Yahoo Web Search

Search results

 1. sq.wikipedia.org › wiki › Gjuha_ruseGjuha ruse - Wikipedia

  Gjuha ruse ose rusishtja, (русский язык, shqiptimi: ruskij jazëk) është gjuha më e përhapur gjeografikisht e Evroazisë, dhe më e folura nga gjuhët sllave . Është gjuhë zyrtare në Rusi, Bjellorusi, Kazakistan dhe Kirgistan. Flitet gjithashtu edhe në Ukrainë, Letoni, Estoni dhe në një pjesë të madhe të republikave ...

 2. Classification. Russian is an East Slavic language of the wider Indo-European family. It is a descendant of Old East Slavic, a language used in Kievan Rus', which was a loose conglomerate of East Slavic tribes from the late 9th to the mid-13th centuries. From the point of view of spoken language, its closest relatives are Ukrainian, Belarusian ...

 3. Standard Albanian is the official language of Albania and Kosovo, and a co-official language in North Macedonia and Montenegro, as well as a recognized minority language of Italy, Croatia, Romania and Serbia. It is also spoken in Greece and by the Albanian diaspora, which is generally concentrated in the Americas, Europe and Oceania.

  • t͡s
  • t͡ʃ
  • d͡z
 4. en.wikipedia.org › wiki › RussiaRussia - Wikipedia

  RU. Internet TLD. .ru. .рф. Russia, [b] or the Russian Federation, [c] is a country spanning Eastern Europe and North Asia. It is the largest country in the world by area, extending across eleven time zones and sharing land borders with fourteen countries. [d] It is the world's ninth-most populous country and Europe's most populous country.

 5. The Albanian Wikipedia (Albanian: Wikipedia Shqip) is the Albanian language edition of Wikipedia started on 12 October 2003. As of 11 July 2024, the Wikipedia has 98,397 articles and is the 72nd-largest Wikipedia.

 6. Wikipedia Shqip është versioni shqip i Wikipedia-s, enciklopedisë së lirë. Ajo filloi më 12 tetor 2003 dhe tani përmban 84.261 artikuj . Për nga numri i artikujve, Wikipedia shqip e mban vendin e 75-të [1] sipas listës së Wikipedia-ve.

 7. People also ask

 8. Russian (Russian: русский язык, transliteration: russkiy yaz'ik) is a Slavic language. It is the main language spoken in Russia . It is also spoken by many people in other parts of the former Soviet Union , such as in Ukraine , Belarus , Kazakhstan , Uzbekistan , Tajikistan , Kyrgyzstan , Moldova , Latvia , Lithuania , Turkmenistan ...

 1. People also search for