Yahoo Web Search

 1. Stadion Poljud Split zanimljivosti sektori, kapacitet

  www.rezerviraj.hr/social/zapis-40955-poljud-je...

  Gradski stadion Poljud, poznat ja još i kao Poljudska ljepotica. Nalazi se u splitskoj četvrti Poljudu na sjeverozapadu grada, na mjestu gdje je nekad bilo ljekovito blato. Stadion je izgrađen 1979. godine u sklopu izgradnje športskih objekata 8. Mediteranskih igara. Autor projekta je istaknuti riječki arhitekt dr. Boris Magaš.

 2. Stadion Poljud | Vodiči na Putovnica.net

  www.putovnica.net/.../stadion-poljud

  Stadion Poljud Poljudska ljepotica, kako je često zovu, izgrađena je povodom Mediteranskih igara u Splitu 1979. godine. Smješten je u sjeverozapadnom dijelu Splita, u četvrti Poljud , svega dvjestotinjak metara od morske obale i otprilike kilometar zapadno od drugog splitskog stadiona - Parka mladeži .

 3. Stadion Poljud — Vikipedija, slobodna enciklopedija

  sr.m.wikipedia.org/sr-el/Стадион_Пољуд

  Stadion Poljud je višenamenski stadion u Splitu, Hrvatska. Nalazi se u kvartu Poljud. Izgrađen je 1979. godine u sklopu izgradnje sportskih objekata VIII mediteranskih igara. Autor projekta je hrvatski arhitekt Boris Magaš.

 4. Razgovor:Gradski stadion Poljud – Wikipedija

  hr.wikipedia.org/.../Razgovor:Gradski_stadion_Poljud

  Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Gradski stadion Poljud.; Ovo nije forum za opću raspravu o temi članka. Pisanje kojemu ovdje nije mjesto može biti premješteno ili uklonjeno.

 5. Obitelj Vlašić i Poljud - Joško, Blanka, Nikola - Svakodnevno

  www.svakodnevno.me/2019/10/08/obitelj-vlasic-i...

  Stadion Poljud punih je 40 godina mitsko mjesto za obitelj Vlašić. Sve je započelo brončanom medaljom Joška Vlašića na VIII. Mediteranskim igrama 1979. godine, nastavilo se Blankinim zlatom na Kupu kontinenata 2010., a sjajnim nastupima u dresu Hajduka, u četvrtak i u dresu reprezentacije Hrvatske, sve će zaokružiti najmlađi član trofejne obitelji Nikola.

 6. Obitelj Vlašić i Poljud - Joško, Blanka, Nikola | 24sata

  www.24sata.hr/sport/poljud-tu-je-ispisan-cijeli...

  Moju povijest, povijest obitelji, sve je obilježio kvart Poljud, kaže Joško Vlašić. On je osvojio broncu u desetoboju na Mediteranskim igrama, Blanka je bila najbolja na Kupu kontinentata, a Nikola sad čeka Mađare

 7. Poljud ulazi i sektori raspored sjedenja i raspored tribina

  www.rezerviraj.hr/social/mzapis-146-poljud-ulazi...

  Gradski stadion Poljud, poznat ja još i kao Poljudska ljepotica. Nalazi se u splitskoj četvrti Poljudu na sjeverozapadu grada, na mjestu gdje je nekad bilo ljekovito blato. Stadion je izgrađen 1979. godine u sklopu izgradnje športskih objekata 8. Mediteranskih igara.

 8. (FOTO) PAKLENA ATMOSFERA NA POLJUDU: Dinamo pobijedio s ...

  www.dnevno.hr/sport/foto-paklena-atmosfera-na...

  Poljud je dobro popunjen, atmosfera je odlična. Na stadionu je 24.000 gledatelja. Bjelica je odlučio od prve minute u vatru ubaciti Petkovića, koji je protiv Rijeke ušao s klupe, a Tudor je ubacio u momčad mladog Leona Krekovića.

 9. Stadion Poljud proglašen zaštićenim kulturnim dobrom

  www.arhitekti.hr/stadion-poljud-proglasen...

  Stadion Poljud proglašen zaštićenim kulturnim dobrom Iz ortogonalne projekcije, iz zraka, forma stadiona je čisti krug, dok je iz središnje osi rastvorena školjka. Na sjednici održanoj 23. studenoga 2015. godine, Stručno povjerenstva za utvrđivanje svojstva kulturnog dobra utvrdilo je da Gradski stadion Poljud u Splitu ima svojstvo ...

 10. Split | Сплит | SkyscraperCity

  www.skyscrapercity.com/threads/split-Сплит...

  Stadion Poljud je originalno primao 55,000 ljudi (sa rekordom posjećenosti od 62,000). Nakon šta su uklonjena stajaća mijesta, danas prima oko 35,000. Bio je to prvi stadion na svijetu sa školjkastim krovom od prozirnog lexana. Jedini stadion koji je lexan koristio kao pokrov je bio onaj u Minhenu, olimpijski, iz 1972. godine.

 11. People also search for