Yahoo Web Search

 1. About 520,000 search results
 1. De inheemse Amerikaanse bevolking van de Verenigde Staten, zoals Eskimo's in Alaska en op de Aleoeten, telde 2.475.956 zielen, ofwel 0,9% van de totale bevolking. Ruwweg een derde van de inheemse Amerikanen leefde in reservaten , het Trustgebied van de Pacifische Eilanden , of ander land onder Amerikaanse jurisdictie, zoals Puerto Rico.

 2. The Dutch Wikipedia (Dutch: Nederlandstalige Wikipedia) is the Dutch-language edition of the free online encyclopedia, Wikipedia. It was founded on 19 June 2001. As of August 2021, the Dutch Wikipedia is the sixth-largest Wikipedia edition, with 2,063,484 articles.

 3. De Verenigde Staten is met ruim 332 miljoen inwoners (2020) het op twee na grootste land ter wereld in bevolking, na de Volksrepubliek China en India. Tevens is het het op twee na grootste land in oppervlakte, na Rusland en Canada.

 4. nl.wikipedia.org › wiki › Verenigde_Staten Cached De Verenigde Staten , officieel de Verenigde Staten van Amerika, afgekort VS (Engels: United States of America, afgekort als USA of US), vaak (totum pro parte) Amerika (America) genoemd, is een federatie van 50 staten en het District of Columbia, grotendeels in Noord-Amerika gelegen.

 5. 15-08-2020 · De Verenigde Staten, officieel de Verenigde Staten van Amerika, afgekort VS , vaak Amerika genoemd, is een federatie van 50 staten en het District of Columbia, grotendeels in Noord-Amerika gelegen. De Verenigde Staten is met ruim 332 miljoen inwoners het op twee na grootste land ter wereld in bevolking, na de Volksrepubliek China ...

 6. Uit. Het voetbalelftal van de Verenigde Staten is een team van voetballers dat de Verenigde Staten van Amerika vertegenwoordigt bij internationale wedstrijden zoals de (kwalificatie)wedstrijden voor het WK en de CONCACAF Gold Cup. Het land won zesmaal de CONCACAF Gold Cup.

 7. nl.wikipedia.org › wiki › Indiana_(hoofdbetekenis)Indiana - Wikipedia

  • Geografie en Klimaat
  • Geschiedenis
  • Demografie en Economie
  • Politiek

  De staat Indiana beslaat 94.321 km², waarvan 1,5 % water. De staat ligt grotendeels in de Eastern-tijdzone, behalve het noordwesten, dat tot de Central-tijdzone behoort. Indiana grenst in het noorden aan de staat Michigan, in het westen aan Illinois, in het oosten aan Ohio en in het zuiden aan Kentucky. Het ligt aan het Michiganmeer. De gehele zuidgrens wordt gevormd door de rivier de Ohio, een gedeelte van de westgrens door de erin uitkomende Wabash rivier. De staat is vrij vlak; het hoogste punt is slechts 383 m boven zeeniveau: Hoosier Hill. Hierdoor waait het meestal erg hard in Indiana, daarnaast komen er jaarlijks ongeveer 20 tornadosvoor. Indiana wordt gekenmerkt door een zeer fluctuerend klimaat. Het heeft over het algemeen een vochtig continentaal klimaat, met uitzondering van het uiterste zuiden waar een vochtig subtropisch klimaatheerst.

  Voordat de Europeanen het huidige Indiana koloniseerden, werd het gebied bevolkt door verschillende Indianenstammen. De eerste Europese ontdekkingsreiziger in het gebied was de Fransman Sieur de la Salle, die in 1679 de plek bereikte waar tegenwoordig South Bend ligt. Franse handelaren drongen het gebied binnen vanuit Canada, om met de Indianen huiden te verhandelen voor wapens, alcohol en dekens. De eerste Franse handelspost werd in 1702 gesticht. Rond 1750 arriveerden ook de Britten in het gebied, die de Fransen de handel in huiden betwistten. In de gewapende conflicten tussen de twee koloniale machten kozen de Indianen meestal de kant van de Fransen. De Britten wisten de Franse en Indiaanse Oorlog (1754-1762) echter overtuigend te winnen, waarop al het gebied ten oosten van de Mississippi, waaronder het tegenwoordige Indiana, Brits werd. Twee decennia later werden de Britten echter verdreven tijdens de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog (1777-1783). Hoewel het grootste deel van...

  In 2000 telde Indiana 6.080.485 inwoners (64 per km²) waarvan ongeveer 65% van de bevolking in een stedelijk gebied woont. De grootste stad in Indiana is hoofdstad Indianapolis. Andere steden zijn Fort Wayne, South Bend en Evansville. Gary, in het uiterste noordwesten, is vastgegroeid aan Chicago in de staat Illinois. Na Pennsylvania en Ohio wonen in Indiana de meeste Amish. In 2020 was hun aantal 59.305. Het bruto product van de staat bedroeg in 2001 190 miljard dollar.

  Aan het hoofd van de uitvoerende macht van de staat staat een gouverneur, die direct gekozen wordt door de kiesgerechtigden in de staat. Sinds januari 2017 is Eric Holcomb van de Republikeinse Partij de gouverneur van Indiana. Hij volgde zijn partijgenoot Mike Pence op, die in 2016 verkozen werd tot vicepresident van de Verenigde Staten. De wetgevende macht bestaat uit het Huis van Afgevaardigden van Indiana (Indiana House of Representatives) met 100 leden en de Senaat van Indiana (Indiana Senate) met 50 leden. De Republikeinen hebben de meerderheid in de Senaat sinds meer dan twintig jaar; het Huis wisselde vaker van meerderheid maar heeft sinds de verkiezingen van 2010 ook continu een Republikeinse meerderheid. Sinds enkele jaren bezit deze partij zelfs een tweederdemeerderheid in beide kamers. Zowel gouverneur als de wetgevende macht zijn gevestigd in het Indiana Statehouse.

 1. People also search for