Yahoo Web Search

 1. Shtypi Shqiptar - Wikipedia

  sq.wikipedia.org/wiki/Shtypi_Shqiptar

  vitet 1902-1907, kur Lëvizja Kombëtare Shqiptare kishte marrë një karakter të organizuar, kur qëndresa e armatosur kundërosmane kishte shpërthyer, thuajse, në çdo anë të vendit dhe kishte filluar lufta e çetave të drejtuara nga komitetet “Për lirinë e Shqipërisë”, mjaft nga organet e shtypit shqiptar përkrahën këtë ...

 2. Mbretëria Shqiptare 1928–1939 - Wikipedia

  sq.wikipedia.org/wiki/Mbretëria_Shqiptare_1928...

  Eksportet shqiptare u rritën nga 2 milionë franga ar, në 12 milionë mes viteve 1923 dhe vitit 1931, por ranë në dy vitet e mëpasshme në nivelin e vitit 1923. Gjendja e vështirë arriti kulmin në vitet 1935-‘36, kur qeveria u detyrua të shpërndajë ndihma ushqimore emergjence në zonat e varfra.

 3. Wikipedia:Oda e fillestarëve/Pyetje - Wikipedia

  sq.m.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Oda_e...

  Shtypi shqiptar ne vitet 1930. Ku mund te gjej informacion per : shtypi shqipetar ne vitet 30 ?? --Armela Bashalli 5 janar 2019 13:04 (CET) Kush mundet me m ndihmu pasi m duhen disa informacione per nje projekt ne histori i cili ka tem : " Shtypi shqipetar ne vitet 30 " dmth me shume perr gjendjen ekonomike te ksaj teme ???--

 4. Kënga lirike qytetare shqiptare në vitet 1930 - Wikipedia

  sq.m.wikipedia.org/wiki/Kënga_lirike_qytetare...

  Kënga lirike qytetare shqiptarevitet 1930 me Autor: Eno Koço.Botuar nga "Toena" Tiranë, 2002. Faqet e librit 420.

 5. Në faqet e gazetave të viteve 1920-1940 - Arti - Gazeta Shqip

  www.gazeta-shqip.com/2012/11/21/ne-faqet-e...

  PublicistikaEngjëll SerjaniNë periudhën midis viteve 1920-1940, një falangë e shquar gazetarësh dhe mendimtarësh brilantë shqiptarë, të organizuar rreth gazetave dhe revistave më të rëndësishme të kohës si: Demokratia e Gjirokastrës, Përpjekja shqiptare, Neoshqiptarizma, Hylli i Dritës, Leka, Minerva, Koha, etj

 6. Yjet e pashuar te viteve 1930 (ose iluminizmi shqiptar)

  www.shqiperia.com/Yjet-e-pashuar-te-viteve-1930...

  Të duket sikur bëhet fjalë për një studim të aspekteve gjeopolitike të botës së sotme. Konkretisht, në veprën e vet, Resmije Kryeziu, studiuese pranë Institutit Albanologjik në Prishtinë është marrë me mendimin kritik të viteve ‘30 dhe më së shumti më autorët të cilët në vitet e diktaturës kanë qenë të përjashtuar.

 7. Wikipedia:WikiProject Intertranswiki/Albanian/Missing ...

  en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:WikiProject...

  Universal Pictures 2001-2010 • Universal Pictures 1991-2000 • Universal Pictures 1981-1990 • Universal Pictures 1971-1980 • Universal Pictures 1961-1970 • Universal Pictures 1951-1960 • Universal Pictures 1941-1950 • Universal Pictures 1931-1940 • Universal Pictures 1921-1930

 8. Letërsia Moderne - Wikisource

  wikisource.org/wiki/Letërsia_Moderne

  Jul 25, 2020 · Nga poetët që krijuan në vitet e para të çlirimit dhe që krijimtaria e tyre pati jehonën e entuziazmit kolektiv të këtyre viteve, janë: Aleks Çaçi, Luan Qafëzezi, Llazar Siliqi etj. Kështu, pas luftës dhe gjatë viteve '50 do të duket qartë orientimi i ri në fushën e letërsisë shqiptare, si në rrafshin tematik, dhe në ...

 9. Një studim i rrallë francez për shtypin shqiptar të viteve ...

  www.panorama.com.al/nje-studim-i-rralle-francez-per...

  Dec 05, 2017 · Vitet kalonin. Pas traktave të Shën Stefanit dhe Berlinit, dhe copëtimit të tokave shqiptare, u formua një lidhje për mbojtjen kombëtare e mbështetur masivisht nga kolonitë shqiptare në Rumani, Itali, Egjipt dhe në SH.B.A. Shqiptarët u grupuan. Veprat e shtypura lulëzuan gjithandej. Bibla u përkthye në shqip dhe gazetat u botuan ...

 10. COPTIMI I TOKAVE SHQIPTARE GJAT VITEVE 1914-1918 DHE ...

  tupalla.com/wp/coptimi-i-tokave-shqiptare-gjat-viteve...

  Fiset shqiptare janë thjesht rrjedha familjare ose bashtina (kopshte) të cilët mbahen dhe kultivohen si relikte të shenjta dhe respektohen ndër ne shqiptarët. Këto fise për më tepër janë institucione tipike shqiptare, të cilët nuk mund të gjenden dhe nuk ekzistojnë në mesin e popullatës serbe dhe asaj turke; këto fise janë ...

 11. People also search for