Yahoo Web Search

 1. Franciaország – Wikipédia

  hu.wikipedia.org/wiki/Franciaország

  Franciaország egy posztindusztriális ország, amely a nominális GDP szerint a világ 7. legnagyobb gazdaságának számít, valamint a 10. legnagyobbnak a vásárlóerő-paritás alapján. Az ország továbbá kiemelkedő helyen szerepel ami az oktatás, az egészségügy, a várható élettartam és az emberi fejlettségi indexet illeti.

 2. France - Wikipedia

  en.wikipedia.org/wiki/France

  – in Europe (green & dark grey) – in the European Union (green) Capital and largest city Paris 48°51′N 2°21′E / 48.850°N 2.350°E / 48.850; 2.350 Official language and national language French [I] Nationality (2018) 93.0% French citizens 7.0% foreign nationals Religion (2019) 51% Christianity — 45% Catholicism — 6% Other Christian 40% No religion 5% Islam 3% Other 1% ...

  • +33
  • dd/mm/yyyy (AD)
 3. Peloton (company) - Wikipedia

  en.wikipedia.org/wiki/Peloton_(company)

  Peloton is an American exercise equipment and media company that was founded in 2012 and launched with help from a Kickstarter funding campaign in 2013. Based in New York City, Peloton's main products include a stationary bicycle and treadmill that allow monthly subscribers to remotely participate in classes that are streamed from the company's fitness studio.

  • Graham Stanton, Hisao Kushi, John Foley, Tom Cortese, Yony Feng
  • Public
 4. Franciaország földrajza – Wikipédia

  hu.wikipedia.org/wiki/Franciaország_földrajza

  Franciaország déli vidékein a nyári hónapokban jóval többet süt a nap, általában 11-12 órát - míg északon egy nyári napon 7-9 órás napsütésre lehet számítani. A tenger vize a földközi-tengeri partokon augusztusban a legmelegebb, 23-25 °C-os, de júniusban és júliusban is felmelegedhet 21-23 °C-ig.

  • 543 965 km²
  • Európa
 5. Francia - Wikipedia

  en.wikipedia.org/wiki/Francia

  Francia, also called the Kingdom of the Franks (Latin: Regnum Francorum), Frankland, or Frankish Empire, was the largest post-Roman barbarian kingdom in Western Europe.It was ruled by the Franks during Late Antiquity and the Early Middle Ages.

  • Monarchy
  • Denier
 6. Franciaország építészete – Wikipédia

  hu.wikipedia.org/wiki/Franciaország_építészete

  Franciaország építészete az összeurópai építészet kiemelkedően fontos része és egyben a francia kultúra egyik lényeges építőeleme. Az ország mai területén már az i. e. 5. évezredből fontos és látványos emlékeket hagytak a megalitikus kultúrák, többek között a Tumulus Saint-Michel és a carnaci kősorok formájában.

 7. Franciaország világörökségi helyszínei – Wikipédia

  hu.wikipedia.org/wiki/Franciaország...

  Franciaország világörökségi helyszíneinek listája a kulturális és természeti Világörökség elemeiből tevődnek össze. Franciaország 1975. június 27-én fogadta el az UNESCO világörökségekkel kapcsolatos szabályzatát és ettől az időponttól kezdve jelölhet területéről kulturális és természeti jellegű helyszíneket a Világörökség helyszínéül.

 8. Franciaország éghajlata – Wikipédia

  hu.wikipedia.org/wiki/Franciaország_éghajlata

  Franciaország éghajlata túlnyomórészt enyhe telű óceáni, a tengerpartoktól távolabbi területeken azonban fokozatosan megjelennek a kontinentális éghajlat sajátosságai is. A Földközi-tengeri partvidék (Midi) jellegzetesen mediterrán klímájú, míg a magasabb hegységekben, elsősorban az Alpokban magashegységi éghajlat ...

 9. Kategória:Franciaország folyói – Wikipédia

  hu.wikipedia.org/wiki/Kategória:Franciaország...

  A Wikimédia Commons tartalmaz Franciaország folyói témájú médiaállományokat. A(z) „Franciaország folyói” kategóriába tartozó lapok A következő 164 lap található a kategóriában, összesen 164 lapból.

 10. Kategória:Franciaország hegyei, hegységei – Wikipédia

  hu.wikipedia.org/wiki/Kategória:Franciaország...

  A(z) „Franciaország hegyei, hegységei” kategóriába tartozó lapok. A következő 10 lap található a kategóriában, összesen 10 lapból.

 11. People also search for