Yahoo Web Search

 1. Traktati i fshehtë i Londrës - Wikipedia

  sq.wikipedia.org/wiki/Traktati_i_fshehtë_i_Londrës

  Traktati u hodh poshtë nga Kongresi i Lushnjes. Nenet e Traktatit te Fshehte te Londres · Neni 1 Një konventë ushtarake do të lidhet menjëherë midis Shtabit të Përgjithshëm të Francës, Britanisë së Madhe, Italisë dhe Rusisë.

 2. Konferenca e Londrës (1912–1913) - Wikipedia

  sq.wikipedia.org/wiki/Konferenca_e_Londrës_(1912...

  Konferenca e ambasadorëve në Londër, mbajtur në 1912-1913 dhe njohur ndryshe edhe si "Konferenca e Paqes në Londër", ishte një takim ndërkombëtar i gjashtë Fuqive të Mëdha të asaj kohe (Britania e Madhe, Franca, Gjermania, Austro-Hungaria, Rusia dhe Italia).

 3. Diskutim:Traktati i fshehtë i Londrës - Wikipedia

  sq.wikipedia.org/wiki/Diskutim:Traktati_i...

  Kjo faqe këtu është vetëm për diskutim mbi artikullin Traktati i fshehtë i Londrës.Wikipedia nxit diskutimin mes vullnetarëve të saj dhe nuk do të censurojë komente bazuar në pikëpamjet ideologjike ose politike.

 4. Traktati i fshehtë i Londrës: Si Rusia e Leninit shpëtoi ...

  americaneye.al/traktati-i-fshehte-i-londres-si...

  Më 26 prill 1915 u nënshkrua traktati i fshehtë i Londrës, ndërmjet Fuqive të Mëdha europiane (Francë, Angli Rusi) dhe Italisë, që i njihte Italisë aneksimin dhe sovranitetin e plotë mbi Vlorën e qarkun e saj dhe ishullin e Sazanit, ndërsa edhe protektoratin Italian mbi Shqipërinë e mbetur. Ky traktat u publikua për herë të […]

 5. Kjo gje u pa dhe sot e kesaj dite shqiptaret po i vuajn te kqijat e traktatit te Londres por ajo kaloi dhe na mbeti nje cope shteti i gjymtuar te cilin sot po tu jepet mundesia ketyre matrapazeve ne pushtet keta dota shesin e dota zhdukin sikur nuk ka qen fare.

 6. E frikshme! Traktati i fshehtë i Londrës 1915 kishte hartuar ...

  kohaislame.com/e-frikshme-traktati-i-fshehte-i-londres...

  Biblioteka e Kongresit Amerikan, publikon hartën famëkeqe të Traktatit të fshehtë të Londrës, – 26 prill të vitit 1915 – , i cili kishte hartuar planin për të zhdukur shtetin shqiptar nga harta e Evropës. Por si do të shkatërrohej Shqipëria sipas Traktat të fshehtë midis Fuqive të Antantës (Francës, Anglisë, Rusisë) dhe Italisë? Pjesa...

 7. Sot 101 vite nga Nënshkrimi i Traktatit të Fshehtë të Londrës ...

  albertvataj.com/2016/04/26/sot-101-vite-nga...

  Apr 26, 2016 · Si perfundim, Italia vendosi te rreshtohej me fuqite e Antantes. Keshtu, me 26 prill 1915, midis tyre u nenshkrua ne Londer nje traktat i fshehte. Sipas Traktatit te Londres, Italise i njihej ne Shqiperi aneksimi i Vlores, i Ishullit te Sazanit dhe i zone prej Vjose, ne veri, deri ne Himare, ne jug.

 8. E frikshme: Traktati i fshehtë i Lodrës 1915, kishte hartuar ...

  zerikosoves.com/e-frikshme-traktati-i-fshehte-i...

  Biblioteka e Kongresit Amerikan, publikon hartën famëkeqe të Traktatit të fshehtë të Londrës, i cili kishte hartuar planin për të zhdukur shtetin shqiptar nga

 9. Nafta e shpëtoi Shqipërinë nga Traktati i fshehtë i Londrës ...

  zanimalsise.com/nafta-e-shpetoi-shqiperine-nga...

  Traktati i Fshehtë i Londrës, përfituesit dhe pasojat Në vitin 1914 Italia qëndroi në pozicion asnjanës, duke pritur ofertën më të mirë nga palët. Ofertës së Antantës për t’u rreshtuar me të, ministri i Jashtëm i Italisë iu përgjigj homologut të tij britanik me një memorandum të dërguar në 29 mars 1915, i cili ndër ...

 10. Intrigat e Traktatit të Fshehtë të Londrës më 26 prillit të ...

  zanimalsise.com/intrigat-e-traktatit-te-fshehte...

  Nga Lavdosh Ahmetaj. Edhe pse ka kaluar një periudhë prej një shekulli, nga koha e zhvillimit të Traktatit i Fshehtë të Londrës 1915 ende ndihet jehona e ngjarjes, për shkak të intrigës prapa kuintave që zhvillonte politika evropiane në fillimet e shekullit të njëzetë: Kjo ngjarje përfshinte disa shtete evropiane nën influencën e Anglisë dhe Francës, të cilat ishin të ...

 11. People also search for