Yahoo Web Search

 1. About 422,000 search results
 1. De Nederlandstalige Wikipedia is de Nederlandstalige versie van het Wikipedia-project: een vrije internetencyclopedie, die door vrijwilligers wordt geschreven. De Nederlandstalige Wikipedia dateert van juni 2001. Van juni 2013 tot juli 2014 was het, gemeten naar het aantal artikelen, de grootste editie van Wikipedia na de Engelstalige Wikipedia.

 2. De Nederlandstalige Wikipedia is de Nederlandstalige versie van het Wikipedia-project: een vrije internetencyclopedie, die door vrijwilligers wordt geschreven. De Nederlandstalige Wikipedia dateert van juni 2001. Van juni 2013 tot juli 2014 was het, gemeten naar het aantal artikelen, de grootste editie van Wikipedia na de Engelstalige Wikipedia.[1] Daarna werd de Nederlandstalige versie ...

 3. Wikipedia is een online encyclopedie die ernaar streeft inhoud te bieden die vrij herbruikbaar, objectief en verifieerbaar is. Het project is gebouwd op vijf zuilen.De Nederlandstalige versie startte op 19 juni 2001 en is, gemeten naar het aantal lemma's, met meer dan 2 miljoen artikelen de op vijf na grootste taalversie.

 4. Wikipedia is een project van de Wikimedia Foundation. old version code ...

 5. nl.wikipedia.org › wiki › WikiWoordenboekWiktionary - Wikipedia

  • Basisopzet
  • Geschiedenis
  • Externe Links

  Het project geeft informatie over taalkundige eigenschappen (als spelling en eventuele spellingsvarianten, etymologische herkomst voor zover bekend, verkleinde vormen, meervoud en afleidingen) maar ook vertalingen in andere talen. In principe komen in iedere Wiktionary zo veel mogelijk woorden uit zo veel mogelijk verschillende talen te staan. Een vereiste voor opname is dat het woord al enige tijd gebruikt wordt en in een aantal onafhankelijke bronnen is terug te vinden. Neologismenzijn dus niet toegestaan. Wanneer een bepaalde woordvorm in meer talen hetzelfde geschreven wordt, komen al deze woorden op dezelfde pagina waarbij in elke taal afzonderlijk voor het woord een aparte ingang moet worden gemaakt. Of er een etymologisch verband is (bijvoorbeeld door ontlening), maakt dan niet uit. Het kan zijn dat de woorden niet verwant zijn maar toevallig dezelfde vorm hebben. Wel wordt etymologische informatie er waar mogelijk steeds bij gegeven.

  De Engelse Wiktionary begon op 12 december 2002. Er zit een aparte thesaurus bij die Wikisaurus heet, en een apart woordenboek voor Basic English. Sinds 1 mei 2004 zijn de anderstalige Wiktionaries eveneens begonnen. De eerste anderstalige versies waren in het Frans en Pools. In mei 2009 waren er in totaal meer dan 5 miljoen ingangen in 272 verschillende talen. De Engelstalige Wiktionary telde in december 2010 ruim 2.179.000 begrippen, de Nederlandstalige ruim 102.000. Veel ingangen worden met een bot aangemaakt die ingangen uit andere woordenboeken importeert. De Franse en Vietnamese versies importeerden grote delen van het Free Vietnamese Dictionary Project. De Franse versie groeide in 2006 zeer snel, wat grotendeels te danken was aan bots die uit gratis woordenboeken zoals de Dictionnaire de l'Académie françaiseimporteerden.

 6. De Nederlandstalige Wikipedia dateert van juni 2001. Van juni 2013 tot juli 2014 was het, gemeten naar het aantal artikelen, de grootste editie van Wikipedia na de Engelstalige Wikipedia. Daarna werd de Nederlandstalige versie ingehaald door de Zweedstalige, Franstalige, Duitstalige en de Cebuano Wikipedia. De naam Wikipedia en de servers

 7. Wikipedia is een online encyclopedie die ernaar streeft inhoud te bieden die vrij herbruikbaar, objectief en verifieerbaar is. Het project is gebouwd op vijf zuilen.De Nederlandstalige versie startte op 19 juni 2001 en is, gemeten naar het aantal lemma's, met meer dan 2 miljoen artikelen de op vijf na grootste taalversie.

 1. People also search for