Yahoo Web Search

 1. Umeå - Wikipedia

  sq.wikipedia.org › wiki › Umeå

  Umeå është një zonë urbane në Västerbotten.Umeå është zona qendrore në komunën Umeå, qyteti i selisë në qarkun Västerbotten dhe që nga viti 1965 qytet universitar - Universiteti Umeå është i pesti më i madh i vendit me afërsisht 16,000 vende studimi me kohë të plotë.

 2. Umeå - Wikipedia

  en.wikipedia.org › wiki › Umeå

  Situated on the Ume River, Umeå is the largest locality in Norrland and the thirteenth largest in Sweden, with 89,607 inhabitants in 2019. The municipality had 129,231 inhabitants as of 2020. When Umeå University was established in 1965, growth accelerated, and the amount of housing has doubled in the last 30 years. As of 2011

 3. Kategoria:Umeå - Wikipedia

  sq.wikipedia.org › wiki › Kategoria:Umeå

  Faqet në kategorinë "Umeå" Kjo kategori ka 39 faqe nga 39 gjithësej.

 4. Umeå – Wikipedia

  sv.wikipedia.org › wiki › Umeå

  Umeå (umemål [ʉ̂ːm], finska Uumaja, umesamiska Ubmeje [6], sydsamiska Upmeje) [7] är en tätort i Västerbotten. Umeå är centralort i Umeå kommun, residensstad i Västerbottens län och sedan 1965 universitetsstad – Umeå universitet är med cirka 16 000 helårsstudieplatser landets femte största.

 5. Universiteti Umeå - Wikipedia

  sq.wikipedia.org › wiki › Universiteti_Umeå

  Umea do të marr 250 ulëse në programin arkitekuror 5-vjeçar. Shkolla e Biznesit dhe Eknomisë - e njohur si USBE ka rreth 2,000 studentë. Shkolla ofron programe Bachelor, katër programe universitare (Civilekonomprogram), shtatë programe master (përfshirë Erasmus Mundus Master në programin e menaxhimit strategjik të projektit) dhe ...

 6. Bashkia e qytetit Umeå - Wikipedia

  sq.wikipedia.org › wiki › Bashkia_e_qytetit_Umeå

  Bashkia e qytetit Umeå në Suedi është ndërtuar pas zjarrit të vitit 1888 që dogji gjithë qytetin. Ndërtesa është ngritur aty ku ishte ndërtesa e vjetër (e ndërtuar në shekullin e 17-të) dhe është përfunduar në vitin 1890.

 7. Kyrkbron, Umeå - Wikipedia

  sq.wikipedia.org › wiki › Kyrkbron,_Umeå

  Kyrkbron është urë në Umeå që çon Östra Kyrkogatan mbi lumin Ume në Teg në pjesën jugore. Konstruktimi i Kyrkbronit filloi në vitin 1973 dhe ura u hap më 26 shtator 1975 duke u bërë ura e tretë e Umeas mbi lumin Ume.

 8. Umeå - Simple English Wikipedia, the free encyclopedia

  simple.wikipedia.org › wiki › Umeå

  Umeå is a town in northern Sweden. The town is known for the large number of birch trees. About 116,465 people were living in Umeå Municipality in late 2011. The town had to recover from a very large fire in 1888.

 9. Kyrkbron, Umeå - Wikipedia

  en.wikipedia.org › wiki › Kyrkbron,_Umeå

  From Wikipedia, the free encyclopedia Kyrkbron is a bridge in Umeå that takes Östra Kyrkogatan over Ume River to Teg on the south side. The construction of Kyrkbron started in 1973 and it was opened on 26 September 1975 becoming Umeå's third bridge over the Ume river.

 10. Wikipedia

  www.wikipedia.org

  Wikipedia is a free online encyclopedia, created and edited by volunteers around the world and hosted by the Wikimedia Foundation.

 11. People also search for