Yahoo Web Search

 1. Tensioni sipërfaqësor - Wikipedia

  sq.wikipedia.org/wiki/Tensioni_sipërfaqësor

  Tensioni sipërfaqen Në lëngje molekulat nuk janë të lidhura sikurse tek trupat e ngurtë, por as të lira sikurse te gazet. Tek lëngjet molekulat janë relativisht afër njëratjetrës, parndaj forcat tërheqëse ndërmolekulare janë mjaft të mëdha deri në njëfarë distance, të cila mund të quhen rreze të veprimit molekular ...

 2. Volti - Wikipedia

  sq.wikipedia.org/wiki/Volti

  Volti (simboli: V) është njësi e nxjerrë për potencialin elektrik, ndryshimin e potencialit elektrik (tensionin) dhe forcës elektrolëvizore.Volti është emëruar për nderë të fizikantit italian Alessandro Volta (1745-1827), i cili shpiku pilën voltaike, e cila ka mundësi të jetë bateria e parë kimike.

 3. Hipertensioni - Wikipedia

  sq.wikipedia.org/wiki/Hipertensioni

  Hipertensioni ose shtypja e lartë e gjakut është një sëmundje në të cilën shtypja e gjakut ka nivele të larta dhe permanente mbi arterjet.. Dihet se presioni arterial nuk është konstant dhe në periudha të ndryshme gjatë ditës ndryshon nga vlerat më të larta gjatë sistolës në vlerat më të ulëta gjatë diastolës së zemrës.

 4. tension - Wiktionary

  sq.wiktionary.org/wiki/tension

  Tensioni i fazës tensioni midis fillimit dhe mbarimit të çdo faze. Tensioni i prekjes tension, në të cilin ndodhet njeriu që ka prekur një përcjellës me rrymë. Linja e tensionit të lartë (të ulët). Shtyllat e tensionit. Ndryshuesi i tensionit. Ra (u ul, u ngrit) tensioni. Ra (është) nën tension kalon tensioni nëpër të.

 5. Forca e tensioni (fizikë) - Wikipedia

  sq.m.wikipedia.org/wiki/Forca_e_tensioni_(fizikë)

  Forca e tensionit eshte ajo force e cila percohet ndermjet nje trupi te tendosur.. Per ngritjen dhe terheqjen e trupave perdoren litare,kavo,fije etj. gjate perdorimit ato jane te tendosura.

 6. Transformatorët - Wikipedia

  sq.wikipedia.org/wiki/Transformatorët

  Transformatorët janë pajisje elektrike - statike, të cilat bëjnë zmadhimin apo zvogëlimin e tensionit elektrik, rrymës elektrike dhe fuqisë elektrike. Parimi themelor i punës së tyre rrjedh nga ligji i Faradeit, i cili shpreh lidhshmërinë ndërmjet fushës elektrike dhe asaj magnetike.

 7. Dioda - Wikipedia

  sq.m.wikipedia.org/wiki/Dioda

  Nga karakteristika I-V e një diode reale, edhe kur dioda është e polarizuar drejt, nëpër diodë do të rrjedhë një rrymë fare e vogël kur tensioni i polarizimit është më i vogël se 0,7 V, andaj ky tension quhet tensioni i pragut të përçimit dhe shënohet me VTH = 0,7 (ang.: Threshold Voltage).

 8. Joni - Wikipedia

  sq.wikipedia.org/wiki/Joni

  Neutronet janë grimca pa ngarkese elektrike,pra,janë neutrale. Ngarkesa e pergjithshme elektrike e atomit ne gjendje normale është zero dhe këtë e quajme elektronetruale.Kshtu p.sh.,atomi i hidrogjenit (H) dhe i litiumit (Li) ne gjendje normale kane ngarkesen e pergjithshme q te barabarte me zero.pra:

 9. Vlerat e tensionit minimal, normal dhe maksimal sipas moshës ...

  tesheshi.com/vlerat-e-tensionit-minimal-normal-dhe...

  50 vjeç deri në 54 vjeç: Tensioni minimal 11 me 8, normal 13 me 8, tensioni i lartë 14 me 9. 55 vjeç deri në 59 vjeç: Tensioni minimal 12 me 8, normal 13 me 9, tensioni i lartë 14 me 9. 60 vjeç deri në 64 vjeç: Tensioni minimal 12 me 8, normal 13 me 9, tensioni i lartë 14 me 10

 10. Ushqimet që ndihmojnë në uljen e tensionit të gjakut | GAZETA ...

  shendeti.com.al/ushqimet-qe-ndihmojne-ne-uljen-e...

  Jan 22, 2016 · Nëse keni tension të lartë të gjakut, atëherë duhet me patjetër që t’i shtoni dietës tuaj ushqimore disa nga këto ushqime: Fasule – Fasulet janë të pasura me fibër, magnez dhe kalium, të cilët ndihmojnë në mbatjen e tensionit të gjakut në nivelet e duhura.

 11. People also search for