Yahoo Web Search

 1. Albanian language - Wikipedia

  en.wikipedia.org/wiki/Albanian_language

  Albanian (/ æ l ˈ b eɪ n i ə n /; shqip, or gjuha shqipe, [ɟ͡ʝuha ˈʃc͡çipɛ]) is an Indo-European language spoken by the Albanians in the Balkans and the Albanian diaspora in the Americas, Europe and Oceania.

 2. From Simple English Wikipedia, the free encyclopedia Albania (/ ælˈbeɪniə / (listen) al-BAY-nee-ə; Albanian: Shqipëri), officially called the Republic of Albania is an independent republic in Southeastern Europe, with an area of 28,748 square kilometres (11,100 sq mi).

  • 95% Albanians, 3-6% Greeks, 2% others
  • Albanian¹
 3. People also ask

  What is the capital of Albania?

  What is the geography of Albania?

  What is the nationality of Albania?

  Is Albanian an Indo European language?

 4. Albania - Wikipedia

  en.wikipedia.org/wiki/Shqipëria

  Albania is defined in an area of 28,748 km 2 (11,100 sq mi) and is located on the Balkan Peninsula in South and Southeast Europe. Its shoreline faces the Adriatic Sea to the northwest and the Ionian Sea to the southwest along the Mediterranean Sea. Albania lies between latitudes 42° and 39° N, and longitudes 21° and 19° E.

 5. Albania (Kaukaz) - Wikipedia

  sq.wikipedia.org/wiki/Albania_(Kaukaz)

  Albania (latinisht Albānia, greqisht Ἀλβανία Albanía, në armenisht: Աղուանք, zakonisht thirret Albania Kaukaziane për tu dalluar nga Shqipëria që në shumicën e gjuhëve botërore njihet si Albania.

 6. Albanian Football Association - Wikipedia

  en.wikipedia.org/wiki/Albanian_Football_Association

  From Wikipedia, the free encyclopedia The Albanian Football Association (Albanian: Federata Shqiptare e Futbollit; FSHF) is the governing body of football in Albania. The association is based in Tirana, Albania.

  • 12 June 1932; 88 years ago
  • Tirana
  • 6 June 1930; 90 years ago
  • Armand Duka
 7. Albanian sworn virgins - Wikipedia

  en.wikipedia.org/wiki/Albanian_sworn_virgins

  Terminology. Other terms for a sworn virgin include, in English, Albanian virgin or avowed virgin; in Serbo-Croatian: Virdžina, in Albanian: burrnesha, vajzë e betuar (most common today, and used in situations in which the parents make the decision when the person is a baby or child), and various words cognate with "virgin" – virgjineshë, virgjereshë, verginesa, virgjin, vergjinesha; in ...

 8. Big Brother (Albania) - Wikipedia

  sq.wikipedia.org/wiki/Big_Brother_(Albania)

  Big Brother Albania (shqip: Vëllai i madh) është një reality show në Top Channel i cili ka filluar transmetimin më 23 shkurt, 2008. Shfaqja e dëbimit u transmetua të shtunën me përjashtim të sezonit të shtatë ku emisioni i dëbimit u zhvendos për të premten.

 9. Shqip - Wikipedia

  pag.wikipedia.org/wiki/Shqip

  Say Shqip (e.g. Albania), sakey dalin ed Europe. Say kabesera et Tirana. Saray dalin ed Europa.

 10. Tirana - Wikipedia

  sq.wikipedia.org/wiki/Tirana

  Tirana, në të folmen tiranase: Tirona, është kryeqendra e qarkut dhe rrethit me të njëtin emër dhe kryeqyteti i Republikës së Shqipërisë.Tirana ndodhet në qendër të Shqipërisë, rreth 35 km në lindje të Durrësit dhe rreth 40 km në veri-perëndim të Elbasanit, në një luginë të rrethuar nga Mali i Dajtit në lindje, kodrat e Kërrabës dhe Saukut në jug, kodrat e ...

 11. People also search for