Yahoo Web Search

 1. About 1,460,000 search results
 1. Wikipedia Shqip është versioni shqip i Wikipedia-s, enciklopedisë së lirë. Ajo filloi më 12 tetor 2003 dhe sot përmban 84.185 artikuj.Wikipedia shqip e ka vendin e 75-të sipas listës së Wikipedia-ve.

  Data
  Artikulli
  Numri I Artikullit
  11 maj 2020
  80 000
  1 janar 2018
  71 235
  5 prill 2013
  45 000
  5 nëntor 2012
  43 000
 2. sq.wikipedia.org › wiki › Faqja_kryesoreWikipedia

  Urra! - Wikipedia shqip ka tashmë 80 000 artikuj! Filtrojmë, xhaxho, filtrojmë... - Aktivizohet filtrimi i redaktimeve për t'u mbrojtur ndaj redaktimeve keqdashëse. ¡Hola amigo! - Lidhjet e kolonës anësore ofrojnë mbështetje në 5 gjuhë të ndryshme tashmë. Informohu për shëndetin!

 3. sq.wikipedia.org › wiki › WikipediaWikipedia - Wikipedia

  Wikipedia Wikipedia ( Shqiptimi: Uikipedia; gjithashtu dhe si Vikipedia) është një projekt për të krijuar një enciklopedi të lirë e cila do të shkruhet dhe redaktohet nga lexuesit e saj nga e tërë bota. Wikipedia është një faqe Wiki . Hapat e parë për krijimin e një enciklopedie të lirë gjuhën angleze u hodhën në janar të vitit 2001.

  • Numri I Redaktorëve
  • Vini Re!
  • Lidhje të Jashtme

  Numri i wikipedianëve gjithnjë është në rritje e sipër, për momentin shoqëria e tërë wikipediane ka afro 2.5 milion anëtarë, kurse kjo shoqëri në gjuhën shqipe ka 141.358 kjo shifër paraqet personat e regjistruar duke mos marr parasysh ata që shkruajnë dhe redaktojnë si anonim e që kanë arritur të redaktojnë 85.403artikuj legjitim. Përdorues me pri...

  Vini Re: Në qoftë se do të punosh në Wikipedia vazhdimisht, shëno veten edhe tek Wikipedia kryesore në anglisht për t'u lidhur me shqiptarë të tjerë: këtu. Por nëse jeni anëtarë i ri dhe kërkoni nofkën tuaj atëherë shiko këtu(ka shumë konto)

  Wikipedianët në Facebook
  Wikipedianët në Twitter
 4. sq.wikipedia.org › wiki › HungariaHungaria - Wikipedia

  • Historia
  • Politika
  • Njësitë Administrative
  • Gjeografia
  • Ekonomia
  • Demografia
  • Kultura
  • të tjera
  • Lidhje të Jashtme

  Rreth 896-ës në këtë pjesë hynë hunët (magjarët) të ardhur nga jugu i Uralit. Ardhja e tyre u bë nën udhëheqjen e Prijësit të Madh të tyre të quajtur Arpad. Sulmet shkatërruese të tyre në vendet fqinje në perëndim morën fund në vitin 955 pas fitores së Otos së Madh (Otto der Gosse, prirës i popujve gjerman) në një vend të quajtur fusha Leh (Lechfel...

  Kushtetuta ekziston që nga vitit 1949 dhe (më 1989 e rishikuar në thelb) parasheh që Hungaria të jetë një republikë parlamentare në krye të së cilës vendoset presidenti i zgjedhur nga parlamenti (Kuvendi Kombëtarë). Qeverisjen e shtetit e bënë ministri përgjegjës i zgjedhur nga parlamenti.

  Hungaria ka një sistem administrativ të përbërë nga 19 njësi administrative mirëpo me integrimin e saj në Bashkimin Evropian, Hungaria ja ka përshtatur edhe strukturën administrative dhe tani ajo ka 7 regjione evropiane. Këtyre ju shtohet edhe një, ai i kryeqytetit Budapest. Kështu që tani (2006) janë krijuar 23 të ashtuquajturat vende urbane (org....

  Sipërfaqja e përgjithshme e Hungarisë është 93,030 km2, shtrihet rreth koordinatave gjeografike 47 00 V, 20 00 L dhe 33,883 km² të kësaj sipërfaqeje janë tokë ndërsa 59,147 km2ujë. Hungaria është një vend kontinental dhe ka një vijë kufitare 2,171 km të gjatë. Klima e Hungarisë është klimë kontinentale me dimër të ftohtë dhe verë me mot të ngrohtë ...

  Që nga viti 1990 u bë gradualisht privatizimi i sektorit shtetëror të ekonomisë, i cili morri zhvillim më të vrullshëm menjëherë pas luftës së dytë botërore. Kjo u arrit me kolektivizimin e gati tërë pronësisë private, duke e kthyer atë në pasuri shtetërore. Sektori i bujqësisë në Hungari ka një përhapje të gjerë. Kudo në vend gjenden toka të punua...

  Popullsia e Hungarisë numëron rreth 10,09 milion banorë. Nga kjo popullsi shumicën dërmuese e përbëjnë vendasit hungarezë, si dhe pakica kombëtare të popujve rumunë, sllovakë e gjermanë.

  Kultura e Hungaris është e hershme, Hungaria ka kultur të vendeve aziatik që poashtu e ka prejardhjen.

  Qeveria :
  Kryetari :
  Parlamenti :
 5. sq.wikipedia.org › wiki › IndiaIndia - Wikipedia

  India lat. India, emri zyrtar Republika e Indisë, është një shtet në Azinë Jugore. India është shteti i shtatë i madh për nga sipërfaqja, ndërsa e dyta për nga ana e popullsisë. Bregdeti i Indisë është e gjatë 7.517 kilometra. India është djepi i disa besimeve në Azi, e këto janë Hinduizmi, Sihiszmi, Budizmi, Jainimzi.

 1. People also search for