Yahoo Web Search

 1. Umeå - Wikipedia

  sq.wikipedia.org › wiki › Umeå

  Umeå është një zonë urbane në Västerbotten. Umeå është zona qendrore në komunën Umeå, qyteti i selisë në qarkun Västerbotten dhe që nga viti 1965 qytet universitar - Universiteti Umeå është i pesti më i madh i vendit me afërsisht 16,000 vende studimi me kohë të plotë. Me 88,203 banorët e saj (2018), Umeå është zona ...

 2. Umeå - Wikipedia

  en.wikipedia.org › wiki › Ubmi

  Umeå had already started making these changes when on 25 June 1888, a fire devastated the eastern parts of Umeå and at least 2,300 of the 3,000 inhabitants became homeless. In the restoration following the fire, almost 3,000 silver birch [14] trees were planted along wide avenues to prevent future fires from spreading.

 3. Umeå - Wikipedia

  sh.wikipedia.org › wiki › Umeå

  Umeå se nalazi u uvali Botnijskog zaljeva na ušću rijeke Umeå, na jugu Västerbottena. Grad se nalazi oko 600 km sjeverno od glavnog grada Švedske i oko 400 km južno od polarnog kruga. Najveći je grad sjeverno od područja Stockholm - Uppsala , a ponekad se smatra i regionalnim centrom sjeverne Švedske.

 4. Umeå - Wikipedia

  mi.wikipedia.org › wiki › Umeå

  Ko Umeå he tāone o Huitene.E 83,249 te taupori i te 2015. E 33.46 km² tōna rahinga whenua. Hoto ki waho. www.umea.se

  • 2,488/km² (6,453.4/sq mi)
  • CEST (UTC+2)
 5. Kategoria:Umeå - Wikipedia

  sq.wikipedia.org › wiki › Kategoria:Umeå

  Faqet në kategorinë "Umeå" Kjo kategori ka 39 faqe nga 39 gjithësej. ... Kjo faqe është redaktuar për herë te fundit më 9 prill 2017, në orën 19:30.

 6. Umeå - Wikipedia

  sn.wikipedia.org › wiki › Umeå

  Umeå i biggest guta mu Norrland ne twelfth biggest mu Sweden, ne 121,032 inhabitants mu 2016. ... This page was last edited on 7 Ndira 2017, at 05:22.

 7. Parku Binjak, Umeå - Wikipedia

  sq.wikipedia.org › wiki › Parku_Binjak,_Umeå

  Vänortsparken Umeå 07-06-30. Parku Binjak ( suedisht: Vänortsparken), ... Kjo faqe është redaktuar për herë te fundit më 9 prill 2017, në orën 19:38.

 8. Akademia e Arteve të Bukura, Umeå - Wikipedia

  sq.wikipedia.org › wiki › Akademia_e_Arteve_të

  Konsthögskolan: Swedish Konsthögskolan Established 1987 School type Public University Rector Roland Spolander Location Umeå , Sweden Enrollment 60 Faculty 18 Ph.D student Campus Urban Member EUA Website Umeå Institute of Design Entrance Akademia e Arteve të Bukura në Universitetin e Umeås është shkollë suedeze e artit. Ajo u themelua në vitin 1987 në një ish-fabrikë në lumin ...

 9. Wikipedia

  www.wikipedia.org

  Wikipedia is a free online encyclopedia, created and edited by volunteers around the world and hosted by the Wikimedia Foundation.

 10. Emmanuelle Charpentier - Wikipedia

  sq.wikipedia.org › wiki › Emmanuelle_Charpentier
  • Jeta E Hershme dhe Edukimi
  • Karriera dhe Hulumtimi
  • CRISPR/Cas9
  • Lidhje të Jashtme

  Lindur në 1968 në Juvisy-sur-Orge në Francë, Charpentier studioi biokimi, mikrobiologji dhe gjenetikë Universitetin Pierre dhe Marie Curie (sot Fakulteti i Shkencave i Universitetit të Sorbonës) në Paris.Ajo ishte një studente e diplomuar në Institut Pasteur nga 1992 në 1995, dhe u dha një doktoraturë kërkimore. Projekti PhD i Charpentier hetoi mekanizmat molekularë të përfshirë në rezistencën ndaj antibiotikëve.

  Charpentier punoi si asistente universitare e mësimdhënies në Universitetin Pierre dhe Marie Curie nga 1993 në 1995 dhe si bashkëpunëtor postdoktoraturë në Institut Pasteur nga 1995 në 1996. Ajo u zhvendos në SH.B.A. dhe punoi si një post-doktorature në Universitetin Rockefeller në New York nga 1996 në 1997. Gjatë kësaj kohe, Charpentier punoi në laboratorin e mikrobiologut Elaine Tuomanen. Laboratori i Tuomanen hetoi se si patogjeni Streptococcus pneumoniae përdor elementë të lëvizshëm gjenetikë për të ndryshuar gjenomin e tij. Charpentier gjithashtu ndihmoi në demonstrimin se si S. pneumoniaezhvillojnë rezistencën ndaj vankomicinës.

  Charpentier është e njohur mirë për rolin e saj në deshifrimin e mekanizmave molekulare të bakterial CRISPR/Cas9 sistemit imunitar dhe repurposing atë në një mjet për përpunim gjenomit. Në veçanti, ajo zbuloi një mekanizëm të ri për maturimin e një ARN jo-koduese që është thelbësore në funksionin e CRISPR/Cas9. Në mënyrë të veçantë, Charpentier demonstroi se një ARN e vogël e quajtur tracrRNA është thelbësore për maturimin e CRRNA.

 11. People also search for
 1. Ad
  related to: umeå wikipedia shqip 2017