Yahoo Web Search

 1. Skënderbeu - Wikipedia

  sq.wikipedia.org › wiki › Skënderbeu

  Gjergj Kastrioti (l. 6 maj 1405 – v. 17 janar 1468), i njohur si Skënderbeu (nga osmanishtja: اسکندر بگ İskender Bey), ishte një fisnik dhe udhëheqës ushtarak shqiptar.

 2. Skënderbeu (film) - Wikipedia

  sq.wikipedia.org › wiki › Skënderbeu_(film)

  Përmbajtja. Filmi është një film historik mbi jetën e heroit kombëtar Gjergj Kastrioti Skënderbeu.Gjergj Kastioti bashkon princërit shqiptarë duke u martuar me Donika Kastrioti dhe duke organizuar Besëlidhjen e Lezhës, por përballet edhe me tradhtinë e Hamza Kastrioti, nipi i tij.

  • {{{producenti}}}
  • {{{autori}}}
  • Sergei Yutkeviç
  • 1953
 3. Skanderbeg - Wikipedia

  en.wikipedia.org › wiki › Skanderbeg

  Gjergj Kastrioti (6 May 1405 – 17 January 1468), known as Skanderbeg (Albanian: Skënderbej or Skënderbeu from Ottoman Turkish: اسکندر بگ ‎, romanized: İskender Bey), was an Albanian nobleman and military commander who led a rebellion against the Ottoman Empire in what is today Albania, North Macedonia, Greece, Kosovo, Montenegro and Serbia.

 4. SS Skënderbeu - Wikipedia

  sq.wikipedia.org › wiki › SS_Skënderbeu

  SS "Skanderbeg" ─ emri i plotë zyrtar: 21.Waffen-Gebirgs Division der SS Skanderbeg (Albanische Nr.1) - ishte një regjiment i trupave elitë SS i përbërë nga shqiptarë.

 5. KF Skënderbeu - Wikipedia

  sq.wikipedia.org › wiki › KF_Skënderbeu

  Klubi Futbollistik Skënderbeu Korçë është një klub sportiv i Korçës.Klubi luan në Kategorinë Superiore ku sezonin e kaluar 2012-2013 zuri vendin e parë. Klubi ka marrë këtë emër për nder të Heroit tonë Kombëtar, Skënderbeu.

  • Klubi Futbollistik Skënderbeu Korçë
  • Ardian Takaj
  • Ujqërit e Dëborës, Bardhekuqtë, Juglindorët
  • Korçë, Shqipëri
 6. Σκεντέρμπεης - Βικιπαίδεια

  el.wikipedia.org › wiki › Σκεντέρμπεης

  Όνομα. Το όνομά του σε λατινικές πηγές της εποχής, και μάλιστα στη βιογραφία του από τον M. Barletti, συναντάται ως Georgius Castriotus ή Castrioti, και στις πρώτες μεταφράσεις της βιογραφίας τους σε ευρωπαϊκές γλώσσες ως George Castrioti με ...

 7. KF Skënderbeu Korçë - Wikipedia

  en.wikipedia.org › wiki › KF_Skënderbeu_Korçë

  Klubi Futbollistik Skënderbeu Korçë (Albanian pronunciation: [skəndɛɾbɛu kɔɾtʃə]), is an Albanian professional football club based in Korçë, a city in southeastern Albania. The club play in the Kategoria Superiore, which is the top tier of football in the country. The club was founded as Vllazëria Korçë in 1909.

  • 12,343
  • Klubi Futbollistik Skënderbeu
 8. Gjergj Kastrioti – Skenderbeu (1403- 1468 )

  dituri.wordpress.com › 2008/11/02 › gjergj-kastrioti

  Gjergj Kastrioti, Heroi Kombëtar i Shqipërise lindi në vitin 1403. i përkiste familjes mbretërore të Kastriotëve. I ati ishte Gjon Kastrioti, udhëheqës i qyteteve më të mëdha të asaj kohe, Krujës dhe Mirditës dhe e jëma ishte Vojsava.

 9. Ballaban Pasha - Wikipedia

  sq.wikipedia.org › wiki › Ballaban_Pasha

  Mehmet Ballaban Badera i njohur më së shumti si Ballaban Pasha, ishte gjeneral i ushtrisë osmane me prejardhje shqiptare i cili në shekullin XV ishte kryekomandant i Sulltanit Mehmet Fatihun gjatë Rrethimit të dytë të Krujës, ku ai ishte në krye të ushtrisë osmane.

 10. Marin Barleti - Wikipedia

  sq.wikipedia.org › wiki › Marin_Barleti

  Marin Barleti* (lat. Marinus Barletius, it. Marino Barlezio; ~ 1450-1460 – 1512-1513) ka qenë historian dhe prift katolik nga Shkodra. Çmohet si historiani i parë dhe i vetëm shqiptar prej dëshmisë okulare të rrethimit të Shkodrës më 1478.

 11. People also search for