Yahoo Web Search

 1. Stema e Francës - Wikipedia

  sq.wikipedia.org/wiki/Stema_e_Francës

  Stema e Francës u bë simbol i Francës që nga viti 1953. Poashtu ky simbol duket nëpër pasaporta franceze. Pëshkrimi. Një mburojë e hapur, në një anë është koka e luanit dhe në anën tjetër është koka e shqiponjës.

 2. Franca - Wikipedia

  sq.wikipedia.org/wiki/Franca

  Sipërfaqja e përgjithshme e Francës është 547.030 km 2 pa përfshirë viset e tjera nën administrimin e saj, shtrihet rreth koordinatave gjeografike 46 00 V, 2 00 L dhe 545.630 km 2 të kësaj sipërfaqeje janë tokë ndërsa 1.400 km 2 ujë. Vija bregdetare e Francës është 3.427 km e gjatë.

  • La Marseillaise
  • Liberté, Égalité, Fraternité, shqip: Liri, Barazi, Vllazëri
 3. Sistemi shtetëror në Francë - Wikipedia

  sq.wikipedia.org/wiki/Sistemi_shtetëror_në_Francë

  Stema e republikës, është emblema e revulucionit francez e cila ka përmutime të shumta në qarkullim, b.f. Vulla e Personifikimit të Republikës, më vonë e quajtur "Marianne". Në shiritin Vapenit është qëndisur thënja "Liberté, Égalié, Fraternié".

 4. File:Royal Coat of Arms of France.svg - Wikipedia

  en.wikipedia.org/wiki/File:Royal_Coat_of_Arms_of...

  Usage on it.wikipedia.org Armoriale del Regno di Francia; Usage on ko.wikipedia.org 프랑스의 국장; Usage on pl.wikipedia.org Godło Francji; Usage on pt.wikipedia.org Henrique III de França; Usage on sq.wikipedia.org Stema e Francës; Usage on uk.wikipedia.org Монархи Франції; Usage on zh.wikipedia.org 法国国徽

 5. Creuse - Wikipedia

  sq.wikipedia.org/wiki/Creuse

  Akuitania e Re • Auvernia-Rhône-Alpes • Burgonja-Franche-Comté • Bretanja • Epërmet e Francës • Île-de-France • Lindja e madhe • Normandia • Oksitania • Pays de la Loire • Provence-Alpes-Côte d'Azur • Qendra-Val de Loire

 6. Indre - Wikipedia

  sq.wikipedia.org/wiki/Indre

  Indre (shqiptimi frëngjisht: ; oks: Endre) është një departament francez në rajonin Qendra-Val de Loire.Departamenti mbanë emrin e lumit Indre.. Departamenti përbëhet nga 242 komuna 42 prej tyre me më shumë se 1.000 banorë.

 7. Tempullarët - Wikipedia

  sq.m.wikipedia.org/wiki/Tempullarët

  Tempullarët (lat: Pauperes commilitones Christi Templique Solomonici), quheshin kalorësit e një Urdhëri Fetar (njësi) në mesjetë. Për Tempullarët dihet që kanë ekzistuar dhe mbi veprimet dhe funksionet si dhe ekzistencen e urdhërit në botën latine dhe jo vetëm në të bëhen spekulime që në vitet 2000 Tempullarët i kanë shndrruar në një çështje mistike me shumë të ...

 8. Parisi - Wikipedia

  sq.m.wikipedia.org/wiki/Parisi

  Parisi që nga ajo kohë u bë kryeqyteti i Francës herë në titull, por qendra e vërtetë e pushtetit të Francës do të mbetej Lugin Loire derisa Mbreti Francis I e ktheu rezidencën e kurorës së Francës në Paris në 1528. Gjatë Luftërave Franceze të Feve, Parisi ishte një bastion i fesë katolike.

 9. Dordogne - Wikipedia

  sq.wikipedia.org/wiki/Dordogne

  Dordogne (Oksitanishtja: Dordonha) është departament në jugperëndim të Francës me prefekturën e saj Périgueux. Departamenti ndodhet në rajonin Akuitania e Re mes Luginës Loire dhe Pirenetë. Etimologjia. Departamenti u emërua sipas lumit Dordogne. Gjeografia

 10. Shqipëria - Wikipedia

  sq.wikipedia.org/wiki/Shqipëria

  Popullsia e saj, sipas të dhënave nga Regjistrimi i Përgjithshëm i Popullsisë dhe i Banesave i vitit 2011 është 24 242 banorë. Pjesa dërrmuese e saj jeton në jug të vendit, në 40 fshatra të rrethit Gjirokastër, 35 fshatra të Sarandës, 16 fshatra të Delvinës dhe 2 fshatra të Përmetit.