Yahoo Web Search

 1. Microsoft Windows - Wikipedia

  sq.wikipedia.org/wiki/Microsoft_Windows

  Microsoft Windows është emri i sistemit operativ nga Microsoft-i për personal computer.Qysh në vitin 1985 lancohet verzioni Windows 95 dhe dominon në treg, si sistemi operativ për komjuterët për përdorim personal.

 2. Sistemi operativ - Wikipedia

  sq.wikipedia.org/wiki/Sistemi_operativ

  Sistemi Operativ. Sistemi operativ është programi kryesor në një kompjuter. Përmes tij ekzekutohet çdo program tjetër aplikativ. Sistemi operativ kujdeset për funksionet bazë të kompjuterit siç janë njohja e hyrjeve prej tastierës, daljet në pajisjet dalëse, mbajtja e shënimeve për ndryshimet në skeda dhe direktori si dhe kontrollimi i pajisjeve periferike si disqet dhe ...

 3. Microsoft Windows - Wikipedia

  it.wikipedia.org/wiki/Microsoft_Windows

  Microsoft Windows (abbreviazioni comunemente utilizzate: "Windows" o "Win") è una famiglia di ambienti operativi e sistemi operativi prodotta da Microsoft Corporation dal 1985, orientato a personal computer, workstation, server e smartphone; prende il nome dall'interfaccia di programmazione di un'applicazione a finestre (che si chiamano ...

 4. Sistemi operativi Microsoft - Wikipedia

  it.wikipedia.org/wiki/Sistemi_operativi_Microsoft

  La seguente è una lista di sistemi operativi scritti e pubblicati Microsoft. Per i nome in codice che Microsoft ha dato al sistema operativo , vedi Nomi in codice Microsoft . Per un elenco di versioni di Microsoft Windows , vedere, Versioni di Microsoft Windows

 5. Sistema operativo - Wikipedia

  it.wikipedia.org/wiki/Sistemi_operativi

  I sistemi operativi che risiedevano su disco e capaci di gestire un file system sono detti genericamente Disk Operating System, per l'appunto, DOS. L'esemplare più famoso è senz'altro l'MS-DOS di Microsoft, oggi sostituito dall'interfaccia grafica Windows, ma che era alla base dei sistemi operativi Windows 95/98/Me.

 6. Windows 7 - Wikipedia

  it.wikipedia.org/wiki/Windows_Vienna

  Windows 7 è un sistema operativo per personal computer prodotto da Microsoft come parte della famiglia di sistemi operativi Windows NT.Pubblicato per la produzione il 22 luglio 2009, è diventato generalmente disponibile il 22 ottobre 2009 (contemporaneamente alla sua controparte server, Windows Server 2008 R2), meno di tre anni dopo l'uscita del suo predecessore, Windows Vista.

 7. Sistemi Operativ Windows - SlideShare

  www.slideshare.net/andrit1/sistemi-operativ-windows

  Feb 13, 2014 · Sistemi Operativ Windows Ç’është sistemi operativ? Është një program i cili mundëson aktivizimin e pjesës hardverike të sistemit kompjuterit. Pra pa si… Slideshare uses cookies to improve functionality and performance, and to provide you with relevant advertising.

 8. Lista di sistemi operativi - Wikipedia

  it.wikipedia.org/wiki/Lista_di_sistemi_operativi

  Sistemi operativi non esistenti realmente. Sistemi operativi immaginari, mai realmente sviluppati: ALTIMIT OS - da .hack; ASURA OS - dalla serie anime Patlabor; BEESOFT - sistema operativo con interfaccia utente e monitor esagonali intravisto in una scena del film CGI L'apetta Giulia e la signora Vita

 9. Linux - Wikipedia

  sq.wikipedia.org/wiki/Linux

  Ubuntu Linux - Përkthyesit në Shqip. Shkarkojeni Tani; Hidhe ISO-n në disk duke përdorur Nero ose një program të ngjashëm. Pastaj rinis kompjuterin me diskun brenda. Sa të riniset kompjuteri (para se të dalë Windows-i) do shfaqet një tabelë që mundpër të zgjedhur gjuhënson zgjedhjen e gjuhës (shtyp F4 sipër në tastier) .

 10. Sistemi operativ - Wikiwand

  www.wikiwand.com/sq/Sistemi_operativ

  {{bottomLinkPreText}} {{bottomLinkText}} This page is based on a Wikipedia article written by contributors (read/edit). Text is available under the CC BY-SA 4.0 license; additional terms may apply. Images, videos and audio are available under their respective licenses ...

 11. People also search for