Yahoo Web Search

 1. Wikipedia shqip - Wikipedia

  sq.wikipedia.org/wiki/Wikipedia_shqip

  Wikipedia Shqip është versioni shqip i Wikipedia-s, enciklopedisë së lirë. Ajo filloi më 12 tetor 2003 dhe sot përmban 79.920 artikuj.Wikipedia shqip e ka vendin e 72-të sipas listës së Wikipedia-ve.

  Data
  Artikulli
  Numri i artikullit
  11 maj 2020
  80 000
  1 janar 2018
  71 235
  5 prill 2013
  45 000
  5 nëntor 2012
  43 000
 2. Wikipedia

  sq.wikipedia.org/wiki/Faqja_kryesore

  Wikipedia (Enciklopedia e lirë), synon krijimin e një enciklopedie të plotë, pa gabime, në të gjitha gjuhët, e korrigjueshme nga të gjithë dhe e lirë për përdorim. Uikipedia përdor teknikën Wiki si mjet bashkëpunimi midis autorëve.

 3. Globi - Wikipedia

  sq.wikipedia.org/wiki/Globi

  Globi është një model sferik i Tokës, i një trupi tjetër qiellor ose i sferës qiellore. Globet shërbejnë për qëllime të ngjashme me disa harta, por ndryshe nga hartat, nuk shtrembërojnë sipërfaqen që ata portretizojnë përveç që e zvogëlojnë atë.

 4. Historia - Wikipedia

  sq.wikipedia.org/wiki/Historia

  Histori (nga Greq. ἱστορία, istoria - shënim, tregim, rrëfim) është shkencë shoqërore e cila merret me studimin e të kaluarës së njerëzimit, të tashmen, dhe përmes këtyre të dyjave studion të ardhmen. Kjo shkencë njihet si mësuesja e njerëzimit. Si themelues apo dhe si babai i historisë llogaritet filozofi dhe ...

 5. Greqia - Wikipedia

  sq.wikipedia.org/wiki/Greqia

  Greqia, (greqisht: Ελλάδα, apo Ελλάς), është vend në pjesën juglindore të Evropës, në jug të Ballkanit.Shteti i krijuar në tokën e Greqisë antike kufizohet në veriperëndim me Shqipërinë, në veri me Maqedoninë e Veriut dhe Bullgarinë, në verilindje ndan kufirin tokësor me Turqinë, ndërsa në pjesën lindore edhe kufirin detar.

 6. Kënga e Rolandit - Wikipedia

  sq.wikipedia.org/wiki/Kënga_e_Rolandit

  Kënga e Rolandit (Frëngjisht: La Chanson de Roland) është një poezi epike e shekullit të 11-të (chanson de geste) e bazuar në Betejën e Roncevaux në vitin 778, gjatë mbretërimit të Karlit të Madh. Është vepra më e vjetër mbijetese e letërsisë franceze dhe ekziston në versione të ndryshme dorëshkrimesh, të cilat dëshmojnë për popullaritetin e saj të madh dhe të ...

 7. Kosova - Wikipedia

  sq.m.wikipedia.org/wiki/Kosova

  Kosova si një Republikë parlamentare dhe shtet modern demokratik mbështetet në parimin e ndarjes së pushteteve dhe kontrollit e balancimit në mes tyre,gjë që e përcakton edhe vetë Kushtetuta e shtetit.Shqiptarët etnikë përbëjnë shumicën e popullsisë, ndërsa Kushtetuta garanton, që komunitetet tjera jo-shqiptare të gëzojnë ...

 8. Izraeli - Wikipedia

  sq.wikipedia.org/wiki/Izraeli

  Izraeli ka kufi me Detin Mesdhe dhe me Egjiptin në perëndim, me Detin e Kuq në jug, me Jordaninë në lindje, me Sirinë në verilindje dhe Libanin në veri. Mes Izraelit dhe Egjiptit, në brigjet e Mesdheut, ndodhet Rripi i Gazës, që është territor në varësi të autoriteteve palestineze.

 9. Rilindja - Wikipedia

  sq.m.wikipedia.org/wiki/Rilindja

  Rilindja shënoi nisjen e Kohës Moderne, një periudhë historike që në përgjithësi vendoset midis shekullit të XV dhe Revolucionit francez në 1789, dhe që, në terrenin kulturor, ndahet në Rilindje (shekujt e XV dhe XVI) dhe Barok (shekujt e XVII dhe XVIII), me nëndarjen e Manierizmit në periudhën e Rilindjes, dhe Rokokos dhe Neoklasicizmit në atë Baroke.

 10. Hormonet - Wikipedia

  sq.m.wikipedia.org/wiki/Hormonet

  Hormonet janë substanca kimike, të cilat i sekretojnë gjendrat me sekretim të bredshëm dhe inde endoktrine. Në fakt, hormon quhet një substancë specifike e sekretuar nga një qelizë e specializuar që vepron mbi receptor po ashtu të specializuar.

 11. People also search for