Yahoo Web Search

Search results

  1. ro.wikipedia.org › wiki › WikipediaWikipedia - Wikipedia

    Wikipedia (pronunțat în română [wikiˈpedi.a] sau [vikipeˈdi.a], [3] iar în engleză /ˌwɪkiˈpiːdi.ə/ ) este o enciclopedie generală, disponibilă pe Internet în mai multe limbi, având conținut ce poate fi utilizat liber și dezvoltat de oricine.

  2. Jul 12, 2003 · Wikipedia în limba română (abreviată uneori „ro.wp”) este versiunea în limba română a Wikipediei și a fost editată pentru prima dată pe 12 iulie 2003. La 1 august 2024, ora 10:10 (ora României), pe ro.wp există 464.826 articole scrise și 654.596 utilizatori înregistrați.

    • 12 iulie 2003
    • Enciclopedie online gratuită
    • 12 iulie 2003
    • ro.wikipedia.org
  3. Wikipedia în limba română conține articole scrise de vorbitori de limba română de pretudindeni, fie că sunt din România, Republica Moldova, Voivodina sau alte teritorii, care au diverse preferințe ortografice. De asemenea, Wikipedia se adresează vorbitorilor de limba română indiferent de țara în care trăiesc și de norma ...

  4. The Romanian Wikipedia (Romanian: Wikipedia în limba română) is the Romanian -language edition of Wikipedia. This edition was started in June 2003. It has 482,806 articles. [1] This makes it the 30th largest edition.

  5. Aceasta este o listă de enciclopedii românești din diverse domenii. ”Enciclopedia geografică a României”, Dan Ghinea, 2002. „Superlativele României. Mică enciclopedie”, Ioan Mărculeț (coord.), Editura Meronia, București, 2010. "Statele Uniunii Europene.

  6. Titlul paginilor de la Wikipedia trebuie redactat în limba română. Totuși, atunci când considerați că denumirea într-o limbă străină are relevanță pentru articolul dat, puteți face precizarea denumirii străine în primul paragraf, între paranteze și folosind litere cursive.

  7. ro.wikipedia.org › wiki › Limba_romaniLimba romă - Wikipedia

    Limba romă (numită și romani[2][3] sau țigănească; [4] autonim: romani ćhib) este limba vorbită de romi . Face parte din grupul indic, ramura indo-ariană a limbilor indo-europene. Cu cca. 5–6 milioane de vorbitori, este utilizată în țări de pe toate continentele, cei mai mulți în estul Europei.

  1. People also search for