Yahoo Web Search

 1. Katwijk (Zuid-Holland) - Wikipedia

  www.wikipedia.org/wiki/nl:Katwijk_(Zuid-Holland)

  Bij Koninklijk Besluit van 20 februari 1817 kreeg Katwijk een gemeentewapen. Het wapen bestaat uit een zilveren schild, met daarop een blauw Andreaskruis. (Sint Andreas is van oudsher de beschermheilige van de vissers.) Tijdens de Tweede Wereldoorlog is een deel van de bebouwing in

 2. Alblasserwaard - Unionpedia

  nl.unionpedia.org/Alblasserwaard

  De gemeente Alblasserdam in 1869 Topografische gemeentekaart van Alblasserdam Oud Gereformeerde Gemeente Brokstukken sluismuur, bombardement Alblasserdam 11 mei 1940. De huidige dam met haven Alblasserdam is een plaats en gemeente in de Nederlandse provincie Zuid-Holland. Nieuw!!: Alblasserwaard en Alblasserdam · Bekijk meer » Alblasserwaards

 3. Floralia (vereniging) - Wikipedia

  nl.wikipedia.org/wiki/Floralia_(vereniging)

  Floralia heten de plaatselijke verenigingen, die in Nederland vanaf 1873 het houden en verzorgen van kamerplanten bevorderden, oorspronkelijk voor de arbeidende klasse. De naam komt van de Romeinse bloemenfeesten ter ere van Flora, de godin van bloemen en planten.

 4. Graafstroom (rivier) - Unionpedia

  nl.unionpedia.org/Graafstroom_(rivier)

  De gemeente Alblasserdam in 1869 Topografische gemeentekaart van Alblasserdam Oud Gereformeerde Gemeente Brokstukken sluismuur, bombardement Alblasserdam 11 mei 1940. De huidige dam met haven Alblasserdam is een plaats en gemeente in de Nederlandse provincie Zuid-Holland. Nieuw!!: Graafstroom (rivier) en Alblasserdam · Bekijk meer ...

 5. Ambachtsheerlijkheid - Unionpedia

  nl.unionpedia.org/i/Ambachtsheerlijkheid

  Wapen van Vrijhoeve-Capelle Het wapen van Vrijhoeve-Capelle werd op 14 oktober 1818 verleend door de Hoge Raad van Adel aan de Noord-Brabantse gemeente Vrijhoeve-Capelle. Nieuw!!: Ambachtsheerlijkheid en Wapen van Vrijhoeve-Capelle · Bekijk meer » Wapen van Westmaas

 6. Hr.Ms. Hellevoetsluis (1987) - Unionpedia

  nl.unionpedia.org/Hr.Ms._Hellevoetsluis_(1987)

  De gemeente Alblasserdam in 1869 Topografische gemeentekaart van Alblasserdam Oud Gereformeerde Gemeente Brokstukken sluismuur, bombardement Alblasserdam 11 mei 1940. De huidige dam met haven Alblasserdam is een plaats en gemeente in de Nederlandse provincie Zuid-Holland. Nieuw!!: Hr.Ms. Hellevoetsluis (1987) en Alblasserdam · Bekijk meer »

 7. Leiden - Wikipedia

  nl.wikipedia.org/wiki/Leiden_(hoofdbetekenis)

  Het officiële wapen van Leiden werd bij Koninklijk Besluit van 25 januari 1950 vastgelegd. Het toont een strijdbare, rode leeuw op een vestingmuur met de Latijnse wapenspreuk "Haec libertatis ergo" (Dit omwille van de vrijheid), dat verwijst naar de tijd van het Nederlandse verzet tegen de Spanjaarden in de zestiende eeuw.

 8. Delft - Wikipedia

  nl.m.wikipedia.org/wiki/Delft

  Van de 43.017 banen zijn er 16.392 in de kennisintensieve sector (38,1%), 7.801 in de zorg (18,1%) en 7.593 in het onderwijs (17,5%). Veel van de kennisintensieve bedrijvigheid is een spin-off van de aanwezigheid van de TU Delft. Daarnaast stromen er elk jaar circa 5.000 nieuwe TU-studenten de stad in en circa 800 hbo-studenten.

 9. Maar onze muzikale wortels gaan helemaal terug tot 1875 met de oprichting van Fanfare Burgerlust. grootste rubiks cube Harmonie Sint Joseph is springlevend. Onze vereniging bestaat uit een jeugdharmonie (opgericht in 1990), een drumband/slagwerkgroep (opgericht in 1962) en een harmonie-orkest.

 10. Fietsroute 139236: Kinderdijk Kinderroute - Mole...

  www.route.nl/fietsroute/139236/kinderdijk-kinder...

  De molens hebben een eeuw lang het werk zelfstandig gedaan, pas in 1838 kregen de molens van Kinderdijk hulp van de eerste stoomgemalen. De Vierde Molen van de Overwaard, de Contramolen, is werkelijk uniek. Er is maar één molen ter wereld die twee kanten op kon malen. Daarvoor bezat de molen een dubbele waterloop en twee schepraderen.

 11. People also search for