Yahoo Web Search

 1. Albanian language - Wikipedia

  en.wikipedia.org › wiki › Albanian_language

  Albanian (/ æ l ˈ b eɪ n i ə n /; shqip, or gjuha shqipe, [ɟ͡ʝuha ˈʃc͡çipɛ]) is an Indo-European language spoken by the Albanians in the Balkans and the Albanian diaspora in the Americas, Europe and Oceania.

 2. Albania - Wikipedia

  en.wikipedia.org › wiki › Shqipëria

  Albania is defined in an area of 28,748 km 2 (11,100 sq mi) and is located on the Balkan Peninsula in South and Southeast Europe. Its shoreline faces the Adriatic Sea to the northwest and the Ionian Sea to the southwest along the Mediterranean Sea. Albania lies between latitudes 42° and 39° N, and longitudes 21° and 19° E.

 3. People also ask

  What is the population of piskove, Albania?

  What is the geography of Albania?

  What is the dialect of Albania?

  Is Albanian an Indo European language?

 4. Albania (Kaukaz) - Wikipedia

  sq.wikipedia.org › wiki › Albania_(Kaukaz)

  Albania (latinisht Albānia, greqisht Ἀλβανία Albanía, në armenisht: Աղուանք, zakonisht thirret Albania Kaukaziane për tu dalluar nga Shqipëria që në shumicën e gjuhëve botërore njihet si Albania.

 5. Albanian Football Association - Wikipedia

  en.wikipedia.org › wiki › Albanian_Football_Association

  From Wikipedia, the free encyclopedia The Albanian Football Association (Albanian: Federata Shqiptare e Futbollit; FSHF) is the governing body of football in Albania. The association is based in Tirana, Albania.

  • 12 June 1932; 88 years ago
  • Tirana
  • 6 June 1930; 90 years ago
  • Armand Duka
 6. Përmet - Wikipedia

  en.wikipedia.org › wiki › Përmet

  From Wikipedia, the free encyclopedia Përmet is a town and a municipality in Gjirokastër County, southern Albania. It was formed at the 2015 local government reform by the merger of the former municipalities Çarçovë, Frashër, Përmet, Petran and Qendër Piskovë, that became municipal units. The seat of the municipality is the town Përmet.

  • 602.47 km² (232.61 sq mi)
  • Gjirokastër
  • Albania
  • Alma Hoxha (PS)
 7. Albanian sworn virgins - Wikipedia

  en.wikipedia.org › wiki › Albanian_sworn_virgins

  Terminology. Other terms for a sworn virgin include, in English, Albanian virgin or avowed virgin; in Serbo-Croatian: Virdžina, in Albanian: burrnesha, vajzë e betuar (most common today, and used in situations in which the parents make the decision when the person is a baby or child), and various words cognate with "virgin" – virgjineshë, virgjereshë, verginesa, virgjin, vergjinesha; in ...

 8. Big Brother (Albania) - Wikipedia

  sq.wikipedia.org › wiki › Big_Brother_(Albania)

  Big Brother Albania (shqip: Vëllai i madh) është një reality show në Top Channel i cili ka filluar transmetimin më 23 shkurt, 2008. Shfaqja e dëbimit u transmetua të shtunën me përjashtim të sezonit të shtatë ku emisioni i dëbimit u zhvendos për të premten.

 9. Gjakmarrja - Wikipedia

  en.wikipedia.org › wiki › Gjakmarrja

  Gjakmarrja (English: "blood-taking", i.e. "blood feud") or hakmarrja ("revenge") refers to the social obligation to commit murder in order to salvage honour questioned by an earlier violation of any of the many core morals of Albanian culture.

 10. Tirana - Wikipedia

  sq.wikipedia.org › wiki › Tirana

  Tirana, në të folmen tiranase: Tirona, është kryeqendra e qarkut dhe rrethit me të njëtin emër dhe kryeqyteti i Republikës së Shqipërisë.Tirana ndodhet në qendër të Shqipërisë, rreth 35 km në lindje të Durrësit dhe rreth 40 km në veri-perëndim të Elbasanit, në një luginë të rrethuar nga Mali i Dajtit në lindje, kodrat e Kërrabës dhe Saukut në jug, kodrat e ...

 11. People also search for