Yahoo Web Search

 1. About 145,000 search results

 1. Including results for

  moara cu noroc wikisource
   • Aici în vale e Moara cu noroc. Ori din care parte ar veni, drumețul se bucură când o zărește din culmea dealului pleșuv, căci, venind dinspre locurile rele, ea îl vestește că a scăpat norocos, iară mergând spre ele, la moară poate să găsească ori să aștepte alți drumeți, ca să nu plece singur mai departe.
   ro.wikisource.org › wiki › Moara_cu_noroc
 1. Moara cu noroc este o nuvelă scrisă de Ioan Slavici, tratând consecințele pe care dorința de îmbogățire le are asupra destinului uman. Nuvela este publicată în anul 1881, în volumul Novele din popor, alături de alte nuvele ale scriitorului, precum: Popa Tanda , Gura satului , O viață pierdută , La crucea din sat , Scormon și ...

 2. Moara cu noroc - Ioan Slavici.pdf. Moara cu noroc - Ioan Slavici.pdf. Sign In. Details ...

 3. Jan 16, 2022 · Moara cu noroc” de Ioan Slavici este o nuvelă, adică o specie epică în proză, cu un fir narativ central și o construcție epică riguroasă, cu un conflict concentrat. Personajele relativ puține scot în evidență evoluția personajului principal, puternic individualizat.

 4. PERSONAJELE DIN NUVELA MOARA CU NOROC DE IOAN SLAVICI. IPOTEZĂ. În nuvelă, accentul nu cade pe actul povestirii ci pe complexitatea personajelor. Fiind o nuvelă psihologică, în Moara cu noroc de Ioan Slavici conflictul central este cel moral-psihologic, conflict interior al personajului principal, iar în caracterizarea personajelor se ...

 5. ,,Moara cu noroc” de Ioan Slavici este o nuvelă, adică o specie epică în proză, cu un fir narativ central și o constructie epică riguroasă, beneficiind de un conflict concentrat. Personajele, relativ puține, scot în evidență evoluția personajului principal, puternic individualizat.

 1. People also search for