Yahoo Web Search

 1. Tzi Ma - Wikipedia

  en.wikipedia.org › wiki › Tzi_Ma

  Tzi Ma (Chinese: 馬泰; born June 10, 1962) [dubious – discuss] is a Hong Kong-American actor.He is well known for his roles in television shows, such as The Man in the High Castle and 24, and films, such as Dante's Peak, Rush Hour, Rush Hour 3, Arrival, The Farewell, Tigertail, and Mulan.

 2. Tuzi - Wikipedia

  sq.wikipedia.org › wiki › Tuzi
  • Origjina E Emrit
  • Historia
  • Demografia
  • Kultura
  • Arsimi, Shëndetësia, Sporti
  • Politika
  • Lidhje të Jashtme

  Edhe pse nuk ka të dhëna historike për emrin "Tuz", banorët thonë se ai e ka marrë emrin nga themeluesi i tij dhe banori i parë, Llesh Tuzi, i cili u vendos aty në shekullin e 13-të. Sipas disa dokumenteve të një kishe lokale katolike, emri Tuzi është përdorur në vitin 1222.

  Qyteti i Tuzit ndodhet në rajonin e Malësisë. Është qyteti më i madh dhe më i rëndësishëm në rajon. Shqiptarët e Tuzit janë nga fiset e Hotit, Grudës, Trieshit dhe Kojëstë zonës së Malësisë. Shqiptarët e Malësisë e konsiderojnë Tuzin si një qendër të rëndësishme kulturore dhe tradicionale për njerëzit e tyre. Edhe pse Tuzi është historikisht një qytet me shumicë shqiptare, atje ka edhe disa grupe të vogla etnike, si boshnjakë (myslimanë) dhe malazezë që janë vendosur atje më vonë. Në vitin 1911, për herë të parë që nga koha e Gjergj Kastriotit, flamuri shqiptar u ngrit në majë të malit Deçiçit në Tuz gjatë Betejës së Deçiçit. Në betejë, Ded Gjo Luliudhëhoqi shqiptarët në fitore kundër osmanëve e cila shënoi një pikë kthese në vetëvendosjen shqiptare. Tuzi është komunë me të drejta të plota që më, 1 shtator 2018. Zgjedhjet lokale Tuz 2019u mbajtën më datë 3 mars, ku nga rezultatet paraprake, numrin më të madh të këshilltarëve e ka koalicioni Forumi shqiptar ASH-LDSH-UDSH me 16 të tillë.

  Sipas regjistrimit të popullsisë së vitit 2011, në këtë vendbanim kanë jetuar 4748 banorë. Struktura nacionale e popullsisë së Tuzit është : 2.383 Shqiptarë, 932 Boshnjakë, 554 Myslimanë, 454 Malazezë, 111 Romë, 13 Serbë, 172 të tjerë, 122 të paidentifikuar, 7 sipas përkatësisë rajonale, gjithsej 4.748.

  Për ngjarjet kulturore Tuzi ka ambientet e: QIK Malësia ku mbahen aktivitetet e ndryshme kulturore etj.

  Tuzi ka një qendër shëndetësore, shkollën fillore "Mahmut Leka" dhe shkollën e mesme "25 maji". Në vitet e fundit Tuzi ndërtoi një shkollë të re fillore dhe një stadium futbolli. Skuafra e Klubit të Futbollit Deçiç të Tuzit lun në Ligën e Parë të Malit të Zi.

  Përfaqësimit i mendimit politik tani po zgjohet nga një dremitje dhjetëvjeçare. Figurave politike nga brezat e rinj u mungojnë shpesh shkollimet politike. Vitin e fundit është artikuluar për herë të parë një formulim për të kërkuar të drejta që u përkasin. Diskriminimi

  • 294 metra (m.n.d.)
  • Tuz
 3. People also ask

  Who is Tzi Ma and what does he do?

  How old is Tzi Ma from Star Trek?

  Where was Tzi Ma born and raised in New York?

  Where did Tzi Ma live in Hong Kong?

 4. Tzi Ma | Kung Fu Wiki | Fandom

  kung-fu.fandom.com › wiki › Tzi_Ma

  Tzi Ma is a Hong Kong-American actor who portrays Jin ,[1] one of the main characters of The CW's Kung Fu. 1 Background 2 Credits 2.1 Season 1 3 External Links 4 References For more than four decades, Ma has blazed new trails for the representation of Asian Americans in Hollywood. Celebrated for his uncanny versatility, his body of work encompasses virtually every genre across film, TV and ...

 5. Tzi Ma | Once Upon a Time Wiki | Fandom

  onceuponatime.fandom.com › wiki › Tzi_Ma

  GALLERY Tzi Ma is the American actor who portrays The Dragon on ABC's Once Upon a Time. 1 Biography 2 Trivia 3 Appearances 4 External links 5 References Tzi Ma was born on June 10, 1962[1] in Hong Kong[2] and raised in New York with five other siblings. He is a fluent speaker in his native Cantonese and English.[3] Tzi had always wanted to be an actor and studied classical theatre and dance ...

 6. Tzi Ma - Biography - IMDb

  www.imdb.com › name › nm0002245

  Mini Bio (1) For more than four decades, Tzi Ma (pronounced "TAI MA") has blazed new trails for the representation of Asian Americans in Hollywood. Celebrated for his uncanny versatility, his body of work encompasses virtually every genre across film, television and theater. From big budget studio pictures like Disney's Mulan and the Rush Hour ...

 7. Tzi Ma | Memory Alpha | Fandom

  memory-alpha.fandom.com › wiki › Tzi_Ma

  Tzi Ma (born 10 June 1962; age 59) is the actor who played a biomolecular specialist in the Star Trek: The Next Generation second season episode "Samaritan Snare". Ma also played the role of Consul Han in the movie Rush Hour and a character called "The General" in the Coen brothers' remake of The Ladykillers. More recently, he appeared in a recurring role as Cheng Zhi on the television series ...

 8. Wikipedia

  www.wikipedia.org

  Wikipedia is a free online encyclopedia, created and edited by volunteers around the world and hosted by the Wikimedia Foundation.

 9. Laozi - Wikipedia

  en.wikipedia.org › wiki › Lao_Tzi

  Semi-legendary Chinese figure, attributed to the 6th century, regarded as the author of the Tao Te Ching and founder of Taoism. For the book also known as Laozi, see Tao Te Ching. Laozi. 老子. Laozi by Zhang Lu; Ming dynasty (1368–1644) Born. Unknown, 6th century – 4th century BC. Chujen village, State of Chu. Died.

 10. Mao Zedong - Wikipedia

  en.wikipedia.org › wiki › Mao_Zedong

  Mao Zedong (/ ˈ m aʊ (t) s ə ˈ t ʊ ŋ /; Chinese: 毛泽东; pinyin: Máo Zédōng pronounced [mǎu tsɤ̌.tʊ́ŋ]; also romanised traditionally as Mao Tse-tung; December 26, 1893 – September 9, 1976), and known as Chairman Mao, was a Chinese communist revolutionary who was the founding father of the People's Republic of China (PRC), which he ruled as the chairman of the Chinese ...

 11. People also search for