Yahoo Web Search

 1. About 38 search results

 1. Svatko ima pravo na život, slobodu i osobnu sigurnost. Član 3. Svako ima pravo na život, slobodu i osobnu sigurnost. Član 3. Svako ima pravo na život, slobodu i ličnu bezb(j)ednost. Član 3. Svako ima pravo na život, slobodu i bezbijednost ličnosti. Article 3. Everyone has the right to life, liberty and security of person. Članak 4.

 2. In the 10th-century De Administrando Imperio (DAI), the lands of Konavle, Zahumlje and Pagania (which included parts of southern Dalmatia now in Croatia) is described as inhabited by Serbs who immigrated there from an area near Thessaloniki previously arrived there from White Serbia.

 3. Na osnovu tog zahtjeva, Vijeće sigurnosti ove organizacije je 20. maja 1992. na 3078. sjednici prihvatilo zahtjev a na sljedećoj sjednici održanoj istog dana usvojilo rezoluciju broj 755 u kojoj se predlaže Generalnoj skupštini UN da u svoje punopravno članstvo primi Republiku Bosnu i Hercegovinu. Postupajući prema toj preporuci ...

 4. Usled pojačanog pritiska na Albance i Turke pod srpskom upravom, deo njih se iseljava sa Kosova i Metohije. Porazom srpske vojske u Prvom svetskom ratu 1915. godine, austrougarske jedinice okupiraju severni deo Kosova, a bugarske južni (Prizren, Priština, Kačanik, Uroševac, Gnjilane).

 5. SAD je u početku rata bio neutralan što je zagovarao američki predsjednik Woodrow Wilson, ali je surađivao s Francuskom, Italijom i Velikom Britanijom. Njemački totalni rat na moru, gdje su potapljani američki brodovi, promijenio je stav SAD-a. Dana 6. travnja 1917. SAD je stupio u rat na strani Antante.

 6. Beograd predstavlja jedno od raskrižja važnih europskih putova. Smješten je na sjecištu europskih koridora br. 10 i br. 7. Tako se koridor 10 proteže od Zagreba preko Beograda u smjeru Niša, dok koridor 7 vodi iz Budimpešte preko Beograda u smjeru Soluna. Na metropolitanskom području grada nalazi se 10 mostova, te jedan most u izgradnji.

 1. Searches related to sad wikipedia na srpskom

  novi sad wikipedia na srpskomwikipedia
  face
 1. People also search for