Yahoo Web Search

 1. About 10,100 search results
 1. Urban area (sq. km) površina_urban: Area of the place's urban area in square kilometers. Broj: neobavezno: Urban area footnotes: površina_urban_fusnote: Reference(s) for the urban area, placed within tags, possibly using the citing format at {Cite web} Tekst: neobavezno: Rural area (sq. km) površina_rural: Area of the place's rural area in ...

  • izvorno_ime
  • službno_ime
  • izvorno_ime_jez
  • drugo_ime
 2. Area - Total: ४६८.५ sq mi (१,२१३.४ km 2) - Land: ३०२.६ sq mi (७८३.७ km 2) - Water: १६५.८ sq mi (४२९.४ km 2) Elevation: ३३ ft (१० m) Population - Estimate (2011) ८,२४४,९१० - Rank: 1st - Density: २७,०१२.५/sq mi (१०,४२९.६/km 2)

 3. Media in category "Urban areas". The following 53 files are in this category, out of 53 total. -46 planting.jpg 8,686 × 6,949; 4.93 MB. 3D Model Isle of Dogs London 2017.jpg 3,362 × 1,891; 1.66 MB. 3D Model Isle of Dogs London 2020 01.jpg 3,362 × 1,891; 1.7 MB. AlfretonSouthNormantonBUA2011.png 919 × 790; 808 KB.

 4. sq.wikipedia.org › wiki › AngliaAnglia - Wikipedia

  • Emri
  • Qeverisja
  • Gjeografia

  Anglia e ka marrë emrin nga Angles, klan gjermanik që erdhën në Angli në shekullin e V-të dhe të VI-të mendohet se kanë ardhur nga krahina jugperëndimore e Anglisë, Danimarka e sotme dhe një pjesë e Gjermanisë veriore. Etimologjia e mëtejshme e emrit të këtij klani mbetet jo e sigurt, edhe pse një teori e famshme thotë se nuk duhet të kërkohet më larg se vetë fjala angle, që i referohet regjionit Holstein. Emri i Angles-ve ka pasur forma të ndryshme të shkrimit. Aludim i parë i njohur për këta njerëz është versioni i latinizuar Anglii përmendet nga Taciti në kapitullin e 40-të të librit të tij Germania, i shkruar diku rreth 98 AD. Ai nuk jep indikacione precize të vendndodhjes së tyre gjeografike brenda Gjermanisë, por thotë se, së bashku me gjashtë klane të tjera, ata besuan në një perëndeshë të quajtur Nerthus, faltorja e së cilës gjendej në "një ishull në Oqean". Historiani i shekullit të VIII-të Bede në librin e tij Historia ecclesiastica gentis Anglorum, i referohet popullit an...

  Politika

  Si pjesë e Mbretërisë së Bashkuar, sistemi themelor politik në Angli është një monarki kushtetuese dhe sistem parlamentar. Nuk ka pasur një qeveri të Anglisë që nga viti 1707, kur Aktet e Bashkimit 1707, që vunë në fuqi kushtet e Traktatit i Unionit, bashkuan Anglinë dhe Skocinë për të formuar Mbretërinë e Britanisë së Madhe. Para bashkimit Anglia qeverisej nga monarku i saj dhe Parlamenti i Anglisë. Sot Anglia qeveriset drejtpërsëdrejti nga Parlamenti i Mbretërisë së Bashkuar, edhe pse vende...

  Sistemi Ligjor

  Sistemi ligjor Anglez, i zhvilluar gjatë shekujve, është baza e sistemit ligjor zakonor të përdorur në shumicën e vendeve të Komonuelthit dhe Shtetet e Bashkuara (me përjashtim të Luizianës). Edhe pse është pjesë e Mbretërisë së Bashkuar, sistemi ligjor i gjykatave të Anglisë dhe Uellsit vazhdoi, sipas Traktatit të Bashkimit, si një sistem i veçantë juridik nga ai që përdoret në Skoci.

  Ndarjet Administrative

  Nënndarjet e Anglisë përbëhen nga katër nivele. Niveli më i lartë i pushtetit vendor janë nëntë rajonet e Anglisë: North East, North West, Yorkshire dhe Humber, East Midland, West Midland, East, South East, South West, dhe Londër. Këto u krijuan në vitin 1994 si zyrat qeveritare, të përdorura nga qeveria britanike për të ofruar një gamë të gjerë të politikave dhe programeve rajonale, por nuk ka organe të zgjedhura në këtë nivel, me përjashtim të Londrës dhe në vitin 2011 zyrat rajonale të Qev...

  Anglia përbën dy të tretat qendrore dhe jugore të ishullit të Britanisë së Madhe, gjithashtu ka edhe ishuj nga të cilët më i madhi është Ishulli Wight. Ndan kufi me Skocinë në veri dhe me Uellsin në perëndim. Është më afër me Evropën kontinentale se cilado pjesë tjetër e Britanisë, e ndarë nga Franca vetëm nga 52 km det. Tuneli i Kanalit, bashkon Anglinë me Evropën kontinentale. Kufiri anglo-francez është në mes të këtij tuneli. Një pjesë e madhe e Anglisë përbëhet nga kodra, por ka më shumë male në veri me një rrip të maleve të ulëta, Penninet, që ndajnë lindjen me perëndimin. Zonat e tjera me male në veri janë: Regjioni i liqeve, North York Moors dhe Peak District. Linja e përafërt që ndan llojet e relievit shpesh përcaktohet nga vija "Tees-Exe line". Në jug të kësaj vije, ka zona më të mëdha të tokës së rrafshët, përfshirë këtu Anglinë lindore dhe Fens, megjithëse zonat e larta përfshijnë Cotswolds, Chilterns', North Downs, South Downs, Dartmoordhe Exmoor. Limani më i madh natyro...

 5. en.wikipedia.org › wiki › Budva,_MontenegroBudva - Wikipedia

  A testament to the urban sprawl, the city bypass (Obilaznica, a crescent road that circles the northern ends of Budva field, with ends connecting to the Adriatic Highway) is a bypass only in name, as it now a busy urban street, swallowed by the city's expanding urban area.

 6. This is a list of cities in the United Kingdom that are officially designated such as of 2015. It lists those places that have been granted city status by letters patent or royal charter . There are currently a total of 69 such cities in the United Kingdom : 51 in England, seven in Scotland, six in Wales, and five in Northern Ireland. [1]

 7. so.wikipedia.org › wiki › BeijingBeijing - Wikipedia

  Beijing waa magaalada labaad ee Shiinaha ee ugu weyn magaalooyinka ka dib magaaladan Shanghai oo ah xarunta siyaasadeed, dhaqanka, iyo xarumaha waxbarashada qaranka. [23] Waa gurigii ugu weynaa ee Shirkadaha ugu waaweyn ee Shiinuhu leeyahay, waana xarun weyn oo loogu talagalay wadada weyn ee wadada, jidka, gawaarida, iyo shabakadaha xawaaraha sare.

 1. People also search for