Yahoo Web Search

 1. Wikipedia shqip - Wikipedia

  sq.wikipedia.org › wiki › Wikipedia_shqip

  Wikipedia Shqip është versioni shqip i Wikipedia-s, enciklopedisë së lirë. Ajo filloi më 12 tetor 2003 dhe sot përmban 79.920 artikuj.Wikipedia shqip e ka vendin e 72-të sipas listës së Wikipedia-ve.

  Data
  Artikulli
  Numri i artikullit
  11 maj 2020
  80 000
  1 janar 2018
  71 235
  5 prill 2013
  45 000
  5 nëntor 2012
  43 000
 2. Wikipedia

  sq.wikipedia.org › wiki › Faqja_kryesore

  Wikipedia (Enciklopedia e lirë), synon krijimin e një enciklopedie të plotë, pa gabime, në të gjitha gjuhët, e korrigjueshme nga të gjithë dhe e lirë për përdorim. Uikipedia përdor teknikën Wiki si mjet bashkëpunimi midis autorëve.

 3. Wikipedia:Wikipedianët - Wikipedia

  sq.wikipedia.org › wiki › Wikipedia:Wikipedianët

  Wikipedianët në shqip janë ata persona të cilët shkruajnë dhe redaktojnë artikuj në Wikipedia në gjuhën shqipe. Edhe pse ndoshta mund të mendohet se më mirë është të quhen këta persona si enciklopedistë sepse në të vërtetë Wikipedia është një enciklopedi por në të vërtetë ky term është më se i përshtatshëm ...

 4. Shqipëria - Wikipedia

  sq.wikipedia.org › wiki › Shqipëria

  Për të mbrojtur dhe përkrahur interesat e tyre kombëtare, shqiptarët u mblodhën në Prizren, një qytet i Kosovës, në vitin 1878 dhe krijuan Lidhjen Shqiptare të Prizrenit të njohur më shpesh sot si Lidhja e Prizrenit. Lidhja kishte dy qëllime kryesore, atë politike dhe atë kulturore.

 5. Kosova - Wikipedia

  sq.wikipedia.org › wiki › Kosova

  Kosova (historikisht Dardania, zyrtarisht Republika e Kosovës) është një shtet i pavarur në Evropën Juglindore.Shtrihet në qendër të Siujdhesës Ballkanike dhe kufizohet në veri dhe në lindje me Serbinë, në juglindje me Maqedoninë e Veriut, në jugperëndim me Shqipërinë dhe në perëndim me Malin e Zi.

 6. Arbëreshët në Itali - Wikipedia

  sq.wikipedia.org › wiki › Arbëreshët

  Qytetet ku banojnë arbëreshët mbajnë dy emra, një në shqip dhe tjetrin italisht, ky i fundit përdorur sidomos nga të huajt. Arbëreshët nuk e kanë harruar vendin e të parëve dhe ruajnë të gjalla zakonat e tyre të pasura, si gjuhën, veshjet dhe ritet e doket që kishin në Mëmëdhe. Një nga veçoritë që karakterizon shumë ...

 7. Erich Maria Remarque - Wikipedia

  sq.wikipedia.org › wiki › Erih_Maria_Remark

  Erich Maria Remarque (22 qershor 1898 - 25 shtator 1970) ishte një romancier gjerman që krijoi shumë vepra rreth tmerreve të luftës. Romani i tij më i njohur, "Të gjithë te qetë në Frontin Perëndimor " (1928), për ushtarët gjermanë në Luftën e Parë Botërore, u bë filmi fitues i Oskarit.

 8. Përmet - Wikipedia

  en.wikipedia.org › wiki › Përmet

  Përmet is a town and a municipality in Gjirokastër County, southern Albania.It was formed at the 2015 local government reform by the merger of the former municipalities Çarçovë, Frashër, Përmet, Petran and Qendër Piskovë, that became municipal units.

 9. Rajmonda Bulku - Wikipedia

  en.wikipedia.org › wiki › Rajmonda_Bulku

  Rajmonda Bulku (born 16 August 1958, in Cërrik) is an Albanian actress and a former member of the Assembly of the Republic of Albania for the Democratic Party of Albania. Career. Bulku's first part was in the movie Dimri i fundit, but it was her second movie, The Lady from the City, that gained her a national praise. She went on to play in ...

 10. RTSH - Wikipedia

  en.wikipedia.org › wiki › Radio_Televizioni_Shqiptar

  Radio Televizioni Shqiptar (RTSH) (English: Albanian Radio and Television) is an Albanian public-service radio and television broadcasting company. Founded in 1938, it operates several radio and television channels, over a domestic transmitter network as well as satellite.

 11. People also search for