Yahoo Web Search

 1. Pariz – Wikipedija

  hr.wikipedia.org/wiki/Pariz

  Paris [paʁi]) je glavni i najveći grad Francuske. Smješten je na obalama rijeke Seine u sjevernoj Francuskoj, u središtu pokrajine Île-de-France, također poznate kao "Pariška regija" (fra. Région parisienne). Stanovništvo grada Pariza, u svojim od 1860. uvelike nepromijenjenim granicama, procijenjuje se na 2 167 994 (siječanj 2006.)

 2. Pariz — Vikipedija, slobodna enciklopedija

  sr.wikipedia.org/sr-el/Париз

  Paris, lat. Lutetia) je glavni i najveći grad Francuske. Nalazi se u centru Pariskog basena, nad rekom Senom (La Seine). Rekom je podeljen na dva dela: na severnu „Desnu obalu“ i na južnu, manju, „Levu obalu“. Grad predstavlja političko, ekonomsko, obrazovno i kulturno središte centralizovane francuske države, a i Evrope.

 3. Disneyland (Pariz) – Wikipedija

  hr.wikipedia.org/wiki/Disneyland_(Pariz)

  Disneyland Park Paris najvažniji je dio Disneyland Resort Parisa u vlasništvu Euro Disney S.C.A., smješten nekoliko kilometara od Pariza točnije u Marne-la-Vallée.Park je otvoren kao Euro Dineyland s površinom od 19 km² (1/3 države San Marino, kompletno je to radilo 14.500 ljudi iz 100 različitih država.

 4. Louvre – Wikipedija

  hr.wikipedia.org/wiki/Louvre

  Nalazi se u središtu Pariza, na obali rijeke Seine, u zdanju nekadašnje kraljevske palače. Središnje dvorište zgrade, u kojemu se danas nalazi staklena piramida, leži na osi avenije Champs Élysées i time tvori staru jezgru Pariza (Axe historique). Louvre je po broju posjetitelja 2017. godine bio drugi muzej u svijetu.

  • 7,4 milijuna (2016.)
  • 1793.
 5. Wikipedia na hrvatskom jeziku - Wikipedia

  bs.wikipedia.org/wiki/Wikipedia_na_hrvatskom_jeziku

  Wikipedia na hrvatskom jeziku (hrvatski: Wikipedija na hrvatskom jeziku) jest verzija Wikipedije, slobodne internetske enciklopedije u vlasništvu Zadužbine Wikimedia, na hrvatskom jeziku. Nastala je 16. februara 2003. [1] i danas ima preko 200.000 članaka i preko 5,1 miliona izmjena.

  • Ne
  • Wikipedija – Slobodna enciklopedija
 6. Eiffelov toranj – Wikipedija

  hr.m.wikipedia.org/wiki/Eiffelov_toranj

  Statistika. Predstavljen je javnosti 31. ožujka 1889., a otvoren za posjetitelje 6. svibnja 1889.. Gustave Eiffel je upotrijebio nov način temeljenja, te je na kesonima (pneumatički način temeljenja) podigao, u obliku vitke piramide, četiri rešetkasta nosača do visine od 300 m, gdje ih je platformom spojio s kupolom.

 7. Wikipedija na hrvatskome jeziku – Wikipedija

  hr.wikipedia.org/wiki/Wikipedija_na_hrvatskom_jeziku

  Wikipedija na hrvatskome jeziku trenutačno ima 223.750 članaka. Dana 8. listopada 2005. godine, na Dan neovisnosti u Hrvatskoj, prešla je 10.000 članaka. Danas na Wikipediji na hrvatskom jeziku djeluje 583 aktivna suradnika, a postoji 245.693 registrirana suradnika.

 8. Wikipedija

  hr.wikipedia.org/wiki/Glavna_stranica

  Nikola VII. Zrinski (na mađarskom: Zrínyi Miklós; Čakovec, 1. svibnja 1620. – Gornji Kuršanec kod Čakovca, 18. studenoga 1664.), bio je hrvatski ban, vojskovođa i pjesnik. Grof Nikola Zrinski bio je hrvatski ban od 1647. do 1664. godine. Zbog toga što je rođen u Čakovcu i gdje je proveo velik dio života, neki povjesničari ga ...

 9. Karl Marks — Vikipedija, slobodna enciklopedija

  sr.wikipedia.org/sr-el/Карл_Маркс

  Karl se po očevoj želji upisao na pravni fakultet ali je osećao da ga privlači umetnost, pesništvo i književnost. U prvom semestru univerzitetske 1835-36. godine sluša predavanja iz šest predmeta, tri od njih nisu pravni predmeti: Grčko-rimska mitologija, Pitanja o Homeru i Istorija moderne umetnosti.

 10. Marlon Brando — Vikipedija, slobodna enciklopedija

  sr.wikipedia.org/sr-el/Марлон_Брандо

  Marlon Brando (engl. Marlon Brando; Omaha, 3. april 1924 — Los Anđeles, 1. jul 2004) je bio američki filmski glumac. Tumačio je širok spektar različitih uloga: od likova buntovnika preko lika američkog oficira zaljubljenog u Japanku u filmu Sajonara, nacista u Mladim lavovima, homoseksualca u Odsjajima u zlatnom oku, psihički rastrojenog aristokratu u Poslednjem tangu u Parizu i ...

 11. People also search for