédia

  hu.wikipedia.org › wiki › Romániai_magyarok

  Romániai magyarok A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából Ehhez a szócikkhez további forrásmegjelölés szükséges az ellenőrizhetőség érdekében. Emiatt nem tudjuk közvetlenül ellenőrizni, hogy a szócikkben szereplő állítások helytállóak-e.

 3. Románok lakta történelmi régiók – Wikipédia

  hu.m.wikipedia.org › wiki › Románok_lakta

  A következő két terület csak a román hivatalos szemléletben számít történelmi régiónak, valójában sosem voltak elkülönült, önálló igazgatási egységek. Magyarul együttesen Partium (am. részek) néven nevezik.

 4. Bukarest – Wikipédia

  hu.wikipedia.org › wiki › Bukarest

  A Bărăția római katolikus templomban heti kétszer magyarul miséznek. A Calvineum és a Szőlőskerti református templomokban hetente többször tartanak magyar nyelvű istentiszteletet. Bukarest 2004-ig magyar képviselővel rendelkezett a román parlamentben. Híres magyarok. Itt született 1935-ben Kovács Júlia Ibolya biokémikus.

  • Nicușor Dan
  • Románia
 5. Románia autópályái – Wikipédia

  hu.m.wikipedia.org › wiki › Románia_autópályái

  Az Autostrada Soarelui (magyarul: Napfény Autópálya) becenevű, a Fekete-tengerre vezető A2-es építése még Nicolae Ceaușescu - volt román diktátor - idejében kezdődött. A 225 kilométer hosszú Bukarest – Konstanca nyomvonalnak a kétharmada, 152 kilométer készült el, befejezése 2007 – 2008 -ra várható.

 6. Nagy-Románia Párt – Wikipédia

  hu.m.wikipedia.org › wiki › Nagy-Románia_Párt

  Két, kizárólagosan a párt kezében lévő újsággal rendelkezik , amelyek elnevezései „Tricolorul”, (magyarul: „Trikolór” – utalás a román zászlóra) és a „România Mare” (magyarul: „Nagy-Románia”). Ifjúsági szervezet. Ifjúsági szervezetének a neve Nagy-Románia Ifjúsági Szervezet.

 7. Klaus Johannis – Wikipédia

  hu.wikipedia.org › wiki › Klaus_Johannis

  Klaus Werner Johannis (román helyesírással Iohannis) (Nagyszeben, 1959. június 13. –) erdélyi szász politikus, 2000-től 2014-ig Nagyszeben polgármestere, 2002–2013 között a Romániai Német Demokrata Fórum (RNDF) vezetője, 2014-től az ország köztársasági elnöke.

 8. Nicolae Ceaușescu – Wikipédia

  hu.wikipedia.org › wiki › Nicolae_Ceaușescu

  Magyarul olvasható művei, beszédei. Az akkori rendszer, a romániai állapotok nyomán a kötetek-füzetek fordítóiról szinte semmit sem lehet tudni. És miképp az állami vezetők esetében oly gyakran, kérdéses, hogy valójában ki volt az adott személy neve alatt megjelent művek megszövegezője.

 9. Magyar nyelv – Wikipédia

  hu.m.wikipedia.org › wiki › Magyar_nyelv

  A magyarul beszélő magyarok száma Magyarországon 1970-ben 10,3 millió, 1980-ban 10,64 millió; országhatáron kívül 1970-ben 5,9 millió, 1980-ban 6,07 millió; a világon 1970-ben 16,2 millió, 1980-ban 16,71 millió volt.

 10. Szerbia – Wikipédia

  hu.m.wikipedia.org › wiki › Szerbia

  Szerbia, hivatalos nevén Szerb Köztársaság (Szerbiában magyarul hivatalosan Szerb Köztársaság, szerbül cirill írással Република Србија, latin írással Republika Srbija) délkelet-európai állam.

 11. People also search for