Yahoo Web Search

 1. Pariz – Wikipedija

  hr.wikipedia.org/wiki/Pariz

  Paris [paʁi]) je glavni i najveći grad Francuske. Smješten je na obalama rijeke Seine u sjevernoj Francuskoj, u središtu pokrajine Île-de-France, također poznate kao "Pariška regija" (fra. Région parisienne). Stanovništvo grada Pariza, u svojim od 1860. uvelike nepromijenjenim granicama, procijenjuje se na 2 167 994 (siječanj 2006.)

 2. Pariz — Vikipedija, slobodna enciklopedija

  sr.wikipedia.org/sr-el/Париз

  Paris, lat. Lutetia) je glavni i najveći grad Francuske. Nalazi se u centru Pariskog basena, nad rekom Senom (La Seine). Rekom je podeljen na dva dela: na severnu „Desnu obalu“ i na južnu, manju, „Levu obalu“. Grad predstavlja političko, ekonomsko, obrazovno i kulturno središte centralizovane francuske države, a i Evrope.

 3. Wikipedija na hrvatskome jeziku – Wikipedija

  hr.wikipedia.org/wiki/Wikipedija_na_hrvatskom_jeziku

  Wikipedija na hrvatskome jeziku trenutačno ima 222.875 članaka. Dana 8. listopada 2005. godine, na Dan neovisnosti u Hrvatskoj, prešla je 10.000 članaka. Danas na Wikipediji na hrvatskom jeziku djeluje 531 aktivan suradnik, a postoji 244.459 registriranih suradnika.

 4. Disneyland (Pariz) – Wikipedija

  hr.wikipedia.org/wiki/Disneyland_(Pariz)

  Disneyland Park Paris najvažniji je dio Disneyland Resort Parisa u vlasništvu Euro Disney S.C.A., smješten nekoliko kilometara od Pariza točnije u Marne-la-Vallée. Park je otvoren kao Euro Dineyland s površinom od 19 km ² (1/3 države San Marino , kompletno je to radilo 14.500 ljudi iz 100 različitih država.

 5. Croatian language - Wikipedia

  en.wikipedia.org/wiki/Hrvatski_jezik

  Croatian (/ k r oʊ ˈ eɪ ʃ ən / (); hrvatski [xř̩ʋaːtskiː]) is the standardized variety of the Serbo-Croatian language used by Croats, principally in Croatia, Bosnia and Herzegovina, the Serbian province of Vojvodina, and other neighboring countries.

 6. Wikipedia na hrvatskom jeziku - Wikipedia

  bs.wikipedia.org/wiki/Wikipedia_na_hrvatskom_jeziku

  Wikipedia na hrvatskom jeziku (hrvatski: Wikipedija na hrvatskom jeziku) jest verzija Wikipedije, slobodne internetske enciklopedije u vlasništvu Zadužbine Wikimedia, na hrvatskom jeziku. Nastala je 16. februara 2003. [1] i danas ima preko 200.000 članaka i preko 5,1 miliona izmjena.

 7. Louvre – Wikipedija

  hr.wikipedia.org/wiki/Louvre

  Nalazi se u središtu Pariza, na obali rijeke Seine, u zdanju nekadašnje kraljevske palače. Središnje dvorište zgrade, u kojemu se danas nalazi staklena piramida, leži na osi avenije Champs Élysées i time tvori staru jezgru Pariza (Axe historique). Louvre je po broju posjetitelja 2017. godine bio drugi muzej u svijetu.

 8. Wikipedija

  hr.wikipedia.org/wiki/Glavna_stranica

  Euromediteranski seizmološki centar javio je da se epicentar nalazio 7 kilometra sjeverno od središta Zagreba (Markuševec), na dubini od 10 km. U 7:01 sati uslijedio je još jedan potres jačine 5,0 stupnjeva po Richteru. Treće jače podrhtavanje tla zabilježeno je u 7:41 sati, jačine 3,7 po Richteru.

 9. Eiffelov toranj – Wikipedija

  hr.m.wikipedia.org/wiki/Eiffelov_toranj

  Statistika. Predstavljen je javnosti 31. ožujka 1889., a otvoren za posjetitelje 6. svibnja 1889.. Gustave Eiffel je upotrijebio nov način temeljenja, te je na kesonima (pneumatički način temeljenja) podigao, u obliku vitke piramide, četiri rešetkasta nosača do visine od 300 m, gdje ih je platformom spojio s kupolom.

 10. Mona Lisa - Wikipedia

  sh.wikipedia.org/wiki/Mona_Lisa

  Mona Lisa (76,8 x 53 cm), ulje na drvetu, (proljeće 1503 – ljeto 1505), muzej Louvre, Pariz, Leonardo da Vinci.. Tradicionalno identificiranje nepotpisanog i nedatiranog portreta danas poznatog kao Lisa del Giocondo stavlja se osobi pod imenom Giorgio Vasari, čovjeku koji je bio važan biograf novovremenske povijesti umjetnosti iz 16. stoljeća.