Yahoo Web Search

 1. Albania - Wikipedia

  en.wikipedia.org/wiki/Albania

  Albania is defined in an area of 28,748 km 2 (11,100 sq mi) and is located on the Balkan Peninsula in South and Southeast Europe. Its shoreline faces the Adriatic Sea to the northwest and the Ionian Sea to the southwest along the Mediterranean Sea. Albania lies between latitudes 42° and 39° N, and longitudes 21° and 19° E.

  • Albanian Language

   Albanian (/ æ l ˈ b eɪ n i ə n /; shqip, or gjuha shqipe,...

  • Ilir Meta

   Ilir Rexhep Meta (Albanian pronunciation: [iliɾ mɛta]; born...

  • Enver Hoxha

   Enver Hoxha (/ ˈ h ɒ dʒ ə / HOJ-ə, Albanian: [ɛnˈvɛɾ ˈhɔdʒa]...

  • Eliza Dushku

   Eliza Patricia Dushku (/ ˈ d ʊ ʃ k uː /; born December 30,...

  • Lek

   Commemorative coins. In 2001, 100 and 200 lekë were issued...

  • History of Albania

   The history of Albania forms a part of the history of...

 2. Albanian alphabet - Wikipedia

  en.wikipedia.org/wiki/Albanian_Alphabet

  Also, the five Albanian writers of the 16th and 17th centuries (Gjon Buzuku, Lekë Matrënga, Pjetër Budi, Frang Bardhi and Pjetër Bogdani) who form the core of early Albanian literature, all used a Latin alphabet for their Albanian books; this alphabet remained in use by writers in northern Albania until the beginning of the 20th century.

 3. People also ask

  Is albania part of the serbian empire?

  What is the geography of Albania?

  What is the dialect of Albania?

  Is albania in the olympics?

 4. Bunkers in Albania - Wikipedia

  en.wikipedia.org/wiki/Bunkers_in_Albania

  Concrete military bunkers are a ubiquitous sight in Albania, with an average of 5.7 bunkers for every square kilometre (14.7 per square mile).The bunkers (Albanian: bunkerët) were built during the marxist-leninist and anti-revisionist government of Enver Hoxha from the 1960s to the 1980s; by 1983 a total of 173,371 bunkers had been constructed around the country.

  • 1967–1986
  • 1967–1991
 5. Albanian folk beliefs - Wikipedia

  en.wikipedia.org/wiki/Albanian_mythology

  Albanian folk beliefs (Albanian: Besimet folklorike shqiptare) comprise the beliefs expressed in the customs, rituals, myths, legends and tales of the Albanian people.The elements of Albanian mythology are of Paleo-Balkanic origin and almost all of them are pagan.

 6. Qeleshe - Wikipedia

  en.wikipedia.org/wiki/Qeleshe

  The qeleshe or plis, also qylaf 'pi lisi' ( prej leshi ) in Albanian meaning 'woolen', is a white brimless felt cap traditionally worn by Albanians.It has spread throughout Albanian-inhabited territories, and is today part of the traditional costume of the Albanians.

 7. Wikipedia shqip - Wikipedia

  sq.wikipedia.org/wiki/Wikipedia_shqip

  Wikipedia Shqip është versioni shqip i Wikipedia-s, enciklopedisë së lirë. Ajo filloi më 12 tetor 2003 dhe sot përmban 79.920 artikuj.Wikipedia shqip e ka vendin e 72-të sipas listës së Wikipedia-ve.

 8. Shqipëria - Wikipedia

  sq.wikipedia.org/wiki/Shqipëria

  Sulmet e ushtrive osmane për pushtimin e viseve shqiptare nisën në mesin e viteve 80 të shek. XIV. Të udhëhequra nga bejlerbeu i Rumelisë, Timurtash Pasha, në vitin 1385 ushtritë osmane, pasi morën Sofjen, u futën në Shqipëri dhe pushtuan qytetet e Shtipit, të Përlepit, të Manastirit dhe të Kosturit.

 9. People also search for