Yahoo Web Search

 1. Microsoft Windows - Wikipedia

  sq.wikipedia.org/wiki/Microsoft_Windows

  Microsoft Windows është emri i sistemit operativ nga Microsoft-i për personal computer.Qysh në vitin 1985 lancohet verzioni Windows 95 dhe dominon në treg, si sistemi operativ për komjuterët për përdorim personal.

 2. Sistemi operativ - Wikipedia

  sq.wikipedia.org/wiki/Sistemi_operativ

  Sistemi Operativ. Sistemi operativ është programi kryesor në një kompjuter. Përmes tij ekzekutohet çdo program tjetër aplikativ. Sistemi operativ kujdeset për funksionet bazë të kompjuterit siç janë njohja e hyrjeve prej tastierës, daljet në pajisjet dalëse, mbajtja e shënimeve për ndryshimet në skeda dhe direktori si dhe kontrollimi i pajisjeve periferike si disqet dhe ...

 3. Sistemi operativ - Wikiwand

  www.wikiwand.com/sq/Sistemi_operativ

  {{bottomLinkPreText}} {{bottomLinkText}} This page is based on a Wikipedia article written by contributors (read/edit). Text is available under the CC BY-SA 4.0 license; additional terms may apply. Images, videos and audio are available under their respective licenses ...

 4. Microsoft Windows - Wikipedia

  it.wikipedia.org/wiki/Microsoft_Windows

  Microsoft Windows (abbreviazioni comunemente utilizzate: "Windows" o "Win") è una famiglia di ambienti operativi e sistemi operativi prodotta da Microsoft Corporation dal 1985, orientato a personal computer, workstation, server e smartphone; prende il nome dall'interfaccia di programmazione di un'applicazione a finestre (che si chiamano ...

 5. Windows 7 - Wikipedia

  it.wikipedia.org/wiki/Windows_Vienna

  Windows 7 è un sistema operativo per personal computer prodotto da Microsoft come parte della famiglia di sistemi operativi Windows NT.Pubblicato per la produzione il 22 luglio 2009, è diventato generalmente disponibile il 22 ottobre 2009 (contemporaneamente alla sua controparte server, Windows Server 2008 R2), meno di tre anni dopo l'uscita del suo predecessore, Windows Vista.

  • Windows NT
  • 6.1.7600.16385.win7_rtm.090713-1255 RTM (22 ottobre 2009)
 6. Sistemi Operativ Windows - SlideShare

  www.slideshare.net/andrit1/sistemi-operativ-windows

  Feb 13, 2014 · Sistemi Operativ Windows Ç’është sistemi operativ? Është një program i cili mundëson aktivizimin e pjesës hardverike të sistemit kompjuterit. Pra pa si… Slideshare uses cookies to improve functionality and performance, and to provide you with relevant advertising.

 7. Operativni sistem - Wikipedia

  sh.wikipedia.org/wiki/Operativni_sistem

  Operativni sistemi za velike računare kao što je IBM-ov z/OS i operativni sistemi posebne namene, kao što su QNX, eCos, i PalmOS nisu bliski Juniksu niti Windows - u sem Windows SE koji je blizak Windows - u i nekoliko Linuks i BSD distribucija koje su posebno krojene za specifične primene.

 8. File - Wikipedia

  it.wikipedia.org/wiki/File

  Alcuni sistemi operativi, come Microsoft Windows e l'MS-DOS, riconoscono il formato di un file in base all'estensione del loro nome; altri, come il macOS, da una serie di metadati salvati insieme al file; altri ancora, come Unix, identificano i tipi di file in base ai primi byte del loro contenuto, detti magic number.

 9. Lista di sistemi operativi - Wikipedia

  it.wikipedia.org/wiki/Lista_di_sistemi_operativi

  Sistemi operativi non esistenti realmente. Sistemi operativi immaginari, mai realmente sviluppati: ALTIMIT OS - da .hack; ASURA OS - dalla serie anime Patlabor; BEESOFT - sistema operativo con interfaccia utente e monitor esagonali intravisto in una scena del film CGI L'apetta Giulia e la signora Vita

 10. Filmi - Wikipedia

  sq.wikipedia.org/wiki/Filmi

  Filmi është një term që përmban tërë fotografitë në lëvizje si p veçanti apo si fushë në përgjithësi. Origjina e fjalës vjen nga materiali që përdoret për të regjistruar dhe treguar ato, i cili quhet film fotografik.

 11. People also search for