Yahoo Web Search

 1. Alblasserdam - Wikipedia

  nl.wikipedia.org/wiki/Alblasserdam

  De ontstaansgeschiedenis van Alblasserdam is nauw verbonden met het afdammen van de rivier de Alblas. De eerste afdamming vond plaats in 1277 , op het grondgebied van het tegenwoordige Oud-Alblas . Rond 1280 vond de tweede afdamming plaats, met een nieuwe dam zo'n 50 meter ten oosten van de huidige locatie.

 2. Categorie:Alblasserdam - Wikipedia

  nl.wikipedia.org/wiki/Categorie:Alblasserdam

  Wapen van Alblasserdam Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 28 okt 2016 om 04:13. De tekst ... Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 28 okt 2016 om 04:13.

 3. Categorie:Wapen van Zuid-Hollandse gemeente - Wikipedia

  nl.wikipedia.org/wiki/Categorie:Wapen_van_Zuid...

  Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 28 okt 2016 om 22:26. De tekst is beschikbaar onder de licentie Creative Commons Naamsvermelding/Gelijk delen, er kunnen aanvullende voorwaarden van toepassing zijn.

 4. Wikizero - Alblasserdam

  www.wikizero.com/nl/Alblasserdam

  De ontstaansgeschiedenis van Alblasserdam is nauw verbonden met het afdammen van de rivier de Alblas. De eerste afdamming vond plaats in 1277 , op het grondgebied van het tegenwoordige Oud-Alblas . Rond 1280 vond de tweede afdamming plaats, met een nieuwe dam zo'n 50 meter ten oosten van de huidige locatie.

 5. Wapen van Teylingen - Wikipedia

  nl.m.wikipedia.org/wiki/Wapen_van_Teylingen

  Het wapen van de familie van Teylingen was het wapen van de ... Alblasserdam · Albrandswaard · Alphen aan den Rijn ... Laatst bewerkt op 25 mrt 2016, om 21:18 ...

 6. Wapen van Hendrik-Ido-Ambacht - Wikipedia

  nl.m.wikipedia.org/wiki/Wapen_van_Hendrik-Ido...

  Het wapen van Hendrik-Ido-Ambacht is op 24 juli 1816 bij Koninklijk Besluit aan de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht toegekend. De herkomst van het wapen is onbekend; mogelijk is het afgeleid van het wapen van Strijen. Het wapen was al in de zeventiende eeuw voor de heerlijkheid in gebruik.

 7. Alblasserdam, oorlogsmonument (1) - Nationaal Comité 4 en 5 mei

  www.4en5mei.nl/oorlogsmonumenten/monumenten...

  Het oorlogsmonument (1) in Alblasserdam is een in witte natuursteen uitgevoerde zuil, bekroond met een gebeeldhouwde leeuw die met zijn klauw op het wapen van Alblasserdam rust. De leeuw is uitgevoerd in een Italiaanse crèmekleurige kalksteen. Achter de zuil bevindt zich een halfronde gemetselde muur met bank.

 8. Vlag van Ridderkerk - Wikipedia

  nl.wikipedia.org/wiki/Vlag_van_Ridderkerk

  Flags of the World. Geraadpleegd op 14 december 2016. De geschiedenis van Ridderkerk. Gemeente Ridderkerk. Geraadpleegd op 14 december 2016. Sierksma, Kl., Nederlands vlaggenboek. Het Spectrum (1962 (herdruk 2008)), p.106-107. ISBN 9789031502882

 9. Vlag van Teylingen - Wikipedia

  nl.wikipedia.org/wiki/Vlag_van_Teylingen

  De vlag van Teylingen is op 9 juli 2009 vastgesteld als de gemeentelijke vlag van de Zuid-Hollandse gemeente Teylingen. De vlag wordt als volgt omschreven: De vlag wordt als volgt omschreven: "Geel met een rode leeuw, waarvan de hoogte gelijk is aan 3/4 van de hoogte van de vlag, met blauwe tong en nagels en over de borst een witte barensteel .

 10. Vergeten Bombardement op de Moerdijkbruggen op ... - Alblasserdam

  www.alblasserdam.net/column/2015-05-13/vergeten...

  Egbert en Douwe: De aantekeningen van Opa – Deel 1. Inleiding: Enkele weken geleden kwamen twee van mijn neefjes bij me op bezoek. Zij kwamen wel eens vaker zomaar gezellig logeren, maar deze keer kwamen ze met een opdracht van school: Zij moesten een ‘ooggetuigenverslag’ maken van de gebeurtenissen op 13 mei 1940 in en rondom Alblasserdam, die te maken hadden met het vergeten ...