Yahoo Web Search

 1. About 38 search results

 1. sq.wikipedia.org › wiki › DurrësiDurrësi - Wikipedia

  Durrësi mund të krahasohet me qytetet më të mëdha të Mesdheut të lashtë dhe mesjetar. Qyteti i Dyrrahut u ndërtua nga ilirët taulantë, dallëndyshasit në shekujt XIII–XI p. K. Banorët e parë të Dyrrahut, para ilirëve të quajtur protoilir, pellazgë, ngritën në rrethinat e këtij qyteti, vendbanimet e para parahistorike.

 2. History Foundation. The Democratic Party was founded on 12 December 1990 with major involvement from Avdyl Matoshi, Azem Hajdari, Sali Berisha and Gramoz Pashko, and Arben Imami, Edmond Budina, Eduart Selami, Genc Ruli, Merita Zaloshnja, Aleksandër Meksi involved only in the early stages of the formation of the party.

 3. Ultësira Perëndimore e Shqipërisë është regjion i cili zë pjesën perëndimore të Shqipërisë përgjat Detit Adriatik, prej Hanit të Hotit në veri, deri te Vlora në jug, në gjatësi 205 km dhe gjerësi 10–60 km. Sipërfaqja e ultësirës së bashku me zonat kodrinore është 7420 km2 ( 25% të teritorit të Shqipërisë).

 4. Në vitet 70 të shek. XIII bëhet fjalë për një pinjoll të saj, përfaqësues i aristokracisë ushtarake me titullin miles. Në atë kohë Topiajt ditën t'i bënin vend vetes, duke u shkëputur nga Bizanti e duke vendosur lidhje të ngushta me anzhuinët e Napolit si dhe me Papatin e Romës.

 5. en.wikipedia.org › wiki › DurrësDurrës - Wikipedia

  Though surviving remains are minimal, Durrës is one of the oldest cities in Albania. In terms of mythology, the genealogy of the foundation of Dyrrhachium includes among the founders Illyrian men (the Illyrian king Epidamnos and his grandson Dyrrachos), Greek men (the Corinthian Falio, descendant of Heracles), heroes (Heracles who was given part of the lands) and gods (Poseidon, as father of ...

 6. sq.wikipedia.org › wiki › HimaraHimara - Wikipedia

  Himara ka shtate katunde: Palasa, Dhërmiu, Vuno, Qeparo, Kudhës, Pilur, dhe Ilias. Himara si krahinë shtrihet në jug-perëndim të Shqipërisë në anë të bregdetit të detit Jon.

 7. The most common religion in Albania is Islam, with the second-most-common religion being Christianity.There are also many irreligious Albanians. There are no official statistics regarding the number of practising religious people per each religious group.

 1. Searches related to durresi wikipedia

  durresi wikipedia shqip