Yahoo Web Search

 1. About 10,400,000 search results

 1. Wikipedia Shqip është versioni shqip i Wikipedia-s, enciklopedisë së lirë. Ajo filloi më 12 tetor 2003 dhe tani përmban 84.261 artikuj. Wikipedia shqip e ka vendin te fiona75-të sipas listës së Wikipedia-ve.

 2. sq.wikipedia.org › wiki › WikipediaWikipedia - Wikipedia

  Wikipedia (Shqiptimi: Uikipedia; gjithashtu dhe si Vikipedia) është një enciklopedi online falas ndërkombëtare e shkruar dhe e mirëmbajtur nga një komunitet me vullnetar përmjet një sistem editimi të bazuar në wiki. Hapat e parë për krijimin e një enciklopedie të lirë gjuhën angleze u hodhën në janar të vitit 2001.

 3. sq.wikipedia.org › wiki › Faqja_kryesoreWikipedia

  Mirë se vini në Wikipedia, enciklopedia e lirë të cilën mund ta redaktoni edhe ju. 88.734 artikuj në shqip ARTIKULLI I JAVËS Kultura në Kosovë është e ngjashme me kulturën e gadishullit ballkanik si dhe ngërthen në vete kulturën e kombit shqiptar si pjesë e trashëgimisë të kulturës vendëse ilire me ndikime nga kultura romake dhe osmane.

 4. The Albanian Wikipedia (Albanian: Wikipedia Shqip) is the Albanian language edition of Wikipedia started on October 12, 2003. As of March 16, 2023, the Wikipedia has 88,707 articles and is the 75th-largest Wikipedia.

  Date
  Article
  Number Of Articles
  December 28, 2011
  40000
  December 31, 2010
  30000
  August 19, 2008
  21000
  April 19, 2008
  20000
 5. Albanian ( endonym: shqipja [ʃcipja] or gjuha shqipe [ˈɟuha ˈʃcipe]) is an Indo-European language and an independent branch of that language family. It is spoken by the Albanians in the Balkans and by the Albanian diaspora, which is generally concentrated in the Americas, Europe and Oceania.

  • 6 million (2018) in the Balkans, 7.5 million globally (2017/2018)
  • Indo-European, Paleo-BalkanAlbanian
 6. Wikipedia Shqip është versioni shqip i Wikipedia-s, enciklopedisë së lirë. Ajo filloi më 12 tetor 2003 dhe tani përmban 84.261 artikuj. Wikipedia shqip e ka vendin te fiona75-të Momentalisht në Wikipedia-n shqip gjenden 148.343 përdorues të regjistruar, 9 prej tyre janë me titull administrues dhe tre me titull burokrat.

 7. en.wikipedia.org › wiki › AlbaniaAlbania - Wikipedia

  The term Albania is the medieval Latin name of the country. It may be derived from the Illyrian tribe of Albani (Albanian: Albanët) recorded by Ptolemy, the geographer and astronomer from Alexandria, who drafted a map in 150 AD which shows the city of Albanopolis located northeast of Durrës.

 1. People also search for