Yahoo Web Search

 1. About 7,230,000 search results

 1. en.wikipedia.org › wiki › ConstansConstans - Wikipedia

  Flavius Julius Constans ( c. 320 – 350), sometimes called Constans I, was Roman emperor from 337 to 350. He held the imperial rank of Caesar from 333, and was the youngest son of Constantine the Great . After his father's death, he was made augustus alongside his brothers in September 337.

 2. sq.wikipedia.org › wiki › KonstansiKonstansi - Wikipedia

  Konstansi - Wikipedia Konstansi Konstansi Flavius Julius Constans (rreth 320 - 350) ishte perandor Romak nga 337 në 350. Ai mbante gradën perandorake, të cezarit nga viti 333 dhe ishte djali i vogël i Kostandinit të Madh . Pas vdekjes së babait të tij, ai u bë Augustus së bashku me vëllezërit e tij në shtator 337.

 3. sq.wikipedia.org › wiki › Konstansi_IIKonstansi II - Wikipedia

  • Jeta
  • Rekordi në Burimet Kineze
  • Familja
  • Referime
  • Linqe Te Jashtme

  Jeta e hershme dhe mbretërimi si bashkë-perandor

  Konstans ishte djali i Konstandinit III dhe Gregoria. Pas vdekjes së babait të Kostandinit III Herakliu, Konstandini vendosi me e tij gjysmë-vëllai Heraklonas nëpërmjet martesës së dytë Herakliu 'në Martina. Për shkak të zërave se Heraklonas dhe Martina helmuan Kostandinin III, Konstansi II u emërua bashkë-perandor. Më vonë po atë vit, xhaxhai i tij u rrëzua nga gjenerali Valentinus, një nga gjeneralët më të besuar të Herakliut, dhe Konstansi II u la si perandor i vetëm. Konstansi i detyrohej...

  Si perandor i vetëm

  Nën Constans, Bizantinët u tërhoqën plotësisht nga Egjipti në 642, dhe Kalifi Osman filloi sulme të shumta në ishujt e Mesdheut dhe Detit Egje . Një flotë bizantine nën admiralin Manuel pushtoi përsëri Aleksandrinë në 645, dhe Aleksandriët e përshëndetën atë si një çlirimtar, pasi kalifati vendosi taksa më të rënda dhe tregoi më pak respekt për fenë e tyre. Sidoqoftë, Manuel humbi kohën dhe popullaritetin e tij në plaçkitjen e fshatrave, dhe përfundimisht ushtria arabe arriti ta detyrojë atë...

  Vdekja dhe vazhdimësia

  Më 15 korrik 668,u vra në banjë e tij nga e tij Chamberlain, sipas Theophilus e Edesa, me një kovë. Djali i tij Kostandini e pasoi atë si Kostandini IV. Një uzurpim i shkurtër në Sicili nga Mezezius u shtyp shpejt nga perandori i ri.

  Historitë dinastike kineze të Librit të Vjetër të Tang dhe Librit të Ri të Tang përmendin disa ambasada të bëra nga Fu lin (拂 菻), të cilat i barazuan me Daqin ( Perandoria Romake ). Këto janë regjistruar se kanë filluar në vitin 643 me një ambasadë të dërguar nga mbreti Boduoli (波 多 Const, Constans II Pogonatos) te Perandori Taizong i Tang, duke mb...

  Nga gruaja e tij Fausta, një vajzë e patricianit Valentinus, Constans II kishte tre djem: 1. Konstandini IV, i cili e pasoi atë si Perandor 2. Heraklius, bashkë-perandor nga 659 në 681 3. Tiberius, bashkë-perandor nga 659 në 681

  Biermann, Felix (2009). "Byzantine Coin Finds from the 6th to the 8th Century Between Elbe and Oder and their Meaning for Settlement History". përmbledhur nga Wołoszyn, M. (red.). Byzantine Coins i...
  Browning, Robert (1992). The Byzantine Empire. The Catholic University of America Press. {{cite book}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  Bury, John Bagnell (1889). A History of the Later Roman Empire from Arcadius to Irene (395 A. D. to 800 A.D.). Vëll. II. Macmillan and Co. {{cite book}}: Mungon ose është bosh parametri |language=...
  Foss, Clive (2005). "Emperors named Constantine". Revue numismatique (në frëngjisht). 6 (161): 93–102. doi:10.3406/numi.2005.2594.
  ^ a b Foss 2005, ff. 93–94.
  ^ Biermann 2009, f. 537.
  ^ Moosa 2008.
 4. en.wikipedia.org › wiki › Constans_IIConstans II - Wikipedia

  Constans was born in November 630 in Constantinople, the Byzantine capital. His father Constantine III briefly reigned as the Byzantine Emperor, ruling for only three months.

  • September 641 – 15 July 668
  • Gregoria
 5. People also ask

  What is Flavius Julius Constans known for?

  Who was King Constans II?

  What does Constans mean in history?

  What does this inscription say Constans II?

 6. Constans Si Constans ( Latin: Flavius Julius Constans Augustus) [1] (c.323 [1] [2] –350) ang emperador ng Imperyo Romano mula 337 hanggang 350.

  • Flavius Julius Constans Augustus
  • c.323
 1. People also search for