Yahoo Web Search

 1. Pastaj Serbisë i ipet e drejta të projektoj dhe ndërtoj linjën hekurodhore Danum-Adriatik. Traktati parashihte formimin e një Shteti Islamik Shqiptar, me një territor shumë të vogël i mbikqyrur nga Italia. Italia do të marrë territorin jug-perendimor që përfshin Vlorën, dhe i ishullin e Sazanit.

 2. Londra - Wikipedia

  sq.m.wikipedia.org › wiki › Londra

  Ato dogjën Londinium dhe vranë të gjithë popullsine. Megjithatë, Romakët e ri-pushtuan dhe e ri-ndëtuan prapë qytetin këtë radhë duke I shtuar dhe një mur për mbrojtje. Romakët e sunduan Anglinë deri vitin 410 e. s. Në kohën e Romakve Londra kishte nje popullsi prej 12,000-20,000 Lumi Thames ishte 300 m i gjerë (sot është 100 m)

 3. Traktati i fshehtë i Londrës 1915, kishte hartuar zhdukjen e ...

  www.albeu.com › dossier › traktati-i-fshehte-i-lodres-1915

  Pastaj Serbisë i ipet e drejta të projektoj dhe ndërtoj linjën hekurodhore Danum-Adriatik. Traktati parashihte formimin e një Shteti Islam Shqiptar, me një territor shumë të vogël i mbikqyrur nga Italia. Italia do të marrë territorin jug-perendimor që përfshin Vlorën, dhe i ishullin e Sazanit.

 4. Çfarë ishte Traktati i fshehtë i Londrës? | Gazeta Dita

  www.gazetadita.al › cfare-ishte-traktati-i-fshehte-i-londres

  I nderuar lexues! Traktati i fshehtë i Londrës (26 prill 1915) ishte marrëveshje e fshehtë e përfunduar midis fuqive të Antantës dhe qeverisë italiane për të plotësuar pretendimet e imperializmit italian në Shqipëri dhe lakmitë ekspansioniste të Serbisë, Malit të Zi dhe Greqisë.

 5. Traktati i Shën Stefanit - Wikipedia

  sq.wikipedia.org › wiki › Traktati_i_Shen_Stefanit

  Traktati i Shën-Stefanit (turqisht: Ayastefanos Antlaşması) i shkëpuste Perandorisë Osmane rreth 80 % të zotërimeve të saj në Gadishullin Ballkanik. Me shpresë se do të shmangte kundërshtimin e fuqive të tjera të mëdha, Rusia nuk mori për vete asgjë nga këto territore.

 6. TRAKTATI I FSHEHTË I LONDRËS (26 PRILL 1915) KA HARTUAR PLANIN PËR ZHDUKJEN E SHQIPËRISË NGA HARTA E EUROPËS! Pashtriku.org, 20. 04. 2015 - Biblioteka e Kongresit Amerikan, ka publikuar hartën e Traktatit të fshehtë të Londrës (26 prill 1915), ku është planifikuar zhdukja e shtetit shqiptar nga harta e Europës.

 7. Radio Television of Kosovo is the public service broadcaster in Kosovo. RTK operates five TV channels and two radio stations broadcasting a diverse programmi...

 8. (Me rastin e 100 vjetorit të Marrëveshjes së fshehtë të Londrës 26 IV 1915) PASOJAT. Shkruan: Prof. Dr. Hakif Bajrami. Institucionet serbe dhe jugosllave kanë publikuar deri me tash afro 200 tituj dokeumnetsh lidhur me Luftën e Parë Botërore.

 9. Traktati i fshehtë i Londrës

  ambra.forumattivo.com › t2140-traktati-i-fshehte-i

  Sep 21, 2009 · Pas nenshkrimit te Traktatit te Londres,Italia i shpalli lufte Austro-Hungarise. Traktati i Londres ishte nje nga faqet e reja te politikes antishqiptare te Fuqive imperialiste.Per interesat e tyre grabitqare ato synonin tani te coptonin edhe ate pjese te cunguar qe ia kishin njohur Shqiperise se pavarur.

 10. VERSIONI I KONSOLIDUAR

  www.mei-ks.net › repository › docs

  Funksionimin e Bashkimit Europian, së bashku me shtojcat dhe protokollet respektive, pas shtesave dhe ndryshimeve që u janë bërë atyre nga Traktati i Lisbonës, i cili u nënshkrua më 13 dhjetor 2007 në Lisbonë dhe hyri në fuqi më 1 dhjetor 2009. Botimi gjithashtu përmban deklaratat bashkëlidhur