Yahoo Web Search

 1. Wolfgang Amadeus Mozart - Wikipedia

  ro.wikipedia.org › wiki › Wolfgang_Amadeus_Mozart

  Wolfgang Amadeus Mozart (n. 27 ianuarie 1756, Salzburg - d. 5 decembrie 1791, Viena) a fost un compozitor austriac, unul din cei mai prodigioși și talentați creatori în domeniul muzicii clasice. Anul 2006, cu ocazia jubileului a 250 de ani de la nașterea compozitorului, în Austria și Germania a fost cunoscut ca „Anul muzical Mozart”.

 2. Wolfgang Amadeus Mozart - Wikipedia

  en.wikipedia.org › wiki › Wolfgang_Amadeus_Mozart

  Wolfgang Amadeus Mozart was born on 27 January 1756 to Leopold Mozart (1719–1787) and Anna Maria, née Pertl (1720–1778), at Getreidegasse 9 in Salzburg. Salzburg was the capital of the Archbishopric of Salzburg, an ecclesiastic principality in the Holy Roman Empire (today in Austria).

 3. Maria Anna Mozart - Wikipedia

  ro.wikipedia.org › wiki › Maria_Anna_Mozart

  De la Wikipedia, enciclopedia liberă Maria Anna Walburga Ignatia Mozart (n. 30 iulie 1751, Salzburg, Austria – d. 29 octombrie 1829, Salzburg, Imperiul Austriac), numită Marianne și poreclită „Nannerl”, a fost un muzician, sora mai mare a lui Wolfgang Amadeus Mozart și fiica lui Leopold și Maria Anna Mozart.

 4. Lista compozițiilor de Wolfgang Amadeus Mozart - Wikipedia

  ro.wikipedia.org › wiki › Lista_compozițiilor_de

  Wolfgang Amadeus Mozart Wolfgang Amadeus Mozart a compus lucrări aparținând multor genuri muzicale: opere, simfonii, concerte și sonate pentru pian, cvartete de coarde și cvintete de coarde. Mozart a compus de asemenea muzică religioasă, lucrări pentru pian solo, alte forme de muzică de cameră, dansuri și divertismente.

 5. Mozart's birthplace - Wikipedia

  en.wikipedia.org › wiki › Mozarts_Geburtshaus

  The Mozart family resided on the third floor from 1747 to 1773. Mozart himself was born here on 27 January 1756. He was the seventh child of Leopold Mozart, who was a musician of the Salzburg Royal Chamber.

 6. Nunta lui Figaro - Wikipedia

  ro.wikipedia.org › wiki › Nunta_lui_Figaro

  Nunta lui Figaro (conform titlului original Le nozze di Figaro sau Le nozze di Figaro o sia la folle giornata - „Nunta lui Figaro sau o zi nebună”), înregistrată sub 492 în Catalogul Köchel este o operă a cărei muzică a fost compusă de Wolfgang Amadeus Mozart pe un libret scris în limba italiană de Lorenzo da Ponte, care a fost inspirat și bazat pe comedia lui Pierre Caron de ...

 7. Amadeus (film) - Wikipedia

  ro.m.wikipedia.org › wiki › Amadeus_(film)

  Amadeus este un film regizat de Miloš Forman în 1984.Filmul, inspirat din viața lui Wolfgang Amadeus Mozart (jucat de Tom Hulce), a câștigat 40 de premii (dintre care 8 Premii Oscar), fiind nominalizat pentru 53 de distincții.

 8. Requiem (Mozart) - Wikipedia

  en.wikipedia.org › wiki › Requiem_(Mozart)

  The Requiem in D minor, K. 626, is a requiem mass by Wolfgang Amadeus Mozart (1756–1791). Mozart composed part of the Requiem in Vienna in late 1791, but it was unfinished at his death on 5 December the same year.

 9. Piano Sonata No. 11 (Mozart) - Wikipedia

  en.wikipedia.org › wiki › Piano_Sonata_No

  The Piano Sonata No. 11 in A major, K. 331 / 300i, by Wolfgang Amadeus Mozart is a piano sonata in three movements. Mozart likely composed the sonata while in Vienna or Salzburg by around 1783, although Paris and dates as far back as 1778 have also been suggested.

 10. Salzburg - Wikipedia

  ro.wikipedia.org › wiki › Salzburg

  La 27 ianuarie 1756 se naște Wolfgang Amadeus Mozart, într-o casă de pe Getreidegasse, la numărul 9. Această casă era cunoscută și sub numele de casa maestrului de dans (Tanzmeisterhaus), deoarece aici luase ființă, în anul 1711, o școală de dans pentru nobili, școală care, pe lângă orele de dans, mai oferea și cursuri de bune-maniere și comportare în societate. În ...

 11. People also search for
 1. Ad
  related to: wikipedia mozart romana