Yahoo Web Search

 1. Louvre - Wikipedia

  en.wikipedia.org › wiki › Louvre

  4 days ago · The Louvre (English: / ˈ l uː v (r ə)/ LOOV(-rə)), or the Louvre Museum (French: Musée du Louvre [myze dy luvʁ] ()), is the world's largest art museum and a historic monument in Paris, France, and is best known for being the home of the Mona Lisa.

 2. Notre-Dame de Paris - Wikipedia

  en.wikipedia.org › wiki › Notre-Dame_de_Paris

  4 days ago · Notre-Dame de Paris (French: [nɔtʁə dam də paʁi] ; meaning "Our Lady of Paris"), referred to simply as Notre-Dame, is a medieval Catholic cathedral on the Île de la Cité in the 4th arrondissement of Paris. The cathedral was consecrated to the Virgin Mary and considered to be one of the finest examples of French Gothic architecture.

  • 1991
  • Paris, Banks of the Seine
 3. Marie Curie - Wikipedia

  en.wikipedia.org › wiki › Marie_Curie

  4 days ago · In Paris, Maria (or Marie, as she would be known in France) briefly found shelter with her sister and brother-in-law before renting a garret closer to the university, in the Latin Quarter, and proceeding with her studies of physics, chemistry, and mathematics at the University of Paris, where she enrolled in late 1891.

 4. People also ask

  What are the different uses of plaster of Paris?

  How do you make a homemade plaster of Paris?

  What are the properties of plaster of Paris?

  What is plaster of Paris powder?

 5. Ted Bundy - Wikipedia

  en.wikipedia.org › wiki › Ted_Bundy

  2 days ago · Theodore Robert Bundy ( born Cowell; November 24, 1946 – January 24, 1989) was an American serial killer who kidnapped, raped, and murdered numerous young women and girls during the 1970s and possibly earlier. After more than a decade of denials, he confessed to 30 homicides, committed in seven states between 1974 and 1978.

  • Chris Hagen, Kenneth Misner, Officer Roseland, Richard Burton, Rolf Miller
  • Death
 6. Louis Pasteur - Wikipedia

  en.wikipedia.org › wiki › Louis_Pasteur

  4 days ago · Louis Pasteur ForMemRS (/ ˈ l uː i p æ ˈ s t ɜːr /, French: [lwi pastœʁ]; 27 December 1822 – 28 September 1895) was a French chemist and microbiologist renowned for his discoveries of the principles of vaccination, microbial fermentation, and pasteurization.

 7. Constanța - Wikipedia

  ro.wikipedia.org › wiki › Constanța

  4 days ago · Români (83,1%) Turci (2,29%) Tătari (2,59%) Necunoscută (10,36%) Altă etnie (1,63%) Componența confesională a municipiului Constanța Ortodocși (83,04%) Musulmani (5,12%) Necunoscută (10,42%) Altă religie (1,4%) Conform recensământului efectuat în 2011 , populația municipiului Constanța se ridică la 283.872 de locuitori, în scădere față de recensământul anterior din 2002 ...

 8. Danse Macabre of Hrastovlje – Hrastovlje, Slovenia - Atlas ...

  www.atlasobscura.com › places › danse-macabre-of

  3 days ago · Hidden beneath thick layers of plaster, nearly perfectly preserved medieval frescoes were discovered in 1949, covering almost every inch of the walls and ceiling of the church.

 9. Spania - Wikipedia

  ro.wikipedia.org › wiki › Spania
  • Etimologie
  • Istorie
  • Geografie
  • Frontiere
  • Demografie
  • Politică
  • Economie
  • Cultură
  • Diverse Subiecte
  • Legături Externe

  Numele „Spania” este derivat din „Hispania”, numele în latină cu care romanii se refereau la toată peninsula, și pe care l-au preluat din grecul „Hispanía” (accent pe „i”, ca și în cazul „României”), utilizat de către Artemidor din Efes (secolul I î.Hr.), autorul celei mai vechi hărți a Occidentului, în care descrie amănunțit Hispania romană. Originea termenului „Hispania” este atribuit fenicienilor, prima civilizație non-iberică, care a ajuns în peninsulă pentru a-și extinde comerțul și care a fondat, între altele, orașul activ cel mai vechi din Occident. În limba lor punică l-au numit Isephanim, „Coastă de iepuri”. Iepurii se găseau și încă se găsesc în abundență în Andaluzia, iar unele monede bătute în epoca lui Hadrianreprezentau personificarea Hispaniei ca o doamnă așezată, cu un iepure la picioarele ei.

  Începând cu secol IX î.Hr., celții, fenicienii, grecii și cartaginezii au intrat în Peninsula Iberică, urmați de Republica Romană, care a ajuns în secolul II î.Hr.. Limba de acum a Spaniei, religia și sistemul juridic dăinuie din perioada romană. Cucerită de vizigoți în secolul V d. Hr. și atacată de mai multe ori în 711 de maurii nord-africani islamici, Spania modernă a început să se formeze după Reconquista, eforturile de a-i elimina pe mauri, care au rămas aici până în 1492. În 1478 Regina Elisabeta I a Castiliei a întărit inchiziția spaniolă, instituție interzisă abia în 1834, în timpul domniei Elisabetei a II-a. În 1492 a fost finanțată prima călătorie pe Atlantic a lui Cristofor Columb, spre "Lumea Nouă". Până în 1512, unificarea Spaniei din zilele noastre a fost completă. Totuși, proiectul monarhilor castilieni a fost de a unifica întreaga Iberie, iar acest vis a părut aproape îndeplinit, când Filip al II-lea a devenit rege al Portugaliei în 1580, și al celorlalte regate iber...

