Yahoo Web Search

 1. About 1,970,000 search results

 1. Në rrethin e Durrësit janë aktualisht në aktivitet 3511 subjekte ekonomikë, midis të cilave 64 shoqëri të përbashkëta (Filanto, Floryhen, Trumph, eurotech), etj që merren më rieksportin e konfeksioneve të këpucëve, peshkut ëtj. Në Durrës operojnë aktualisht 9 banka, pjesa më e madhe e të cilave janë të huaja.

 2. sco.wikipedia.org › wiki › DurrësDurrës - Wikipedia

  Names. In the past few decades, the Albanie name o the ceety, Durrës (Durrësi), haes gradually replaced the widespread uise o the Italian name Durazzo.. The ceety haes been kent bi mony ither names in different leids due tae its varied colorful history, includin the Greek names Epidamnos (Επίδαμνος) an Dyrrhachion (Δυρράχιον), the Laitin Dyrr(h)achium, the Slavonic Drač ...

 3. www.wikiwand.com › sq › DurrësiDurrësi - Wikiwand

  Durrësi është qyteti i dytë më i madh në Shqipëri. Qyteti ka mbi 200,000 banorë dhe njëkohësisht është qendra e prefekturës dhe qarkut të Durrësit. Është një nga qytetet më të lashta dhe më të rëndësishme ekonomike të Shqipërisë. Durrësi është i vendosur në bregdetin qendror shqiptar, rreth 33 km , në perëndim të kryeqytetit të Tiranës. Ai ndodhet në një ...

 4. Durrës város Albánia középső partvidéki részén, az azonos nevű Durrës kerület székhelye. Római katolikus érseki és ortodox püspöki székhely. Az ország második legnépesebb városa, lakossága mintegy 124 200 fő. Jelentős ipari központ, tengeri kikötő és üdülőhely.

 5. Durrës is the second largest city of Albania. It is on the central Albanian coast, about 33 kilometres (21 mi) west of the capital Tirana. It is one of the most ancient and economically important cities of Albania. Durrës is at one of the narrower points of the Adriatic Sea.

 6. Sep 6, 2021 · Category:Durrës. From Wikimedia Commons, the free media repository. This is a main category requiring frequent diffusion and maybe maintenance. As many pictures and media files as possible should be moved into appropriate subcategories. Durrës.

 7. sv.wikipedia.org › wiki › DurrësDurrës – Wikipedia

  Durrës är en stad och kommun i prefekturen Durrës i mellersta Albanien. Den är centralort för prefekturen med samma namn. Durrës, som är beläget vid Adriatiska havet, är Albaniens viktigaste import- och exporthamn. Durrës är en mångsidig industristad med textil-, livsmedels-, metall- och varvsindustri. Staden är även en bad- och semesterort. Kommunen hade 175 110 invånare på en yta av 338,30 km².

 1. Searches related to durresi wikipedia

  durresi wikipedia shqip