Yahoo Web Search

 1. Gjuha shqipe - Wikipedia

  sq.wikipedia.org › wiki › Gjuha_shqipe

  Gjuha shqipe (ose thjesht shqipja) është gjuhë dhe degë e veçantë e familjes indo-evropiane të folur nga më shumë se 6 milionë njerëz, kryesisht në Shqipëri, Kosovë dhe Maqedoninë e Veriut, por edhe në zona të tjera të Evropës Jugore ku ka një popullsi shqiptare, duke përfshirë Malin e Zi dhe Luginën e Preshevës. Është gjuha zyrtare e Shqipërisë dhe Kosovës.

  • Mbi 5.4 milion në Gadishullin Ballkanik (cz. 2011)
  • Gjuhët indo-evropiane, Gjuha shqipe
 2. Albanian language - Wikipedia

  en.wikipedia.org › wiki › Gjuha_shqipe

  Albanian (/ æ l ˈ b eɪ n i ə n /; shqip, or gjuha shqipe, [ɟ͡ʝuha ˈʃc͡çipɛ]) is an Indo-European language spoken by the Albanians in the Balkans and the Albanian diaspora in the Americas, Europe and Oceania.

 3. Diskutim:Gjuha shqipe - Wikipedia

  sq.wikipedia.org › wiki › Diskutim:Gjuha_shqipe

  Gjuha Shqipe (shkurt Shqip ose Shqipja) është një gjuhë që flitet nga rreth gjashtë milionë banorë të Ballkanit, të quajtur shqiptarë.. Disa shkollarë të shquar të gjuhës shqipe kanë qenë Eqrem Çabej, Aleksandër Xhuvani, Johann Georg von Hahn, Franz Bopp, Gustav Meyer, Norbert Jokl, Stuart Edward Mann, Carlo Tagliavini, Wacław Cimochowski, Eric Pratt Hamp dhe Agnija Desnickaja.

 4. Gjuha shqipe - Wikiwand

  www.wikiwand.com › sq › Gjuha_shqipe

  Gjuha shqipe (ose thjeshtë shqipja) është gjuhë dhe degë e veçantë e familjes indo-evropiane të folur nga më shumë se 6 milionë njerëz, kryesisht në Shqipëri, Kosovë dhe Maqedoninë e Veriut, por edhe në zona të tjera të Evropës Jugore ku ka një popullsi shqiptare, duke përfshirë Malin e Zi dhe Luginën e Preshevës. Është gjuha zyrtare e Shqipërisë dhe Kosovës.

 5. Gjuha shqipe (kthjellim) - Wikipedia

  sq.wikipedia.org › wiki › Gjuha_shqipe_(kthjellim)

  Gjuha Shqype - këngë popullore Kjo faqe bën kthjellimin e titujve që kanë për bazë Gjuha shqipe (kthjellim) . Nëse një lidhje e brendshme ju solli këtu, ju lutemi, ndryshojeni lidhjen në fjalë që të ridrejtojë direkt te faqja e duhur .

 6. Kategoria:Gjuha shqipe - Wikipedia

  sq.wikipedia.org › wiki › Kategoria:Gjuha_shqipe

  Faqet në kategorinë "Gjuha shqipe" Kjo kategori ka 41 faqe nga 41 gjithësej.

 7. Dialektet e gjuhës shqipe - Wikipedia

  sq.wikipedia.org › wiki › Dialektet_e_gjuhës_shqipe

  Gjuha shqipe përbëhet nga shumë dialekte, të ndara në dy grupe kryesore: Gegërisht dhe Toskërisht. Lumi Shkumbin është përafërsisht vija ndarëse gjeografike, me Gegërishten të folur në veri të Shkumbinit dhe Toskërishten në jug.

 8. Gjuhët indo-evropiane - Wikipedia

  sq.wikipedia.org › wiki › Gjuhët_indo-evropiane

  Gjuhë të veçanta të kësaj familjeje gjuhësh fliten nga më shumë se 100 milionë folësa amtarë, si për shembull hindi, spanjisht, anglisht, portugalisht, bengali,Gjuha Shqipe, rusisht, frëngjisht, gjermanisht dhe punxhabi. Sot gjuhët indo-evropiane kanë numrin më të madh të folësve në botë në krahasim me familjet e gjuhëve ...

 9. Gjuha ilire - Wikipedia

  sq.wikipedia.org › wiki › Gjuha_ilire

  Gjuha ilire ose ilirishtja i përket familjes së gjuhëve indo-evropiane dhe ka qenë e folur në pjesën perëndimore të Ballkanit Në kohën e lashtë quheshin si fise. . Por sipas disa studimeve thuhet se gjuha e ilirëve është shumë e ngjashme me shqipen e sotme.ilire: Ardianët, Dalmatët, Panonët, Autariatët, Taulantët (shih fiset ilire).Ilirët flisnin një gjuhë që dallonte ...

 10. Gjuha frënge - Wikipedia

  sq.wikipedia.org › wiki › Gjuha_frënge

  Gjuha frënge ose frëngjishtja (frëngjisht le français /lə fʁɑ̃.sɛ/) është një gjuhë indo-evropiane e familjes së gjuhëve romane. Ajo është një gjuhë e folur nga 274 milion folës. Ajo është gjuhë zyrtare në 29 vende si: Franca, Madagaskari, Kameruni, etj. Kjo gjuhë shquhet për delikatesën dhe ëmbëlsinë me të cilën ...