Yahoo Web Search

 1. Kanuni - Wikipedia

  sq.wikipedia.org › wiki › Kanuni_i_Lekë_Dukagjinit

  Kanuni i Labërisë Mbledhja e këtij varianti u bë në vitet '50 nga Zojzi i praktikuar në krahinat jugperëndimore të Shqipërisë , Lumi i Vlorës , Himarë e Kurvelesh . [55] Duke përpunuar materialin etnografik të Zojzit, Ismet Elezi botoi më 1994 një libër mbi të drejtën zakonore të Labërisë, [56] dhe më pas, në vitin 2002 ...

 2. People also ask

  Who is lekene III Dukagjini?

  What are the laws of the Kanun in Albania?

  What does Leë Dukagjini mean?

  What is the law of Lek Dukagjini?

 3. Kanun (Albania) - Wikipedia

  en.wikipedia.org › wiki › Kanuni_i_Lekë_Dukagjinit

  The Kanun or Doke is a set of traditional Albanian laws. The Kanun was primarily oral and was published in writing only in the 20th century. The Kanun of Lekë Dukagjini (Kanuni i Lekë Dukagjinit) was codified in the 15th century. Six later variations eventually evolved:

 4. Lekë Dukagjini - Wikipedia

  en.wikipedia.org › wiki › Lekë_Dukagjini

  Lekë III Dukagjini (1410–1481), mostly known as Lekë Dukagjini, was a 15th-century member of the Albanian nobility, from the Dukagjini family. A contemporary of Skanderbeg, Dukagjini is known for the Kanuni i Lekë Dukagjinit, a code of law instituted among the tribes of northern Albania

  • 1481 (aged 71)
  • 1438–1479
 5. Lekë Dukagjini - Wikipedia

  sq.wikipedia.org › wiki › Lekë_Dukagjini

  Kanuni. Lënda juridike që mbarështonte jetesën në viset malore në veri të Drinit, e mbledhur dhe e kodifikuar nga frati Shtjefën Gjeçovi u botua e titulluar Kanuni i Lekë Dukagjinit. Titulli sugjeroi përfytyrimin kolektiv të një kodi ligjor mesjetar hartuar nga fisniku arbëror.

 6. Gjakmarrja - Wikipedia

  en.wikipedia.org › wiki › Gjakmarrja

  Gjakmarrja (English: "blood-taking", i.e. "blood feud") or hakmarrja ("revenge") refers to the social obligation to commit murder in order to salvage honour questioned by an earlier violation of any of the many core morals of Albanian culture.

 7. Shtjefën Gjeçovi - Wikipedia

  en.wikipedia.org › wiki › Shtjefën_Gjeçovi

  Gjeçovi collected and wrote Kanuni i Lekë Dukagjinit, a set of traditional Albanian customary laws that was published in 1933. Although researchers of history and customs of Albania usually refer to Gjeçovi's text of the Kanun as the only existing version which is uncontested and written by Lekë Dukagjini, it was actually incorrect.

 8. Kanuni.org është faqe informuese rreth Kanunit të Lekë Dukagjinit, ku mund të lexoni online ose të shkarkoni falas përmbajtjen e plotë të librave të Kanunit, në format epub dhe pdf. Mësoni rreth historikut, jetës së Lekë Dukagjinit, si dhe ndikimin e Kanunit në kulturën shqiptare.

 9. Shtjefën Gjeçovi: Kanuni i Lekë Dukagjinit

  agrbes.freehostia.com › KanuniiLekeDukagjinit

  Kanuni i Lekë Dukagjinit është një vepër unikale me frymë humaniste e periudhës së Rilindjes Evropiane në gjuhën shqipe, e cila, megjithëse u përfol dhe vazhdon të përflitet edhe sot e kësaj dite, është vlerësuar nga studiues seriozë, vendas dhe të huaj, si një “vepër monumentale” Kanuni i Lekë Dukagjinit

 10. Kanuni | Kosova Wiki | Fandom

  kosova.wikia.org › wiki › Kanuni

  Kanuni është ligj apo përmbledhje e ligjesh normash të pashkruara, të trashëguara brez pas brezi, që pasqyrojnë gjendjen ekonomike-shoqërore të periudhave të kaluara dhe që në kohën e vet mbronin interesat e klasave e të shtresave të caktuara shoqërore si dhe tërësia e normave të së drejtës zakonore 1. Prejardhja e termit “Kanun”siç dihet , ka ngjallur diskutime ...

 11. People also search for