Yahoo Web Search

 1. Serbian dinar - Wikipedia

  en.wikipedia.org › wiki › Serbian_dinar

  The Serbian dinar replaced the Yugoslav dinar in 2003 when the Federal Republic of Yugoslavia was transformed into the State Union of Serbia and Montenegro. Both Montenegro and the disputed territory of Kosovo had already adopted the Deutsche Mark and later the euro when the mark was replaced by it in 2002.

 2. Yugoslavia - Wikipedia

  en.wikipedia.org › wiki › Yugoslavia

  After Montenegro's independence, Serbia became the legal successor of Serbia and Montenegro, while Montenegro re-applied for membership in international organisations. In February 2008, the Republic of Kosovo declared independence from Serbia, leading to an ongoing dispute on whether Kosovo is a legally recognised state.

 3. People also ask

  When did the Serbian dinar become the Euro?

  Who was the leader of Serbia in 1526?

  What was the currency of Serbia in 1817?

  What coins are in circulation in Serbia?

 4. Vojvodina - Wikipedia

  en.wikipedia.org › wiki › Vojvodina

  Vojvodina (/ ˌ v ɔɪ v ɒ ˈ d iː n ɑː / voy-vuh-DEE-nah) is an autonomous province that occupies the northernmost part of Serbia.It lies within the Pannonian Basin, bordered to the south by the national capital Belgrade and the Sava and Danube Rivers.

  • 21,614 km² (8,345 sq mi)
  • 1918
  • 1848
  • Serbia
 5. Partitë shqiptare në zgjedhjet e fundit ishin bërë bashkë në një listë zgjedhore nën emrin “Alternativa Demokratike Shqiptare – Lugina e Bashkuar”, e cila mori 26.437 vota ose 0,82%, e përkthyer në 3 mandate.

 6. Dec 15, 2019 · Më 4 tetor 1881 Mijatoviq nënshkroi aktin me të cilin Serbia vendosi marrëdhënie diplomatike me Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Si pothuaj të gjithë politikanët dhe intelektualët serbë të asaj kohe edhe Mijatoviq nuk kishte ndonjë qëndrim progresiv ndaj Kosovës, por është interesant një mendim i tij mbi veprën e Pjetër ...

 7. Në SYRI.net do të gjeni opinionistë më me emër në vendin tonë, investigime dhe lajme që nuk do ti gjeni diku tjetër. Lajmet në SYRI.net janë prodhim i SYRI.net dhe nuk lejohet marrja e tyre pa një komunikim të mëparshëm me redaksinë. Ju ftojmë të klikoni dhe të na shkruani sa herë që ju mendoni se duhet. Stafi i SYRI.net

 8. Serbia me slloganin Sindroma e përçarjes ... - - Kosova Sot

  www.kosova-sot.info › opinione › 461361

  Gabimet e tij të njëpasnjëshme, e sollën këtu ku është sot,dhe hyri në listën e njëjtë si qeverit e deritanshme,dhe merakun qe qytetarët e kishin ta sprovojmë në pushtet edhe këtë subjket politik në krye me Albinin,ky i injori votuesit,ta shofim në vazhdim se a po ia del Albin si kryeministër,tua kthej premtimin votuesve te ...

 9. Sulmohet një serb nga dy shqiptarë në ... - Lajmet e fundit

  telegrafi.com › sulmohet-nje-serb-nga-dy-shqiptare

  Ministria për Komunitete dhe Kthim përmes një njoftimi për media ka bërë të ditur se në fshatin Oprashkë në komunën e Istogut, ku dikur jetonin dikur rreth njëzet familje serbe, sot Petko Miletiq, i vetmi serb i kthyer dhe banor i këtij fshati, u rrah nga shqiptarët.

 10. Nga sot online fjalori shqip - serbisht dhe anasjelltas

  kallxo.com › lajm › nga-sot-online-fjalori-shqip

  Në Bibliotekën Kombëtare të Kosovës të enjten (26.09.2019) u promovua fjalori i parë shqip-serbisht dhe anasjelltas, i cili gjendet përmes platformës elektronike Voc-up. Ky fjalor përmban rreth 20 mijë fjalë duke përfshirë edhe shumë idioma dhe neologjizma, ky projekt u përkrah nga Ambasada e Britanisë në Kosovë, IOM (International Organization for Miration) në Kosovë ...

 11. People also search for