Yahoo Web Search

 1. Samostan Stična

  www.sticna.eu

  Cistercijanski samostan ali opatija Stična je najstarejši samostan na slovenskem ozemlju. Cistercijani smo pripadniki reformiranega benediktinskega življenja. Reformo so v Franciji začeli in izpeljali sv. Robert, sv. Alberik in sv. Štefan Harding, ki veljajo za ustanovitelje reda.

 2. Cistercijanski samostan Stična - Wikipedija, prosta enciklopedija

  sl.wikipedia.org/wiki/Cistercijanski_samostan...

  Cistercijanski samostan Stična, tudi Cistercijanska Opatija Stična ali Stiška cisterca je najstarejši samostan na današnjem slovenskem ozemlju in edini cistercijanski, ki še deluje (drugi je bil samostan Kostanjevica na Krki). V sklopu samostana se nahaja Bazilika Žalostne Matere Božje, ki služi tudi kot župnijska cerkev.

 3. Stična Abbey - Wikipedia

  en.wikipedia.org/wiki/Cistercijanski_samostan...

  Stična Abbey (Slovene: Cistercijanska opatija Stična, also Samostan Stična; German: Kloster Sittich, Latin: Sitticum) is the oldest monastery in Slovenia.It is the only Cistercian monastery in the country still operating (the other was Kostanjevica Abbey in Kostanjevica na Krki).

  Name
  Period
  Vincencij
  1135/36–1150 in 1163–1167/68
  Aldeprand
  between 1150–1163
  Folknand
  1167/68–1180
  Bernold
  1181–21. februar 1226
  • Francesco Ferrata (1694), Candido Zulliani (middle 18th century)
  • Cistercian Order
 4. Samostan Stična . Stalne razstave. Na ogled sta dve stalni razstavi: Življenje za samostanskimi zidovi in Zgodovina krščanstva na Slovenskem ... Stična 17, 1295 ...

 5. Samostan Stična » Visit Ljubljana

  www.visitljubljana.com/sl/poi/samostan-sticna

  Cistercijanski samostan v Stični sodi med najpomembnejše zgodovinske spomenike v Sloveniji. Samostan, ki ga je leta 1136 ustanovil oglejski patriarh Peregrin I, je nekdaj sodil med pomembnejša središča kulturnega in gospodarskega življenja na Slovenskem. Med ostalim so v njem nastali tudi znameniti

 6. Samostanska prodajalna » Cistercijanska opatija Stična

  www.sticna.eu/obiski/samostanska-trgovina

  Cistercijanski samostan ali opatija Stična je najstarejši samostan na slovenskem ozemlju. Cistercijani smo pripadniki reformiranega benediktinskega življenja. Reformo so v Franciji začeli in izpeljali sv. Robert, sv. Alberik in sv. Štefan Harding, ki veljajo za ustanovitelje reda.

 7. Stična - Wikipedija, prosta enciklopedija

  sl.wikipedia.org/wiki/Stična

  Stična je kraj v Občini Ivančna Gorica. Znana je po cistercijanskem samostanu Stična , ki je edini še delujoči cistercijanski samostan v Sloveniji. V okviru samostana deluje tudi Muzej krščanstva na Slovenskem.

 8. Samostan Stična - MKS

  www.mks-sticna.si/slo/raziskuj/samostan-sticna

  Samostan Stična Samostan stična Samostan v Stični je edini še delujoči cistercijanski samostan na Slovenskem in obenem eden največjih kulturnih, sakralnih in arhitekturnih spomenikov pri nas.

 9. Stična - Wikipedia

  bs.wikipedia.org/wiki/Stična

  Stična, Cistercijanski samostan Stična ( njemački : Sittich ) je naseljeno mjesto u sastavu općine Ivančna Gorica , regija Srednja Slovenija , Slovenija . Sadržaj

 10. SAMOSTAN STIČNA - DOMOVANJE PATRA SIMONA AŠIČA - Celjska ...

  www.mohorjeva.org/izdelek/samostan-sticna...

  SAMOSTAN STIČNA – DOMOVANJE PATRA SIMONA AŠIČA več avtorjev. Strani: 200. Format: 170 mm x 220 mm. Vezava: trda vezava. Leto izdaje: 2013. ISBN: 978-961-278-047-0.

 1. Related searches

  samostan stična maše