Yahoo Web Search

 1. About 5,800 search results
 1. Ubisoft Divertissements Inc., doing business as Ubisoft Montreal, is a Canadian video game developer and a studio of Ubisoft based in Montreal. The studio was founded in April 1997 as part of Ubisoft's growth into worldwide markets, with subsidies from the governments of Montreal, Quebec, and Canada to help create new multimedia jobs. The studio's initial products were low-profile children's games based on existing intellectual property. Ubisoft Montreal's break-out titles were 2002's Tom Clancy

  • 25 April 1997; 24 years ago
  • Montreal, Canada
  • 3,500+ (2017)
  • Video games
 2. en.wikipedia.org › wiki › MontrealMontreal - Wikipedia

  Montreal has three daily newspapers, the English-language Montreal Gazette and the French-language Le Journal de Montréal, and Le Devoir; another French-language daily, La Presse, became an online daily in 2018. There are two free French dailies, Métro and 24 Heures. Montreal has numerous weekly tabloids and community newspapers serving ...

  • Canada
  • 1832
 3. People also ask

  Where is the Ubisoft studio located in Canada?

  What kind of games does Ubisoft Montreal make?

  Who is the parent company of Ubisoft Montreal?

  When did Ubisoft Montreal start developing Prince of Persia?

 4. Ubisoft Divertissements Inc., menjalankan perniagaan sebagai Ubisoft Montreal, ialah pemaju permainan video Kanada dan studio Ubisoft yang berpusat di Montreal. Studio ini pada tahun 2017 mempekerjakan lebih daripada 3,500 kakitangan, menjadikannya salah satu studio pengembangan permainan terbesar di dunia.

 5. sq.wikipedia.org › wiki › UbisoftUbisoft - Wikipedia

  • Detajet E kompanisë
  • Historia
  • Studiot
  • Linqet E Jashtme

  Ubisoft është kompania e tretë për shitjen e lojrave pas Blizzard dhe Electronic Arts(EA). Prezenca botërore e Ubisoft Entertainment S.A përfshin 29 studio dhe 19 shtete. Kompania punon me kompani tjera nga 26 shtete të cilat janë nën kontrollin e saj. Studioja më e madhe zhvillimore e Ubisoft është Ubisoft Montreal e cila gjendet ne Montreal, Kanadëdhe ka rreth 2100 punëtorë. Në vitin fiskal 2008-2009 përfitimi i kompanisë ishte €1.256 miliardë, duke arritur kështu per herë të parë një vlerë mbi 1 miliardë. Ubisoft ka krijuar gjithashtu divizionin e vet të krijimit të filmave, të quajtur Ubisoft Motion Pictures, e cila krijon video bazuar ne video lojrat e kompanisë.

  Gjithçka filloi në Brittany, Francë në mars të vitit 1986, kur pesë vëllezër të cilët kishin synimet dhe dëshirat e përbashkëta u mblodhen së bashku për të krijuar Ubisoftin. Në vitin 1989 ata lansuan lojën e tyre të parë të quajtur Zombi. Gjatë viteve 1989-1994 Ubisoft filloi të rritej në permasa globale. U hapën qendra distributive në Angli,Gjermani, Zvicër, Japoni dhe në Shtetet e Bashkuara të Amerikës. U hapën studio zhvillimore në Paris(Francë), Montpellier (Francë) dhe Bukuresht(Romani). Në vitin 1995 kompania lëshoi në treg lojën Rayman Origins e cila shtyu kompaninë edhe me përpara. Në vitin 1996 kompania u zgjerua edhe më shumë duke hapur pika distributive në Spanjë, Itali, Australi dhe qendra zhvillimore në Shanghai (Kinë) dhe në Annecy (Francë).Në vitin 1996 Ubisoft u listua si kompani aksionare. Gjatë viteve 1997-2002 u hapën qendra zhvillimore në Montreal (Kanadë),Kasablanka (Marok), Barcelonë (Spanjë), Milano (Itali). Gjatë këtyre viteve kompania hapi edhe qendra distr...

  Future Games of London në Londër, Angli, e themeluar në 2009, e blerë më 1 tetor 2013.
  Nadeo në Issy-les-Moulineaux, Paris, Francë, e themeluar në vitin 2000. E blerë më 5 tetor 2009.
 6. Answer: The division in Montréal of the French game developer Ubisoft (the HQ is in Montreuil). The one in Montréal was the first Ubisoft building in North America.

 7. Oct 13, 2021 · A recent report from PwC Canada is claiming that Canadians “value their wireless services at $11,000/year more than they pay.” To understand where that — admittedly wild-sounding — $11,000 ...

 1. People also search for