Yahoo Web Search

 1. From Wikipedia, the free encyclopedia Twee pop is a subgenre of indie pop that is thought to originate from the 1986 NME compilation C86. Characterised by its simplicity and perceived innocence, some of its defining features are boy-girl harmonies, catchy melodies, and lyrics about love.

  Twee pop - Wikipedia

  https://en.wikipedia.org/wiki/Twee_pop
 2. Twee pop - Wikipedia

  en.wikipedia.org › wiki › Twee_pop

  From Wikipedia, the free encyclopedia Twee pop is a subgenre of indie pop that is thought to originate from the 1986 NME compilation C86. Characterised by its simplicity and perceived innocence, some of its defining features are boy-girl harmonies, catchy melodies, and lyrics about love.

  • c. 1986, United Kingdom
 3. Muzika pop - Wikipedia

  sq.wikipedia.org › wiki › Muzika_pop

  Pop muzika është një zhanër i muzikës popullore që filloi në formën e saj moderne në Shtetet e Bashkuara të amerikës dhe në Mbretërinë e Bashkuar gjatë mesit të viteve 1950. Shprehjet e "muzikës popullore" dhe "pop muzikës" shpesh përdoren në mënyrë të këmbyeshme, edhe pse i kaluari i përshkruan të gjitha muzikët ...

 4. Wikipedia

  www.wikipedia.org

  Wikipedia is a free online encyclopedia, created and edited by volunteers around the world and hosted by the Wikimedia Foundation.

 5. Muzika popullore - Wikipedia

  sq.wikipedia.org › wiki › Muzika_popullore

  Përmbledhje. Duke filluar nga mesi i shekullit XX, një formë e re e muzikës popullore evoluoi nga muzika popullore tradicionale. Ky proces ashtu si edhe periudha quhet kushtimisht ringjallja e dytë popullore e që arriti zenitin në vitet '60.

 6. Popmusiek - Wikipedia

  af.wikipedia.org › wiki › Popsanger

  Popmusiek is 'n genre van populêre musiek wat ontstaan het in sy moderne vorm in die VSA en die Verenigde Koninkryk gedurende die middel-1950's. Die terme "populêre musiek" en "popmusiek" is dikwels afwisselend gebruik, hoewel die eersgenoemde al die musiek beskryf wat gewild is en sluit verskillende style in. "Pop" en "rock" was min of meer sinonieme terme tot in die laat 1960's, toe hulle ...

 7. Pop music - Wikipedia

  en.wikipedia.org › wiki › Pop_music

  Pop is a genre of popular music that originated in its modern form during the mid-1950s in the United States and the United Kingdom. The terms popular music and pop music are often used interchangeably, although the former describes all music that is popular and includes many disparate styles.

 8. Rock - Wikipedia

  sq.wikipedia.org › wiki › Rock

  Ndërkohë që influenca e rock`n`rollit po shuhej nga muzika pop dhe nga balada, grupet britanike të rock-ut po i jepnin atij një shtytje të re në bare dhe lokale të vendit. Nga fundi i vitit 1962 skena e rockut britanike kishte nisur me grupet Beat , si The Beatles , duke marrë gjerësisht nga ndikimet Amerikane si muzika soul, rhythm ...

 9. Hip hop - Wikipedia

  sq.wikipedia.org › wiki › Hip_Hop

  Ky artikull ose seksion duhet të përmirësohet sipas udhëzimeve të Wikipedia-s. Ju lutemi ndihmoni edhe ju në përmirësimin e këtij artikulli. Hip Hopi është një kulturë që ka prejardhjen nga New York, DJ Afrika Bambataa ka bërë hapat e par të kulturës së Hip Hop-it duke qenë MC, DJ, duke bërë beatbox.

 10. Lista e nënzhanreve së muzikës rock - Wikipedia

  sq.wikipedia.org › wiki › Lista_e_nënzhanreve_së

  Glam rock Goregrind Gothic metal Gothic rock Grebo Grindcore Groove metal Group Sounds Grunge Gypsy punk Hatecore Hard rock Hardcore punk Heartland rock Heavy metal Horror punk Indie pop Indie rock Indorock Industrial folk song Industrial metal Industrial rock Instrumental rock Iranian rock J-ska Jam rock Jangle pop Jazz rock Jersey Shore sound Krautrock Latin rock Lo-fi Lovers rock Madchester ...

 11. Twee pop - YouTube

  www.youtube.com › playlist

  Share your videos with friends, family, and the world

 12. People also search for
 1. Ad
  related to: twee pop wikipedia shqip te