Yahoo Web Search

 1. Sistemi operativ - Wikipedia

  sq.wikipedia.org › wiki › Sistemi_operativ

  Sistemi Operativ. Sistemi operativ është programi kryesor në një kompjuter. Përmes tij ekzekutohet çdo program tjetër aplikativ. Sistemi operativ kujdeset për funksionet bazë të kompjuterit siç janë njohja e hyrjeve prej tastierës, daljet në pajisjet dalëse, mbajtja e shënimeve për ndryshimet në skeda dhe direktori si dhe kontrollimi i pajisjeve periferike si disqet dhe ...

 2. Microsoft Windows - Wikipedia

  sq.wikipedia.org › wiki › Microsoft_Windows

  Microsoft Windows është emri i sistemit operativ nga Microsoft-i për personal computer.Qysh në vitin 1985 lancohet verzioni Windows 95 dhe dominon në treg, si sistemi operativ për komjuterët për përdorim personal.

 3. Sistema operativo - Wikipedia

  www.wikipedia.org › wiki › it:Sistema_operativo

  I sistemi operativi che risiedevano su disco e capaci di gestire un file system sono detti genericamente Disk Operating System, per l'appunto, DOS. L'esemplare più famoso è senz'altro l'MS-DOS di Microsoft, oggi sostituito dall'interfaccia grafica Windows, ma che era alla base dei sistemi operativi Windows 95/98/Me.

 4. Sistemi Operativ Windows - SlideShare

  www.slideshare.net › andrit1 › sistemi-operativ-windows

  Feb 13, 2014 · Sistemi Operativ Windows Ç’është sistemi operativ? Është një program i cili mundëson aktivizimin e pjesës hardverike të sistemit kompjuterit. Pra pa si… Slideshare uses cookies to improve functionality and performance, and to provide you with relevant advertising.

 5. Lista di sistemi operativi - Wikipedia

  it.wikipedia.org › wiki › Lista_di_sistemi_operativi

  Sistemi operativi non esistenti realmente. Sistemi operativi immaginari, mai realmente sviluppati: ALTIMIT OS - da .hack; ASURA OS - dalla serie anime Patlabor; BEESOFT - sistema operativo con interfaccia utente e monitor esagonali intravisto in una scena del film CGI L'apetta Giulia e la signora Vita

 6. Lista di sistemi operativi - Wikipedia

  it.m.wikipedia.org › wiki › Lista_di_sistemi_operativi

  Sistemi operativi non esistenti realmente. Sistemi operativi immaginari, mai realmente sviluppati: ALTIMIT OS - da .hack; ASURA OS - dalla serie anime Patlabor; BEESOFT - sistema operativo con interfaccia utente e monitor esagonali intravisto in una scena del film CGI L'apetta Giulia e la signora Vita; Copland OS - da serial experiments lain.

 7. Android (sistemi operativ) - Wikipedia

  sq.wikipedia.org › wiki › Android_(sistemi_operativ)

  Android eshte nje sistem operativ ashtu si Windows, Mac, Linux apo te tjere. Kerneli (berthama) i ketij sistemi eshte i bazuar ne Linux. Android eshte krijuar nga Google dhe eshte i dedikuar per paisje me touchscreen si smartphone apo tablet. Historia e tij nuk eshte shume e gjate por perhapja e tij ka qene e menjehershme.

 8. Linux - Wikipedia

  sq.wikipedia.org › wiki › Linux

  Ubuntu Linux - Përkthyesit në Shqip. Shkarkojeni Tani; Hidhe ISO-n në disk duke përdorur Nero ose një program të ngjashëm. Pastaj rinis kompjuterin me diskun brenda. Sa të riniset kompjuteri (para se të dalë Windows-i) do shfaqet një tabelë që mundpër të zgjedhur gjuhënson zgjedhjen e gjuhës (shtyp F4 sipër në tastier) .

 9. Microsoft Windows - Wikipedia

  it.wikipedia.org › wiki › Microsoft_Windows

  Microsoft Windows (abbreviazioni comunemente utilizzate: "Windows" o "Win") è una famiglia di ambienti operativi e sistemi operativi prodotta da Microsoft Corporation dal 1985, orientato a personal computer, workstation, server e smartphone; prende il nome dall'interfaccia di programmazione di un'applicazione a finestre (che si chiamano ...

 10. Sistemi operativ - Wikiwand

  www.wikiwand.com › sq › Sistemi_operativ

  {{bottomLinkPreText}} {{bottomLinkText}} This page is based on a Wikipedia article written by contributors (read/edit). Text is available under the CC BY-SA 4.0 license; additional terms may apply. Images, videos and audio are available under their respective licenses ...