  Teritoriul de bază al Spaniei este dominat de platouri înalte și de lanțuri muntoase ca și Pirineii și Sierra Nevada. Din acești munți izvorăsc mai multe râuri importante, precum Tagus, Ebro, Duero, Guadiana și Guadalquivir. De-a lungul coastelor se găsesc câmpii aluvionare, din care cea mai mare este Guadalquivir în Andaluzia. Spania se învecinează la est cu Marea Mediterană (conținând Insulele Baleare), la vest cu Oceanul Atlantic, unde se găsesc, pe coasta Africană, Insulele Canare.

  Spania are un total de 2.032 km de frontiere terestre cu alte țări, aceasta fiind consecința amplasării sale geografice în sud-vest al continentului european. Spania împărtășește cea mai lungă frontieră cu Portugalia, numită La Raya (portugheză A Raia) — ea are o lungime de 1.292 km. Cea mai scurtă frontieră este cu Gibraltar, având doar 1,2 km. Totalul frontierelor maritime este mai mare. Se estimează că Spania are aproape 7.880 km de coaste. Acesta se datorează mulțimii de insule, precum Baleare (1.428 km de coaste) sau Canare(1.583 km de coaste).

  Se poate spune că Spania este compusă din multe nații dar a adoptat cultura castiliană ca să fie cea spaniolă, deși există o creștere a recunoașterii a altor naționalități înăuntrul țării, ca și a celei baște. Numărul imigranților în Spania a explodat în ultimii zece ani, ajungând de la 500.000 în 1996 la circa 4,5 milioane în 2008, la o populație de 45 de milioane. În această perioadă, țara a cunoscut o creștere economică puternică. În 2007 Spania a avut oficial 45,2 de milioane de locuitori.. Densitatea populației în Spania este de 89,6 loc./km², fiind mai scăzută decât în alte țări ale Europei Occidentale, iar distribuția ei este foarte disproporționată. Majoritatea populației locuiește pe lângă coastă, Comunitatea Madrilenăfiind unica excepție. Populația Spaniei s-a dublat în timpul secolului XX datorită exploziei demografice din anii '60 și '70. Schema creșterii a fost extrem de neregulată, din cauza migrațiilor interne între sate și orașele principale. Se presupune că 11 din 5...

  Spania este o monarhie constituțională, cu o monarhie ereditară și cu un parlament bicameral, Cortes Generales sau Adunarea Națională. Puterea executivă consistă din Consiliul de Miniștri prezidat de Președintele Guvernului (asemănător unui prim ministru), propus de monarh și ales de către Adunarea Națională după alegerile legislative. Puterea legislativă este formată din Congresul Deputaților (Congreso de los Diputados) cu 350 de membri, aleși prin vot popular pe liste-bloc, prin reprezentarea proporțională, destinați să servească timp de patru ani, și un Senat sau Senadocu 259 de locuri din care 208 formate din aleși direcți pe baza votului popular și ceilalți 51 trimiși de legislaturile locale pentru a servi tot timp de patru ani. În 2003, Spania discută cu Regatul Unit despre Gibraltar, o mică peninsulă care și-a schimbat posesorul în timpul Războiului Spaniol de Succesiune în 1714. Discuțiile se referă la împărțirea suveranității asupra peninsulei, subiect al unui referendum co...

  Economia capitalistă mixtă a Spaniei suportă un PIB care pe o bază per capita reprezintă 80% din cel al economiilor vest-europene. Guvernul său de centru-dreapta a lucrat cu succes pentru a câștiga aderarea la primul grup de țări ce au lansat moneda unică europeană pe 1 ianuarie, 1999. Administrația lui Jose Maria Aznar a continuat să susțină liberalizarea, privatizarea, și dereglementarea economiei și a introdus unele reforme pentru taxe în final. Șomajul a scăzut vizibil sub administrația lui Aznar, dar rămâne una din cele mai mari rate din Uniunea Europeană, la 13%. Guvernul încearcă să facă progrese viitoare în schimbarea legilor de munca și reformare schemelor de pensie, care sunt cheia susținerii atât a avansării economiei interne a Spaniei, cât și a competitivității externe într-un mediu cu o monedă unică. Spania este cea de-a doua destinație turistică din lume și are 105 de aeroporturi. Ocupă locul 3 în Europa și locul 7 în lume în ceea ce privește industria constructoare de...

 10. Seven Noses of Soho – London, England - Atlas Obscura

  www.atlasobscura.com › places › seven-noses-of-soho

  4 days ago · Inspired by the Situationists—a midcentury artists’ group with a flair for avant-garde performative works— Buckley made 35 plaster of Paris casts of his own nose and affixed them to ...

 11. People also search for