Yahoo Web Search

 1. Franca - Wikipedia

  sq.wikipedia.org/wiki/Franca

  Franca është ndër themeluesit e Bashkimit Evropian, zonës së Euro-s dhe hapësirës Schengen. Si këshilltare e OSCE është anëtare e përhershme e Këshillit të Sigurimit të Organizatës së Kombeve të Bashkuara, ka ndikuar në afirmimin e „Deklaratës për të Drejtat e Njeriut dhe të Qytetarëve“ të nxjerrë në vitin 1789.

  • La Marseillaise
  • Liberté, Égalité, Fraternité, shqip: Liri, Barazi, Vllazëri
 2. Franca - Wikipedia

  en.wikipedia.org/wiki/Franca

  Franca is a municipality in the Brazilian state of São Paulo. The population is 355,901 (2020 est.) in an area of 606 km 2. Its elevation is 1140 m.

  • +55 16
  • 1,040 m (3,410 ft)
 3. People also ask

  What is lingua franca?

  What is Franca Brazil known for?

  What does Vila Franca do Imperador mean?

  What does franca mean?

 4. Gjeografia e Francës - Wikipedia

  sq.wikipedia.org/wiki/Gjeografia_e_Francës

  Franca ndodhet në pjesën perëndimore të Evropës, me dalje në gjirin e Biskajt (ang.Biscay) dhe kanalin anglezë (ang.English Channel), në mes të Belgjikës dhe Spanjës në juglindje të Britanisë Madhe dhe me dalje në detin Mesdhe në mes të Italisë dhe Spanjës.

 5. Lingua Franca - Wikipedia

  sq.wikipedia.org/wiki/Lingua_Franca

  Lingua franca (/ ˌlɪŋɡwə fræŋkə /), e njohur edhe si gjuhë e urës, gjuhë e përbashkët, gjuhë tregtare ose gjuhë automjetesh, është një gjuhë ose sërë dialektesh sistematike (përkundrazi herë pas here ose rastësisht) e përdorur për të bërë të mundur komunikimin ndërmjet njerzve që nuk ndajnë gjuhën amtare ose dialekt të përbashkët, veçanërisht kur është gjuhë e tretë që dallon nga të dy gjuhët amtare.

 6. From Simple English Wikipedia, the free encyclopedia França (born 2 March 1976) is a Brazilian football player. He plays for Kashiwa Reysol.

  • 2 March 1976 (age 44)
  • 1.83 m (6 ft 0 in)
  • Françoaldo Sena de Souza
  • Codó, Brazil
 7. From Simple English Wikipedia, the free encyclopedia A lingua franca (originally Italian for "Frankish language" - see etymology below) is a language that is used between persons who have not the same mother tongue. The terms working language, bridge language and vehicular language are used in the same sense.

 8. França – Wikipédia, a enciclopédia livre

  pt.wikipedia.org/wiki/França

  França (em francês: France; pronúncia em francês: (escutar (ajuda · info))), oficialmente República Francesa (em francês: République française; [ʁepyblik fʁɑ̃sɛz]), é um país, ou, mais especificamente, um Estado unitário localizado na Europa Ocidental, com várias ilhas e territórios ultramarinos noutros continentes.

 9. França – Wikipedia

  sv.wikipedia.org/wiki/França

  År 1993 1994–1995 1996–2002 2002–2005 2005–2010 2011 Klubb Nacional XV Novembro-Jaú São Paulo Bayer Leverkusen Kashiwa Reysol Yokohama: SM (GM) 105 (46)

 10. Parisi - Wikipedia

  sq.wikipedia.org/wiki/Parisi

  Etimologjia. Emri i Parisit rrjedh nga ai i banorëve të tij më të hershëm, fisi gal i njohur si Parisi. Qyteti u quajt Lutetia (më të plotë, Lutetia Parisiorum, "Lutetia e Parisii"), gjatë epokës romake nga shekulli i 1-rë në shekullin e 4-t, por gjatë sundimit të Julianit të Femohues (360-363), qyteti u riemërua Paris.

 11. People also search for