Yahoo Web Search

 1. Franca - Wikipedia

  sq.wikipedia.org/wiki/Franca

  Franca është ndër themeluesit e Bashkimit Evropian, zonës së Euro-s dhe hapësirës Schengen. Si këshilltare e OSCE është anëtare e përhershme e Këshillit të Sigurimit të Organizatës së Kombeve të Bashkuara, ka ndikuar në afirmimin e „Deklaratës për të Drejtat e Njeriut dhe të Qytetarëve“ të nxjerrë në vitin 1789.

  • La Marseillaise
  • Liberté, Égalité, Fraternité, shqip: Liri, Barazi, Vllazëri
 2. Franca - Wikipedia

  en.wikipedia.org/wiki/Franca

  Franca is a municipality in the Brazilian state of São Paulo. The population is 350,400 (2018 est.) in an area of 606 km 2. Its elevation is 1140 m. It was established in 1805 as a parish within the municipality of Moji Mirim, and became an independent municipality in 1824.

  • +55 16
  • 1,040 m (3,410 ft)
 3. From Simple English Wikipedia, the free encyclopedia França (born 2 March 1976) is a Brazilian football player. He plays for Kashiwa Reysol.

  • 2 March 1976 (age 44)
  • 1.83 m (6 ft 0 in)
  • Françoaldo Sena de Souza
  • Codó, Brazil
 4. Gjeografia e Francës - Wikipedia

  sq.wikipedia.org/wiki/Gjeografia_e_Francës

  Franca ndodhet në pjesën perëndimore të Evropës, me dalje në gjirin e Biskajt (ang.Biscay) dhe kanalin anglezë (ang.English Channel), në mes të Belgjikës dhe Spanjës në juglindje të Britanisë Madhe dhe me dalje në detin Mesdhe në mes të Italisë dhe Spanjës.

 5. People also ask

  What is Franca Brazil known for?

  What does Vila Franca do Imperador mean?

  What does franca mean?

  What is the terrain of Franca?

 6. França - Wikipedia

  en.wikipedia.org/wiki/França

  Françoaldo Sena de Souza (born 2 March 1976), commonly known as França, is a Brazilian former footballer who played as a striker.

  • 2 March 1976 (age 44)
  • 1.83 m (6 ft 0 in)
  • Françoaldo Sena de Souza
  • Codó, Brazil
 7. França – Wikipédia, a enciclopédia livre

  pt.wikipedia.org/wiki/França

  França (em francês: France; pronúncia em francês: (escutar (ajuda · info))), oficialmente República Francesa (em francês: République française; [ʁepyblik fʁɑ̃sɛz]), é um país, ou, mais especificamente, um Estado unitário localizado na Europa Ocidental, com várias ilhas e territórios ultramarinos noutros continentes.

 8. Franca — Wikipedia

  avk.wikipedia.org/wiki/Franca

  Franca tir patecta ke Europa, bewafa gu Europafa Tanara is tana tevoya zabduyusa patecta. Enga ke gaderopafa is ctempafa izvapa, Franca tir koetife tadlemwafe sokasane dem vertuma likon gadesikafa. Nyapay ke Sokasane mali 1875 tir : « Nuyuca is Miltuca is Beruca » isen nilt tir ton baraf xuf milmantaf nok.

 9. Parisi - Wikipedia

  sq.wikipedia.org/wiki/Parisi

  Etimologjia. Emri i Parisit rrjedh nga ai i banorëve të tij më të hershëm, fisi gal i njohur si Parisi. Qyteti u quajt Lutetia (më të plotë, Lutetia Parisiorum, "Lutetia e Parisii"), gjatë epokës romake nga shekulli i 1-rë në shekullin e 4-t, por gjatë sundimit të Julianit të Femohues (360-363), qyteti u riemërua Paris.

 10. Monako - Wikipedia

  sq.wikipedia.org/wiki/Monako

  Pas akteve të kongresit të Vjenës dhe në bazë të tyre më 1815 patronatin mbrojtës të principatës e morri Mbretëria e Sardinëve. Më 1861 Menton-i dhe Roquerbrune-n e ndau për vete nga Monako, Franca, kështu që sipërfaqja e principatës u zvglua nga 21,6 km², në 1,5 km².

 11. People also search for