Yahoo Web Search

  1. About 9 search results
  1. Za više informacija ili ako smatrate da je napravljena greška u standardizaciji, pogledajte članak o jezičkim standardima na Wikipediji na bosanskom jeziku. Na lijevoj strani nalaze se pravilni oblici riječi, koji su podebljani, a na desnoj su nepravilni oblici, koji nisu podebljani. Pravilni i nepravilni oblici odvojeni su crticom.

  2. The Bosnian War attracted large numbers of foreign fighters and mercenaries from various countries. Volunteers came to fight for a variety of reasons including religious or ethnic loyalties, but mostly for money.

  3. Bakir Izetbegović (Sarajevo, 28. juni 1956) bosanskohercegovački je političar i bivši član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, predsjednik Stranke demokratske akcije, te sin prvog predsjednika Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine, Alije Izetbegovića.

  4. Svatko ima pravo na život, slobodu i osobnu sigurnost. Član 3. Svako ima pravo na život, slobodu i bezbijednost ličnosti. Article 3. Everyone has the right to life, liberty and security of person. Članak 4. Nitko se ne smije držati u ropstvu ili ropstvu sličnom odnosu; ropstvo i trgovina robljem zabranjuju se u svim svojim oblicima. Član 4.

  5. Opsada Sarajeva bila je jedna od najdužih opsada u povijesti modernog ratovanja i najduža opsada jednog glavnog grada ikada. Trajala je 44 mjeseca, od 5. travnja 1992. do 29. veljače 1996. godine, što je tri puta duže od opsade Staljingrada, a u prosjeku je 329 projektila ispaljivano na grad dnevno.

  6. Nov 17, 2021 · Snijeg uzrokovao brojne probleme na cesti: Obustavljen teretni saobraćaj na Romaniji, Ivan-Sedlu i Nišićima Program manifestacije započeo je večeras u Bosanskom kulturnom centru Sarajevo gdje je otvorena izložba koju čine Ibrišimovićevi crteži, skulpture, te njegove knjige u raznim izdanjima, kao i izvedbom predstava "Kuća bez vrata ...

  1. People also search for