Yahoo Web Search

 1. Great War Island - ITAP World

  itap-world.com/news/europe/serbia/id/375

  In August 2007, digging of a 300-metre-long (980 ft) canal which reconnected Veliki Galijaš with the Danube also began to prevent the seasonal drying of the lake. A 15-metre-long (49 ft) lookout is to be erected west of Veliki Galijaš so as the entire network of visitor centers on the unsinkable points around the lake and throughout the ...

 2. Veliko ratno ostrvo — Vikipedija, slobodna enciklopedija

  sr.m.wikipedia.org/sr-el/Велико_ратно...

  Glavna fizička osobina ostrva je kanal Veliki Galijaš, koji zajedno sa Malim Galijašem predstavlja značajno prirodno riblje plodište. Vremenom, Veliki Galijaš je bio odsečen od Dunava i efektivno pretvoren u jezero, sa površinom od 0,24 km² i glavnim prostorom za ptice i mrest riba na ostrvu.

 3. Cyrillic script - Unionpedia, the concept map

  en.unionpedia.org/i/Cyrillic_script

  A Sixth Part of the World (Шестая часть мира, Shestaya Chast Mira), sometimes referred to as The Sixth Part of the World, is a 1926 silent film directed by Dziga Vertov and produced by Kultkino (part of Sovkino). New!!: Cyrillic script and A Sixth Part of the World · See more » A with breve (Cyrillic)

 4. Na skriveno te vodim mesto - Veliko ratno ostrvo

  www.medias.rs/na-skriveno-te-vodim-mesto-veliko...

  May 20, 2016 · Iz vodenog ogledala leve strane Dunava kod Beograda i Zemuna izronile su tokom XVI veka dve dunavske ade, Veliko i Malo ratno ostrvo. Igra prirode između Panonske nizije i Balkana stvorila je terestrični ekosistem bogate flore i faune koji je danas zrno netaknute divljine između dva grada. Veliko ratno ostrvo je zakonom zaštićeno kao prirodni predeo izuzetnih odlika

 5. Veliko ratno ostrvo – raj za ptice iz Sibira - Lepa Reč

  www.leparec.org/veliko-ratno-ostrvo-raj-za-ptice...

  Da bi se lakše proučavao njihov život, izgrađena su i dva vidikovca. Jedan je smešten na sredini kanala Veliki Galijaš, prirodnog ribljeg mrestilišta, a drugi na vrhu ostrva odakle puca pogled preko reke na Kulu Nebojša i Beogradsku tvrđavu. U pohode letećim, pernatim „vlasnicima” ostrva dolazi se nekada i u ranim jutarnjim satima.

 6. Zatim se u njoj, do 1975. godine, nalazila Akademija za pozorište, film, radio i televiziju i potom filozofsko-istorijski fakultet. Godine 1975. zgrada je ispražnjena i započeti su konzervatorski radovi i adaptacija prostora za potrebe Biblioteke grada Beograda, [5] Koja se u zgradu „Srpska kruna” uselila oktobra 1986. godine.

 7. Irac - Blic Online

  www.blic.rs/irac

  NETFLIKS VS. BIOSKOP Film "Irac" je probrao najbolje kritike svuda u svetu, a zbog njega je izbio VELIKI SUKOB. Film "Irac" Martina Skorsezea u kojem glavne uloge tumače Robert de Niro i Al Paćino već je pobrao najbolje kritike svuda u svetu, ali u nekim zemljama poput Nemačke, skoro da nije ni mogao da se pogleda u bioskopima.

 8. Splošno/Domov – Šola Zdravja

  solazdravja.com/category/splosnodomov

  Po 2-tedenski telovadbi v živo preko zooma je prišel na svet tudi film z jutranjo telovadbo po "Metodi 1000 gibov". Ker vadba v živo še ni mogoča, zaradi ukrepov vlade za zajezitev epidemije COVID-19, smo se v društvu odločili, da posnamemo ta film z vajami od začetka do konca.

 9. Bioskop „Balkan“ se nalazi u Beogradu, u ulici Braće Jugovića 16.Kao objekat u kojem su se odigrali značajni događaji za istoriju i kulturu Beograda i Srbije i kao deo kompleksa zgrada koje su nastale krajem 19. veka, zgrada bioskopa „Balkan“ predstavlja svedočanstvo kulturnog, urbanog i arhitektonskog razvoja Beograda tokom druge polovine 19. veka i ima status spomenika kulture.

 10. Gradska opština Novi Beograd — Vikipedija, slobodna enciklopedija

  sr.wikipedia.org/sr-el/Општина_Нови...

  Glavna fizička osobina Novog Beograda je njegov ravan teren, što predstavlja veliki kontrast starom delu Beograda, koji je izgrađen na 32 brda. Osim Bežanije, svog zapadnog dela, Novi Beograd je izgrađen na površini koja je u osnovi bila močvara kada je 1948. godine otpočela izgradnja novog grada.

 11. People also search for