Yahoo Web Search

 1. Wikipedia shqip - Wikipedia

  sq.wikipedia.org/wiki/Wikipedia_shqip

  Momentalisht në Wikipedia-n shqip gjenden 129.142 përdorues të regjistruar, 11 prej tyre janë me titull administrues dhe tre me titull burokrat.

  Data
  Artikulli
  Numri i artikullit
  11 maj 2020
  80 000
  1 janar 2018
  71 235
  5 prill 2013
  45 000
  5 nëntor 2012
  43 000
 2. Wikipedia

  sq.wikipedia.org/wiki/Faqja_kryesore

  - Wikipedia shqip mbush 16 vjeç! Faleminderit të gjithëve atyre që kanë ndihmuar gjatë këtyre viteve! Tungjatjeta o mik! - Mirëpritja e përdoruesve të rinj tashmë është automatizuar falë zgjatimit NewUserMessage. Shikoni më shumë në Kuvendi#Zgjatim i ri në komunitet. Të flasim shqip. - Ndryshim tërësor për emërtimin e ...

 3. Wikipedia - Wikipedia

  sq.wikipedia.org/wiki/Wikipedia

  Wikipedia(Shqiptimi: Uikipedia; gjithashtu dhe si Vikipedia) është një projekt për të krijuar një enciklopeditë lirë e cila do të shkruhet dhe redaktohet nga lexuesit e saj nga e tërë bota. Wikipedia është një faqe Wiki. Hapat e parë për krijimin e një enciklopedie të lirë gjuhën angleze u hodhën në janar të vitit 2001.

 4. Albanian language - Wikipedia

  en.wikipedia.org/wiki/Shqip

  Albanian (/ æ l ˈ b eɪ n i ə n /; shqip, or gjuha shqipe, [ɟ͡ʝuha ˈʃc͡çipɛ]) is an Indo-European language spoken by the Albanians in the Balkans and the Albanian diaspora in the Americas, Europe and Oceania.

 5. Wikipedia:Statistika - Wikipedia

  sq.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Statistika

  Wikipedia shqip ka 128.787 përdorues të rregjistruar, 13 prej tyre janë me titull administrues dhe tre me titull burokrat. Wikipedia:Lista e Wikipedianëve sipas redaktimeve, listë e wikipedianëve që kanë mbi 1000 redaktime. { { User redaktime }}

 6. Analiza - Wikipedia

  sq.wikipedia.org/wiki/Analiza

  Analiza (greq. ανάλυση - analisi = zgjidhje) është një ndarje e një lënde tërësore ose mendore në pjesët e saj përbërëse për studim të veçuar. Pra, analiza është studimi i këtyre pjesëve përbërëse dhe marrëdhënieve të tyre në krijimin e së tërës dhe paraqitja me gojë ose me shkrim i një studimi të tillë.

 7. Abetarja - Wikipedia

  sq.wikipedia.org/wiki/Abetarja

  Abetarja e parë e gjuhës shqipe, ajo e vitit 1844, me titull "Fort i shkurtër e i përdorshëm Evetar shqip", u përgatit nga personaliteti i shquar e Rilindjes Kombëtare, Naum Veqilharxhi. Nga ajo kohë kanë kaluar plot 175 vjet.

 8. Iliada - Wikipedia

  sq.wikipedia.org/wiki/Kënga_e_Ilionit

  Përkthime Në shqip. Në gjuhën shqipe kjo vepër gëzon dy variante të përkthyera, përkatësisht nga Gjon Shllaku dhe Ilia Ballauri.. Referimet. Lidhje të jashtme. The Iliad by Homer - përkthim i Iliadës në anglisht nga Samuel Butler

 9. Sinonimia - Wikipedia

  sq.wikipedia.org/wiki/Sinonimia

  Ky artikull është i cunguar. Ndihmoni edhe ju në përmirësimin e këtij artikulli: Sinonime (në greqishten e lashtë : syn 'συν' = "edhe, me, bashkë" dhe onoma 'όνομα' = emri) [nevojitet citimi] janë fjalë të ndryshme me kuptime të ngjashme apo të njëllojta dhe janë të zëvendësueshme (të këmbyeshme).

 10. Shqiptar - Wikipedia

  en.wikipedia.org/wiki/Shqiptar

  The first documentation of the adverb/adjective shqip can already be found in the Meshari, the oldest Albanian language book published in 1555 by Gjon Buzuku. Johann Georg von Hahn (1854) was the first to derive the term Shqiptar from the Albanian verbs shqipoj ("to speak clearly") and shqiptoj ("to speak out, pronounce").

 11. People also search for